RNK Flyers vei nimiinsä ensimmäisen finaalin – pronssiset mitalit EKS:lle

18.03.2017 18:36

Ringeten SM-sarjassa pelattiin lauantaina ensimmäinen finaaliottelu, kun RNK Flyers ja NoU kohtasivat Raisiossa. Pronssiottelu pelattiin puolestaan Espoossa ja pelin päätteeksi kotijoukkue pääsi juhlimaan pronssisia mitaleita.

Susanna Tapani ja Fanny Impilä onnistuivat kumpainenkin maalinteossa ensimmäisessä finaaliottelussa.

Ensimmäinen finaali Raisiossa oli pitkään tasainen taisto, joka kääntyi lopulta kotijoukkue RNK Flyersin voittoon maalein 6-2. Ottelun avausmaali nähtiin toisessa erässä, kun Katariina Kurikko vei raisiolaiset johtoon ajassa 16.33. Vierailijat nousivat tasoihin kolmannessa erässä Roosa Salosen osumalla, mutta viimeiselle erätauolle lähdettiin jälleen kotijoukkueen johdossa, kun Sara Tenhovaara onnistui.

Neljännessä erässä Siiri Kallionpää vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle, mutta Salonen onnistui heti perään ja toi vierailijat jälleen iskuetäisyydelle. Tämän lähemmäs NoU ei kuitenkaan enää päässyt. Viimeiset kolme maalia ottelussa teki RNK, kun maalinteossa onnistuivat Fanny Impilä ja ottelun tehokkain pelaaja Susanna Tapani (2+2) kahdesti. Voiton myötä RNK otti ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat heti huomenna Nokialla.

Pronssisten mitalien kohtalo ratkottiin lauantaina Espoossa. EKS kaatoi Blue Ringsin yksiosaisessa pronssiottelussa 9-4. Ottelu oli puoleen väliin asti erittäin tasainen ja 30 minuutin jälkeen erätaukoa lähdettiinkin viettämään numeroissa 4-4. Ottelun toisella puoliskolla kotijoukkue kuitenkin karkasi ja iski viisi maalia putkeen, minkä myötä pronssiset mitalit ripustettiin ottelun päätteeksi espoolaisten kauloihin. Anna-Kaisa Raesola 3+2 ja Maija Väyrynen 3+1 pääsivät juhlimaan ottelussa hattutemppua.

Kuva: EKS Ringette. Kuvaaja: Sonja Herrala