Kotijoukkueet vahvoilla kauden avauspeleissä – Maija Väyrynen maalituulella

22.09.2018 17:37

SM-sarja käynnistyi lauantaina 22.syyskuuta täydellä kierroksella. Kotijoukkueet olivat voitokkaita avauspelissä. Jäällä nähtiin myös hurjaa maali-ilottelua, kun luvialaiset takoivat peräti 16 maalia ja nokialaiset 15 maalia!

Blue Rings kohtasi kotonaan SM-sarjaan nousseen Hyvinkää Ringeten. Kotijoukkue aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä Jenna Vekkelin osumalla, mutta seuraavia maaleja saatiin odottaa toiseen erään saakka.

Blue Rings johti pitkään selvin lukemin, kunnes viimeisessä erässä hyvinkääläiset aloittivat hirmuisen loppukirin. Vierasjoukkue takoi viimeisessä erässä peräti neljä maalia, mutta loppukiri ei aivan riittänyt. Blue Rings – Hyvinkää 7-5.

- Kauan odotettu sarja-avaus alkoi vauhdikkaasti. Saimme hyvän startin peliin. Loimme hyviä tilanteita läpi ottelun, mutta tänään vastustaja pelasi yksittäiset tilanteet huolellisemmin ja onnistui viimeistelyssä paremmin, Hyvinkään Mira Sydänmaa harmitteli.

- Lähdemme kauteen ennakkoluulottomasti ja pyrimme kehittämään omaa peliä nousujohteisesti kauden aikana, Sydänmaa lisäsi.

Nokian Urheilijat sai vieraakseen Lahti Ringeten. Nokialaiset istuivat kuskin paikalle ensimmäisestä erästä lähtien. Kotijoukkue takoi maaleja lähes jokaisessa erässä neljä. Nokian Urheilijat ja Lahti Ringette 15-2.

Nokian Urheilijoista kovin maalitykki oli Maija Väyrynen tehoilla 5+4. Vierasjoukkueen maaleista vastasivat Nea Tervala ja Hennariikka Parviainen.

Hallitseva mestari voittoon

Luvian Kiekko -82 kamppaili kotonaan RNK Flyersia vastaan. Luvialaiset aloittivat maalikarkelot, kun peliä oli ehtinyt vanhentua reilu kuusi minuuttia.

Luvialaiset eivät antaneet raisiolaisille saumaa nousta taistelemaan avauspelin voitosta. Luvian Kiekko – 82 RNK Flyers päättyi lopulta lukemin 16-1.

Kotijoukkueen yksi tehokkaimpia pelaajia oli Kirsi Pukkila tehoin 3 + 4. Raisiolaisten ainokaisesta vastasi Suvi Uschanow.

Hallitseva Suomen mestari Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese kohtasi kotonaan Espoon Kiekkoseuran.

Vierasjoukkue meni johtoon, kun peliä oli pelattu reilu neljä minuuttia. Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Say Cheese nousi tasoihin.

Kamppailu oli tasaväkistä vääntämistä, mutta Say Cheese piti pintansa. Say Cheese kaatoi espoolaiset lukemin 8-6.

Kotijoukkueen tehokkain pelaaja oli kapteeni Anne Pohjola, joka nakutti tehot 3+3. Espoolaisista tehokkain oli Neea Virtanen tehoilla 2+3.

- Kivaa oli päästä uudella joukkueella pelaamaan. Oli positiivinen yllätys. Saatiin peli toimimaan vähäisistä treeneistä huolimatta. Pientä kurinalaisuutta vielä kaipaisin. Nähtiin niitä juttuja, mitä oli sovittu. Toki paljon parannettavaakin jäi, mutta tässä vaiheessa ei voi valmistakaan odottaa. Onpahan syy treenata, Say Cheesen Anne Pohjola naurahtaa.