Lahti ja LuKi pelasivat tasan - voitot Nokialle, Lapinlahdelle ja Espooseen

09.12.2018 20:44

Nokian Urheilijat voitti Blue Ringsin kotonaan murskalukemin 17-2.

Ensimmäisessä erässä nähtiin neljä maalia, joista ensimmäinen oli Jenni Linnamäen käsialaa jo ajassa 1:15. Toisessa erässä Nokia karkasi yhä kauemmas vieraistaan ja kotijoukkue teki kolme maalia vain parin minuutin sisään. Blue Ringsin ensimmäinen maali nähtiin toisessa erässä, ajassa 17:41 ja maalin teki Taru Heikkilä. Paria minuuttia myöhemmin Nokia kuittasi tilanteen lukemiin 8-1.

Blue Rings teki toisen maalinsa, joka oli Sanni Raskin käsialaa, toisen erän puolivälin paikkeilla, mutta Nokia ehtisi karkaamaan taas ennen toisen erän loppua. Pitkälle erätauolle lähdettiin lukemissa 9-2.

Kolmannessa erässä nähtiin kolme maalia kotijoukkueelta ja viimeisessä erässä Nokia saattoi renkaan maaliin vielä viidesti.

Maalinteossa kunnostautui Nokian Maija Väyrynen tehoin 4+4. Pisteet jakautuivat laajalle: Jenni Linnamäki takoi tauluun tehot 3+4, Heidi Mattila 3+2, Roosa Salonen 2+3, Kaisa Hurske 2+1 ja Elina Raesola 1+4. Miranda Uusi-Kämppä iski renkaan maaliin kahdesti.

Kaksi pistettä Lapinlahdelle

LL-89 Say Cheese voitti sunnuntaina RNK Flyersin numeroin 2-7. Ottelun alku kului maalitta, mutta ensimmäisen erän lopussa nähtiin Mia Huvisen maali ajassa 14:10.

Toisessa erässä vierasjoukkue sai puhtia maalintekoon ja Marjo Mönkkönen onnistui takomaan tauluun lukemat 0-2, kun erää oli kulunut vain muutama minuutti. Vain 18 sekuntia myöhemmin kotijoukkueen My Nilsson kavensi pelin 1-3, mutta Say Cheese onnistui karkaamaan erän aikana kolmen maalin päähän Anne Tuovisen ja Anne Pohjolan maaleilla.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Anne Pohjola osui jälleen ajassa 43:25 ja viimeiseen erään lähdettäessä tilanne oli 1-5. Viimeisessä erässä Mia Huvinen onnistui ylivoimalla, kun kaksi RNK:n pelaajaa oli kärsimässä jäähyjä. Parin minuutin päästä RNK:n Henna Mantere kavensi numeroihin 2-6 ja Say Cheesen Mia Huvinen onnistui pari minuuttia ennen ottelun loppua viimeistellen tauluun lopputuloksen 2-7.

EKS:lle voitto Hyvinkäästä

EKS:n voitto Hyvinkäästä toi espoolaisjoukkueelle neljä pistettä tästä viikonlopusta. Ottelu päättyi numeroin 4-12.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin kotijoukkueen hyväksi ja Hyvinkää onnistui avaamaan maalihanat jo ajassa 2:37, kun Vera Ketonen onnistui maalilla. Kuuden minuutin kohdalla onnistui kotijoukkueen Elina Tahvanainen ja kahdeksan minuutin kohdalla ylivoimamaalin teki Veera Hakonen, venyttäen Hyvinkään jo 3-0 johtoon. EKS pääsi erän lopussa vähän paremmin mukaan peliin ja Ira Merivaara tuikkasi renkaan maaliin ylivoimalla ajassa 11:08.

Toisessa erässä maaleja ei nähty montaa, mutta EKS onnistui kaventamaan tilanteen 3-2 Riikka Sjögrenin ylivoimamaalilla.

