RNK nappasi voiton LuKi-82:sta - NoU kohtasi sitkeän Lahden

28.10.2018 20:57

Viikonlopun kiinnostavin ottelu sarjanelosen RNK Flyersin ja sarjakakkosen LuKi-82:n välillä päättyi raisiolaisten 4-1 voittoon.

- Peli oli tasainen ja tilanteet aaltoili päästä päähän. Saatin tehtyä tarvittavat maalit ja otettua hieno voitto. Hyvä fiilis jäi ja monet pelasivat kauden parhaan ottelunsa, RNK:n maalivahti Isabella Portnoj tuumaa.

RNK sai vieraakseen LuKin ja sai otteen pelistä jo ensimmäisen erän alussa, kun joukkueen kapteeni Susanna Tapani pääsi tekemään maalin. Ottelun seuraava maali oli myös Tapanin käsialaa ja se nähtiin vasta toisen erän lopussa.

Harvinaisen vähämaalinen ottelu sai hetkellisen käänteen kolmannen erän aikana kun Henna Mantere ja Suvi Uschanow tekivät kumpainenkin maalit vajaan viiden minuutin sisällä. Loppuottelu pelattiinkin vähin maalein ja neljännessä erässä nähtiin vain LuKin kavennusmaali, minkä teki Riikka Häyrinen.

- Puolustuspelaaminen oli läpi ottelun hyvällä tasolla ja hyökkääjät tekivät näyttäviä suorituksia. Pystymme kuitenkin parantamaan peliämme vielä joka osa-alueella, Portnoj sanoo.

- Vastustaja oli odotetun kova, tiesimme, että pelistä tulisi vähämaalinen ja pisteet olisivat tiukassa. Saimme kuitenkin kaivettua todella tärkeän voiton ottelusta, maalivahti toteaa lopuksi.

Hyvinkää Ringetelle toinen voitto SM-sarjassa

Hyvinkäällä pelattiin myös varsin tasainen ottelu, joka päättyi Hyvinkää Ringeten 4-3 voittoon.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali, kun Hyvinkään Rosa Kuronen avasi ottelun pistesaldon. Toisen erän alussa hyvinkääläiset pääsivät karkaamaan ja kuroivat joukkueensa kolmen maalin johtoasemaan Roosa Ravantin ja Veera Hakosen maaleilla.

Pikaisesti tehtyjen maalien jälkeen Blue Rings otti aikalisän ja tuntui saavan uutta puhtia purjeisiin ja he pääsivätkin kuittaamaan, kun Ida Adler teki maalin Jonna Vähäkankaan syötöstä.

Kolmannen erän alussa Hyvinkää karkasi vielä 4-1 johtoon Elina Tahvanaisen osuman myötä. Tästä alkoi Blue Ringsin kiri, mutta kolmannessa ja neljännessä erässä tehdyt maalit eivät riittäneet pisteisiin.

Voitto oli Hyvinkään toinen ja se nosti joukkueen sarjassa Blue Ringsin edelle kuudenneksi.

Lahti Ringette taisteli sarjakärkeä vastaan

Lahden SOL Areenalla nähtiin Nokian Urheilijoiden ja Lahti Ringeten uusintakohtaaminen, joka päättyi nokialaisten 6-9 voittoon.

Otteluparin edellinen peli päättyi nokialaisten 15-2 murskavoittoon ja tällä kertaa vastassa nähtiin entistä sitkeämpi Lahti. Ottelu oli tasaisempi ja Lahti Ringette otti pelin alussa heti 2-0 johtoaseman. NoU otti kotijoukkueen kiinni ja ensimmäinen erä päättyi tasaisin 2-2 numeroin.

Myös toinen erä oli tasainen ja molemmat joukkueet pääsivät tekemään maaleja. Tasaisissa merkeissä alkanut kolmas erä vei nokialaiset kuitenkin tuntuvaan 4-8 johtoon ja Maija Väyrynen löi Nokian viimeisen maalin viimeisen erän alkuun. Lahden Niina Piiroinen ja Tanja Eloranta osuivat viimeisessä erässä, mutta kotijoukkue ei enää saanut kiinni pisteissä karannutta Nokiaa.

Nokian joukkueessa maaleja kolme takoi Heidi Mattila, kun kaksi kertaa onnistui sekä Maija Väyrynen, että Roosa Salonen. Myös Jenni Linnamäki ja varakapteeni Elina Raesola onnistuivat kertaalleen.

Lahti Ringeten Niina Piiroinen ja Tanja Eloranta osuivat kahdesti, kun Kiia Ollila ja Miia Manner tekivät yhdet maalit.