Hallitseva mestari aloitti SM-sarjan vakuuttavasti, Pohjola johti sarjanousijan ilotulitusta

23.09.2017 18:20

Ringeten SM-sarjan avauskierroksella voittoja pääsivät tuulettamaan hallitsevan mestarin RNK Flyersin lisäksi Espoon Kiekkoseura, Luvian Kiekko -82 ja SM-sarjaan palannut Lapinlahden Luistin -89 SC.

Hallitseva mestari RNK Flyers aloitti kautensa ringeten SM-sarjassa 12–5-vierasvoitolla Tuusulan Blue Ringsistä. Vahvan avauserän (3-0) jälkeen RNK:lle sattui heikompi hetki toisen erän alkuun, mutta joukkue kokosi parin takaiskun jälkeen nopeasti itsensä.

– Oli kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Intoa oli ehkä välillä kentällä liikaa, ja rengas poltteli, Impilän sisarukset Fanny ja Fiia pohtivat kuin yhteen ääneen.

Raisiolaisten tehopakkaus oli totutusti kapteeni Susanna Tapani, joka keräsi neljä maalia ja neljä syöttöpistettä. Fanny Impilä (3+3) säesti tähtihyökkääjää vahvasti.

– Kauden avausottelu Blue Ringsiä vastaan oli vauhdikas, ja siitä jäi positiiviset fiilikset alkavaan kauteen. Tietenkin myös paljon parannettavia asioita oli pelin sisällä. Niiden eteen lähdetään tekemään töitä, raisiolaisten päävalmentaja Katriina Kulju totesi.

– Hallitsevana mestarina on varma ja luottavainen mieli uuteen kauteen lähdettäessä. Tiedämme, mihin parhaimmillamme voimme yltää.

Samansuuntaiset ovat tuntemukset myös pelaajistossa. Ainakin Impilän sisarusten mukaan tavoitteita alkaneelle kaudelle on vain yksi.

– Joukkue on muuttunut viime kaudesta, mutta eikös se niin mene, että uusi vuosi, uudet kujeet. On sanomattakin selvää, että lähdemme täysillä puolustamaan mestaruutta!

Lapinlahden Luistin -89 palasi ryminällä SM-sarjaan

Blue Ringsin avausviikonloppu ei ole helpoimmasta päästä, sillä sunnuntaina se saa vastaansa viime kauden hopeajoukkueen Nokian Urheilijat. Odotettavissa on ärsytetty vastustaja, sillä NoU Ringette taipui Espoossa EKS:lle maalein 1-7.

EKS iski avauserässä nopeaan tahtiin kolme osumaa, minkä jälkeen osumia saatiin odotella pitkälle kolmanteen erään asti. EKS sai tehoja laajalta rintamalta, sillä viisi maalintekijää sai nimensä tilastoihin.

Voiton myötä EKS sai revanssin viime kevään välieristä. Tuolloin NoU oli parempi suoraan otteluvoitoin 3-0, ja espoolaiset joutuivat tyytymään pronssiotteluun. Pronssimitalit EKS-pelaajien kauloihin lopulta myös pujotettiin.

SM-sarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen palannut Lapinlahden Luistin -89 SC osoitti heti kauden avauskierroksella, että se ei ole aivan tavanomainen sarjanousija. Lapinlahdella vieraillut VG-62 joutui poistumaan kohti Naantalia 3–20-tappio niskassaan.

LL-89:n maali-ilottelun aloitti viime kauden Tuusulassa pelannut Tiia Halme jo ajassa 2.34. Halme teki ottelussa peräti seitsemän maalia ja syötti viisi.

Avauskierroksen pisterohmu oli kuitenkin ketjukaveri Anne Pohjola, joka hurjasteli VG-62:n kustannuksella tehot 11+5. Erityisen tehokas Pohjola oli kolmannessa erässä, jossa hän teki viisi ja syötti kaksi maalia.

Lauantain tasaisin vääntö nähtiin Lahdessa, jossa kotijoukkue taipui Luvian Kiekko -82:n käsittelyssä maalein 2-3. Voittomaalista vastasi SM-sarjan kaikkien aikojen pisteykkönen Kirsi Pukkila ajassa 39.19.

Avauskierroksen tulokset tilastoineen löytyvät täältä!