Kolmanteen erään asteli varma vierasjoukkue ja Anna-Kaisa Raesola osui, kun erää oli pelattu vain puoli minuuttia. Toisen erän lopussa ja kolmannen alussa saadut maalit antoivat vierasjoukkueelle uutta puhtia kolmanteen erään ja EKS teki seitsemän maalia erän aikana. Hyvinkään Elina Tahvanainen osui kolmannessa erässä kertaalleen.

Neljännessä erässä nähtiin vielä kolme vierasjoukkueen maalia, joista yksi tehtiin ylivoimalla viidellä kolmea vastaan.

- Lähdettiin tänään tosi hyvin peliin. Kaksi ekaa erää pelattiin terävästi ja aktiivisesti. Pitkän erätauon jälkeen EKS pääsi peliin paremmin mukaan ja onnistui maalinteossa, Hyvinkään Pauliina Auvinen kertoo.

EKS:n tehoista vastasi Anna-Kaisa Raesola, Camilla Ojapalo ja Riikka Sjögren tehoin 3+1 ja Neea Virtanen, Camilla Lepistö ja Ira Merivaara, jotka onnistuivat kukin maalilla kerran.

Lahti ja LuKi pelasivat tasapelin

Lahdessa nähtiin todella tasainen ottelu LuKi-82:n ja Lahti Ringeten välillä. Ottelu päättyi tasan 7-7.

- Hyvä nousu meiltä tuosta eilisen suhteellisen reippaasta tappiosta. Paikkojahan meillä oli ihan käsittämätön määrä ja vastustajan maalivahdin torjunnat (Maria Perkkola, 67 torjuntaa) varmaan kertoo, että peli oli kyllä meidän hallussa. Olisi pitänyt saada paikoista sisään paremmalla prosentilla, Lahden Hennariikka Parviainen sanoo.

Ottelun maalihanat aukesivat jo ajassa 00:46, kun Lahden Tanja Eloranta onnistui maalinteossa. Erän loppupuolella vierasjoukkue onnistui tasoittamaan pelin ylivoimalla Krista Järvelinin maalilla ja myöhemmin ennen erän loppua ohittamaan kotijoukkueen, kun Miamari Karta saattoi renkaan maaliin.

Toisessa erässä nähtiin kummaltakin joukkueelta yhdet maalit: Lahden joukkueesta onnistui Niina Piiroinen ja Luvialta Siiri Säynäväjärvi.

Pitkältä erätauolta palattiin jäälle tasaisessa tilanteessa 2-3. Luvian Kirsi Pukkila onnistui, kun erää oli pelattu alle minuutti siivittäen joukkueensa kahden maalin johtoasemaan. Minuuttia myöhemmin maalilla onnistui Luvian Katariina Niemi. Erän puolivälissä Lahden Hennariikka Parviainen kavensi pelin kolmeen-viiteen.

Ennen kolmannen erän loppua nähtiin vielä LuKi:n Sanni Koivusen ylivoimamaali ja Lahden kavennusmaalit, joista molemmat olivat Tanja Elorannan käsialaa.

Kun neljättä erää oli pelattu neljä minuuttia, kotijoukkue tasoitti pelin numeroihin 6-6 Parviaisen ylivoimamaalilla. Eloranta vei Lahden johtoon ajassa 49:38, mutta vierasjoukkueen Karta onnistui tasoittamaan ottelun, kun ottelua oli jäljellä vain noin viisi minuuttia.

- Tosi hyvin noustiin tuosta useamman maalin tappioasemasta. Joka kentän alueella tuli hyviä onnistumisia, maalivahdin pelistä lähtien. Tästä on hyvä jatkaa loppukauteen ja tämän vuoden viimeisiin peleihin. Hyvä, että saatiin tällainen yhden pisteen peli tähän sen eilisen jälkeen.

Ensi viikonloppuna pelataan syyskauden viimeiset ottelut ennen, kuin sarja jää joulutauolle.