Vieraiden maalijuhlaa - kotijoukkueille tappiot

25.11.2018 18:37

EKS vei vierasvoiton RNK Flyersistä numeroin 1-11. Eilen kotonaan Nokiaa vastaan tappion niellyt espoolaisjoukkue sai viikonlopun kahdesta pelistä siis kaksi pistettä ja pitää yhä sarjassa kolmatta sijaa.

- Peli alkoi tasaisesti ja oli vauhdikasta ringetteä päästä päähän, valmentajana tämän päiväisessä pelissä toiminut Susanna Tapani sanoo.

- Onnistuttiin pelaamaan puolustuskolmiossa hyvin EKS:n vahvat hyökkääjät pois vaarallisimmilta maalintekoalueilta, mutta vastustajan vastahyökkäykset olivat myrkkyä tänään, Tapani kiteyttää.

Peli alkoi melko tasaisesti ja ensimmäisessä erässä nähtiin vain kaksi maalia vierasjoukkueelta. Ottelun ensimmäinen maali oli Riikka Sjögrenin käsialaa ja toisen iski Minna Ojapalo.

Toisessa erässä EKS teki taas kaksi maalia ja tässä erässä nähtiin myös RNK:n ainoa maali, jonka teki Suvi Uschanow.

Pitkän erätauon jälkeen vierasjoukkueen maalijuhla alkoi: kolmannessa erässä EKS teki kuusi maalia. EKS:n viides maali syntyi ajassa 31:47 Camilla Ojapalon vedosta ja sen jälkeen kuudes, seitsemäs, kahdeksas ja yhdeksäs maali tulivat kaikki alle minuutin välein. Erän viimeisin maali tehtiin alivoimalla ajassa 38:33.

Neljännessä erässä nähtiin enää yksi maali, kun Maiju Narikka onnistui vain puoli minuuttia erän alkamisen jälkeen.

- Molemmilla joukkueilla oli maalintekopaikkoja, mutta EKS hyödynsi paikat paremmin. Lukemat eivät kerro koko totuutta pelistä, Tapani pohtii.

Maalinteossa kunnostautui tänäänkin Riikka Sjögren tehoin 3+3. Janika Moilanen iski tehot 2+1, Maiju Narikka teki kolme maalia ja Minna Ojapalo onnistui maalilla kahdesti. Camilla Ojapalo onnistui maalinteossa kerran ja syötti neljä maalia.

- Omassa viimeistelyssä on vielä parantamisen varaa, sekä syöttöjen laadussa. Tiedettiin, että EKS on luisteleva joukkue, mutta omien virheidemme jälkeen he pääsivät kääntämään pelin nopeasti ja hyödyntämään vastahyökkäykset, Tapani kiteyttää pelin.

Say Cheeselle vierasvoitto Hyvinkäästä

Lapinlahden Luistin -89 voitti Hyvinkään lukemin 4-12.

Ensimmäinen erä kului hyvin tasaisesti ja ottelun maalihana aukesi vasta ajassa 11:46, kun Say Cheesen Anne Pohjola onnistui maalilla. Hyvinkään Veera Hakonen onnistui kuittaamaan ylivoimalla vain minuutin päästä. Pohjola onnistui päättämään ensimmäisen erän vierasjoukkueen hyväksi 1-2.

Toinen erä lähti Say Cheesen osalta käyntiin vahvasti ja vieraat takoivat tauluun numerot 1-4 erän kolmen ensimmäisen minuutin aikana. Erän puolessa välissä Pohjola osui jälleen vieden vieraat neljän maalin johtoasemaan.

Hyvinkää sai myös hieman tuulta purjeisiin toisessa erässä ja sinnitteli vieraiden perässä Roosa Kurosen 2-5 maalilla ja Elina Tahvanaisen 3-5 maalilla. Pitkälle erätauolle lähdettiin kuitenkin vierasjoukkueen 3-6 johdossa, kun Pohjola osui jälleen.

Kolmas erä oli tässäkin pelissä kotijoukkueelle haastava. Erän alussa nähtiin hyvin samankaltaista maalijuhlaa, kuin espoolaisten pelissä, kun LL-89 pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan ja rokotti heti hyvinkääläisten jäähyistä. LL-89 osui myös ylivoimalla viidellä neljää vastaan ja heti perään, kun kentät olivat jo tasan. Erän lopussa nähtiin vielä yksi Pohjolan maali ja tilanne oli 3-10.

Viimeinen erä alkoi myös nopealla maalilla, joka syntyi ajassa 46:02 Mia Huvisen mailasta. Minuuttia ennen ottelun loppua Pohjola viimeisteli Say Cheesen 12 maalin ja vain hetkeä myöhemmin Hyvinkään Riina Sallinen kavensi tilanteen 4-12.

Ensiviikolla ei pelata yhtäkään SM-sarjaottelua, mutta 8.-9.12. luvassa on jännittäviä pelejä, kun viikonloppuna yhteen ottaa kaikki kahdeksan sarjajoukkuetta kahdeksassa ottelussa.