Lapinlahden maalijuhlaa Kangasniemellä, Nokia jatkaa voittoputkeaan

13.10.2018 19:26

Tänään pelattiin neljä SM-sarjaottelua. Huippuringetteä nähtiin Tuusulassa, Nokialla, Lahdessa ja Kangasniemellä, missä vastakkain asettuivat LL-89 ja Hyvinkää Ringette.

Blue Rings isännöi Tuusulan jäähallissa ottelua Luvian Kiekkoa vastaan ja joukkueet kohtasivat sarjassa jo toista kertaa. Yhteensä joukkueet ovat asettuneet vastakkain tällä kaudella jo neljästi ja ottelut ovat olleet melko tiukkoja.

Tämän päiväinen ottelu päättyi LuKi:n hyväksi numeroin 3-6. Luvian toinen varakapteeni Krista Järvelin nousi esiin kolmen maalin tekijänä, kun loput kolme maalia tykitti Roosa Rantaniitty, Sanni Koivunen ja Riikka Häyrinen.

LuKi pääsi karkaamaan Blue Ringsiltä ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alussa, kun vierasjoukkue teki muutamien minuuttien aikana neljä maalia. Kolmas ja neljäs erä olivatkin epätavallisia, sillä viimeisen puolituntisen aikana ei nähty enää maalin maalia.

Nokian voittoputkelle jatkoa

Nokialla nähtiin jännittävä ottelu Nokian Urheilijoiden ja Espoon Kiekkoseuran välillä. Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin hyvin tasaisissa tunnelmissa, kun molemmat joukkueet pääsivät juhlimaan osumia, mutta lopulta voittajaksi nousi NoU.

Pelin alkupuolella maaleja tehtiin melkein vuoronperään, kunnes toisessa erässä NoU pääsi karkaamaan maalin päähän ja kolmannessa erässä jo kahden maalin päähän. EKS taisteli neljännen erän alussa joukkueen tasatilanteeseen Ira Merivaaran ja Anniina Elon maaleilla, mutta Nokia vei lopulta pidemmän korren Maija Väyrysen viedessä joukkueen johtoon ja Roosa Salosen viimeistellessä ottelun lukemiin 8-6.

- Tämän päivän pelissä päästiin enemmän omalle tasolle ja ottelu käytiin kahden tasaisen joukkueen välillä. Pelit Nokiaa vastaan on aina odotettuja. Tämän päivän pelistä jäi paljon hampaankoloon ja seuraavaa ottelua odotetaan jo entistä enemmän, EKS:n kapteeni Milla Laakso ja varakapteeni Neea Virtanen kertovat.

- Joukkueen vahvuuksia oli tänään hyvä vauhti, sekä nopeat hyökkäykset ja pelin käännöt joista saatiin tehtyä maaleja. Parantamisen varaa jäi tänään syöttöpeliin, kapteenikaksikko kuittaa.

Nokian Elina Raesola osui neljästi, kun Väyrynen ja Salonen molemmat tekivät kaksi maalia. EKS:n joukkueen maalintekijät olivat Emma Wood ja Minna Ojapalo molemmat kahdella maalilla ja yllä mainitut Elo ja Merivaara.

Say Cheesen peli maalijuhlaa Kangasniemellä

LL-89 Say Cheesen ottelu Hyvinkää Ringetteä vastaan alkoi lennokkaasti, kun joukkue pääsi johtoasemaan, kun peliä oli pelattu vain hieman yli minuutti. Seuraavat viitisen minuuttia olivat Say Cheeselle varsinaista maali-iloittelua, kun joukkue paukutti taululle tulokseksi jo 6-0.

- Ensimmäiset kaksi erää oli meiltä hienoa peliä ja peli-ilo välittyi varmasti katsomoon asti. Onnistuttiin maalinteossa laajalla rintamalla,  LL-89:n kapteeni Anne Pohjola kertoo.

- Toiset kaksi erää mentiin vähän vastustajan mukaan ja vastustaja alkoi tulemaan tilanteisiin kovempaa, Pohjola tuumaa.

Hyvinkääläiset lähtivät toiseen erään uutta puhtia purjeissaan ja kirivät Iiris Wileniuksen ja Veera Hakosen maaleilla 16 ja 18 minuutin kohdalla, mutta savolaiset pääsivät vielä karkaamaan yhä kauemmas vieraistaan pelin edetessä. Wilenius teki kolmannessa erässä vielä yhden maalin, mutta peli loppui selkein tuloksin 13-3 kotijoukkueen hyväksi.

Say Cheesen kapteeni Anne Pohjola tykitti jo tuttuun tapaan viisi maalia, kun Anne Tuovinen ja Miia Huvinen tekivät kumpikin kolme. Henno Kohvakka osui kahdesti.

- Tänään puolustettiin hyvin ja Sini (Mäkelä) onnistui maalilla hienosti. Viimeistely toimi ajoittain hienosti, paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan. Joukkueen suoritukseen olen kyllä tyytyväinen ja olen ylpeä meidän junioreista ja ei-niin-kokeneista konkareista, Pohjola sanoo.

Ottelu oli Kangasniemen Pallon järjestämä ja ottelu pelattiin Kangasniemellä Tehomet Areenalla.

- Oli hienosti järjestetty tapahtuma KaPa:n osalta ja oli upeata pelata yleisön kannustaessa noin kovasti, Pohjola sanoo. Pohjola valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Lahti Ringetelle kauden avausvoitto

Lahti Ringette juhlii kotonaan kauden ensimmäistä voittoaan joukkueen kaadettua Raisiolaisen RNK Flyersin numeroin 9-5.

Pelin alku pelattiin tasaisissa merkeissä ja pitkälle erätauolle lähdettäessä oli pelitilanne tasainen 3-2. Kolmannessa erässä Lahti pääsi karkaamaan parin maalin päähän ja viimeisessä erässä tehdyt neljä maalia siivittivät lahtelaiset voittoon.

Tanja Eloranta loisti kolmella osumallaan, kun Nea Tervala ja Niina Piiroinen molemmat osuivat kahdesti. Joukkueen loput maalit jakautuivat Tanja Ahoselle ja Petra Hyökyvaaralle. RNK:n kapteeni Susanna Tapani teki kaksi maalia ja muista maaleista vastasi Suvi Uschanow, My Nilsson ja varakapteeni Oona Niemonen.