Runkosarjan kärkijoukkueet vahvoilla – Nokialla tehtiin peräti 25 maalia!

15.12.2018 19:36

SM-sarjan täydellä pelikierroksella ei nähty suurempia yllätyksiä. Luvia Kiekko -82 otti voittonsa myötä vahvemman otteen viimeisestä playoffs-paikasta, mutta kautta on vielä runsaasti jäljellä. Pelit jatkuvat jo huomenna.

Blue Rings sai vieraaksi hyvässä vireessä olevan Espoon Kiekkoseuran.  Vierasjoukkue aloitti maalinteon, kun peliä oli pelattu reilut neljä minuuttia. Avausmaalin tekijäksi merkattiin Fanni Elo sekä syöttäjiksi Neea Virtanen ja Emma-Julia Wood. Vajaat viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkue tuli ylivoimalla tasoihin. Tuusulalaisten maalin teki Ida Adler. Ensimmäisen erän jälkeen peli oli tilanteessa 1-1.

Toisen erän alussa espoolaiset rynnivät uudelleen johtoon. Tasaisesti alkanut peli sai lopulta toisen erän lopussa uuden käänteen, kun espoolaiset tekevät vajaan minuutin sisällä pari maalia lisää. Lopulta sarjataulukossa kolmantena olevan Espoon Kiekkoseuran vauhti oli liikaa Blue Ringsille. Blue Rings -Espoon Kiekkoseuran 2-7.

Kotijoukkueen toisesta maalista vastasi Milja Veilo. Espoolaisten maaleihin saatiin tänään jokaiseen eri tekijä. Vierasjoukkue vahvisti näin ollen runkosarjan kolmatta tilaansa.

- Peli oli vauhdikasta. Välillä mentiin kovaa vauhtia päästä päähän. Molemmilla joukkueilla oli paljon maalipaikkoja, mutta maalivahdit pelasivat erinomaisesti. Meidän oma peli hieman takkuili, mutta saatiin tarvittavat maalit tehtyä ja vietyä pisteet kotiin, Espoon Kiekkoseuran Janika Moilanen kommentoi.

- Huomisesta tulee varmasti kova ja tasainen. Luvialla on taidokas joukkue, joten meidän täytyy laittaa kaikkemme peliin, jotta pisteet jäävät Espooseen, Moilanen lisäsi.

Nokian Urheilijat ovat olleet tähän asti voittamattomia. Lauantainakaan tähän ei saatu muutosta. Nokialaiset saivat vieraakseen RNK Flyersin.

Vierasjoukkueen Suvi Uschanow vei joukkueensa johtoon, kun peliä oli pelattu vajaat kaksi minuuttia. Seuraavaa maalia saatiin odottaa reilut seitsemän minuuttia, kun kotijoukkueen Elina Raesola toi nokialaiset tasoihin. Erän loppuun Maija Väyrynen iski vielä pari maalia.

Toisesta erästä lähtien alkoi nokialaisten show. Maaleja alkoi syntymään tasaiseen tahtiin, eikä raisiolaiset pystyneet iskemään takaisin. Maali-iloittelu oli hurjaa. Ottelu päättyi lopulta nokialaisten hyväksi lukemin 22-3.

Nokialaisten tehokkaimmat pelaajat olivat Maija Väyrynen (7+3) sekä Roosa Salonen (5+4). Raisiolaisten maaleista vastasivat Uschanowin lisäksi Henna Mantere sekä Oona Niemonen.

- Saimme pelin alkuun hyvän startin pienellä kokoonpanolla. Peli oli ensimmäisen erän alkupuoliskossa hallussamme. Nokia pääsi kuitenkin erän loppupuolella mukaan, käyttäen maalipaikat hyväkseen. Puolustuskolmiomme pelasi tiivistä peliä, blokaten paljon vetoja. Maaliero oli pelin jälkeen suuri, mutta pelissämme oli paljon hyviä asioita, joilla lähdemme huomenna haastamaan Hyvinkäätä. Tulossa on erittäin tärkeä ottelu, sillä olemme samoissa pisteissä Hyvinkään kanssa, RNK Flyersin Henna Mantere kommentoi.

Luvia ja Lapinlahti voittoihin

Luvia Kiekko -82 kohtasi kotonaan Hyvinkään. Ottelusta teki mielenkiintoisen myös se, että Luvia Kiekko -82 on kiinni viimeisessä playoffs-paikassa. Tosin esimerkiksi Lahti vaanii jo lähellä.

Hyvinkää aloitti maalinteon ensimmäisenä, kun Iiris Wilenius upotti rinkulan sisään. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen Noora Peltovirta toi joukkueensa tasoihin. Muita maaleja ensimmäisessä erässä ei nähty.

Kolmas erä oli ottelun kannalta ratkaiseva, kun luvialaiset laittoivat isomman vaihteen päälle. Hyvinkääläisten hieno taistelu ei tänään riittänyt, vaan kotijoukkue voitti lukemin 8-4.

Luvialaisten tehokkaimpia pelaajia olivat Noora Peltovirta (2+2) sekä Riikka Häyrinen (2+2). Hyvinkääläisten maaleista vastasivat Iiris Wilenius (2+0), Mikaela Saukkonen ja Roosa Ravantti.

Lapinlahden Luistin -89 sai vieraakseen Lahti Ringeten. Pelikellon näyttäessä 3:19 Say Cheesen kapteeni Anne Pohjola vei joukkueensa johtoon. Erän loppuun kotijoukkueen Mia Huvinen vahvisti vielä joukkueensa johtoa.

Kolmanteen erään asti näytti siltä, että kotijoukkue menee menojaan. Viimeiseen erään Lahti sai hurjan vauhdin päälle, tehden noin kolmen minuutin sisään peräti kolme maalia. Lahtelaisten kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt, vaan Say Cheese nappasi voiton lukemin 8-5.

Pohjola oli tuttuun tyyliin tehokkaalla päällä, keräten tehot 5+2. Say Cheesen päävalmentaja Marjukka Virta nähtiin myös kentällä. Virta saalisti tehot (0+7). Lahtelaisten maalitykki oli tänään Nea Tervala (3+0).

Pelit jatkuvat sunnuntaina Raisiossa, Lapinlahdessa, Nokialla sekä Espoossa. Huomisen jälkeen SM-sarja jää joulutauolle.