EKS kaatoi Blue Ringsin trillerissä

05.11.2016 20:00

Lauantain kärkikamppailu ringeten SM-sarjassa pelattiin Tuusulassa, kun sarjanelonen Blue Rings kohtasi sarjakärki EKS:n. Ottelussa vietettiin samalla juhlallisuuksia, kun kotijoukkueen Marjukka Virta palkittiin 500 SM-sarjaottelun rajapyykin saavuttamisesta.

Itse ottelusta oli odotettavissa tasainen ja sellainen myös todenteolla nähtiin. EKS vei lopulta jännitysnäytelmän nimiinsä lukemin 10-11. Vierasjoukkue karkasi avauserässä 1-4 –johtoon, mutta toisessa erässä kotijoukkue nousi rinnalle. Kolmannessa EKS otti jälleen maalin niskalenkin, mutta juhlasankari Virta kuittasi heti neljännen erän alussa pelin jälleen tasalukemiin 8-8. Seuraavasta kolmesta maalista vastasivat espoolaiset, eikä kotijoukkueen loppukiri riittänyt tuomaan Blue Ringsiä enää kuin maalin päähän.

Ottelussa tehopisteet jakautuivat monelle naiselle, mutta kovimmat lukemat (5 tehopistettä) merkkauttivat EKS:n Minna Ojapalo 3+2, Neea Virtanen 1+4 ja Maija Väyrynen 1+4.

Nokialla Elina Raesolan vahva iltapuhde siivitti kotijoukkue NoU:n 6-3 –voittoon sarjanousija Lahti Ringetestä. Raesola iski ottelussa peräti viisi maalia. Myös Anniina Ahvenjärvi oli tehokkaalla pelipäällä keräten pisteet 1+3.

Raisiossa RNK Flyers ei jättänyt Helsinki Ringetelle mahdollisuuksia, vaan kotijoukkue vei pisteet maalein 13-1. Raisiolaisista pisteille ylsi peräti 11 naista, joista tehokkain oli Fanny Impilä 3+1.

Päivän neljännessä ottelussa VG-62 nappasi kauden toisen voittonsa hurjan avauserän johdosta. LuKi-82 kaatui ottelussa maalein 12-7. Kotijoukkue karkasi jo avauserässä 5-0 karkumatkalle, joka piti ottelun loppuun saakka. Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Riikka Vainio 2+5 ja Piritta Ingman 4+2.

Lauantain tulokset ja tilastot löydät täältä.