Seuraavassa kuvataan Ringeten SM-sarjan ottelutapahtuman järjestämiseen ja SM-sarjajoukkueisiin liittyvät minimikriteerit, joista SM-sarjajoukkueet ovat yhteisesti sopineet. Näitä kriteereitä päivitetään joukkueiden edustajien ja kilpailunjärjestäjän yhteisessä SM-sarjaseminaarissa.

Ringeten naisten SM- sarjaottelun järjestämisessä järjestävän seuran tulee huomioida minimissään seuraavat asiat:
    
OTTELUJÄRJESTELYT
    
Ottelut tulee järjestää jäähallissa, jossa on yleisölle tarkoitetut katsomotilat.

Otteluita voidaan määrätä pelattavaksi arkena tai viikonloppuisin. Arkisin otteluiden alkamisaikojen on oltava klo 18.30 – 19.30* välillä ja viikonloppuisin 12.00 – 18.00 välillä. Otteluiden tulee alkaa tasalta tai puolelta, ei esim. klo 16.10.
* Kilpailusäännöistä poikkeava aika sovittu SM-sarjaseurojen palaverissa keväällä 2015.

Otteluun tulee varata vähintään 2,5 h jääaikaa!!
esim. jos jääaika on 14.00 - 16.30 niin
    14.00        Lämmittely
    14.15        Jäänajo
    14.25        Joukkueet jäälle
    14.30        Ottelu alkaa
Eli ottelun alkamisaika on se, milloin peli todellisuudessa käynnistyy ja tämä aika ilmoitetaan sarjapäällikölle otteluohjelmaa varten
    

Naisten SM- ja Ykkössarjassa ja SM-karsintasarjassa on ennen ottelua oltava 15min lämmittelyaika jäällä, jonka jälkeen suoritetaan jäänajo. Puoliajan pituus on 15 minuuttia.

Järjestävän seuran on varattava lämmittelyyn renkaita riittävästi kummallekin joukkueelle (yht. n. 40 kpl).

Pukukoppien (joissa WC ja suihku) on oltava joukkueiden ja erotuomareiden käytössä vähintään 1 h 15 min ennen ottelun alkamisaikaa.

Otteluiden aikana paikalla tulee olla ensiapukoulutuksen saanut henkilö.

Järjestävän seuran tulee varmistaa että ottelupaikalta löytyy erilliset tilat mahdollisia ADT:n testauksia varten.

Järjestävä seura on vastuussa siitä, että yleinen järjestys katsomossa ja ottelupaikalla säilyy pelin aikana ja sen jälkeen.

Jäänajot suoritetaan lämmittelyn jälkeen ennen ottelun alkua ja puoliajalla. Ottelun toimitsijoiden on järjestettävä maalien siirtäminen jäänajon aikana.

Joukkueen peliasun (paidat, housut, kypärät) on oltava yhtenäinen. Joukkueella on oltava kahdet selkeästi eriväriset pelipaidat. Vierasjoukkue vaihtaa paidat tarvittaessa.
 
TOIMITSIJAT

Ottelussa on oltava järjestävän seuran puolesta seuraavat seitsemän (7) toimitsijaa:

  • Ajanottaja, pelikellon käyttö
  • Pöytäkirjanpitäjä / tulospalveluvastaava
  • Kuuluttaja
  • Hyökkäysajanottaja, 30 sek kello
  • 2 Rangaistusaitioiden valvojaa
  • Maalivahtien torjuntojen laskija

Muut tehtävät, kuten musiikin soittaminen tauoilla, ensiapu- tai järjestysmiestehtävät eivät saa häiritä toimitsijan varsinaista tehtävää.

Toimitsijoiden tulee hoitaa otteluun liittyvät tehtävänsä ehdottoman puolueettomasti ja avustaa ottelun erotuomareita tarpeen mukaan, jotta ottelu voidaan viedä läpi hyvässä puolueettomassa hengessä!
    
TULOSPALVELU

Sarjassa käytetään internetissä toimivaa live-seurantaa, jonka pohjalta myös YLE:n Teksti-TV päivittyy. Ottelussa on oltava järjestävän seuran puolesta tulospalveluvastaava, joka huolehtii live-seurannan käytöstä ottelun aikana.