Lahdelle tärkeä voitto LuKi-82:sta - muut voitot Lapinlahdelle, Espooseen ja Nokialle

19.01.2019 18:43

Nokian Urheilijat kaatoi Blue Ringsin numeroin 1-11. Sarjan kärkipaikkaa pitävä NoU jatkaa siten katkeamatonta voittoputkeaan, sillä joukkue on voittanut kaikki pelaamansa 18 ottelua.

Ottelu alkoi tasaisesti ja ensimmäisessä erässä nähtiin vain kaksi maalia: Nokian ensimmäinen ja kotijoukkue Blue Ringsin ainokainen. Toisessa erässä vierasjoukkueen maallihanat kuitenkin aukesivat ja joukkue pääsi 52 sekuntia erän alkamisen jälkeen 1-2 johtoon. Ennen erän loppua vieraat olivat kirineet jo 1-7 johtoon.

Pitkältä erätauolta palattiin varsin tasaiseen kolmanteen erään, jossa Nokia osui vain kerran ylivoimalla. Neljännessä erässä vieraat onnistuivat kuitenkin venyttämään maalieroa vielä kolmella maalilla sinetöiden numerot 1-11.

Blue Ringsin maalin teki 300 SM-sarjaottelusta palkittu Minna Seppälä Milja Veilon syötöstä. Nokian joukkueesta tänään maalinteossa onnistui Jenni Linnamäki pistein 4+1 ja pisteitä rohmusi myös joukkueen varakapteeni Elina Raesola, joka teki kaksi maalia ja syötti kolme. Maalinteossa onnistui myös Sonja Hyökyvaara, Ronja Lahtivirta, Miranda Uusi-Kämppä ja Maija Väyrynen, jotka kaikki tekivät yhden maalin.

Lahti vei tärkeät pisteet LuKi:lta

Lahti Ringette voitti tärkeän ottelun LuKi-82:sta vastaan numeroin 4-9.

Ottelu alkoi räväkästi, kun Lahden Tanja Eloranta onnistui ajassa 00:17. Kotijoukkue jatkoi maalintekoa Tanja Ahosen ja Krista Lanterin maaleilla, jotka molemmat tehtiin ennen kuin kolmas peliminuutti oli ehtinyt alkaa. Lahden Nea Tervala onnistui erän puolivälissä viemään vierasjoukkueen 0-4 johtoon.

Toisen erän alku oli myös Lahden maalijuhlaa, kun Kiia Ollila ja Niina Piiroinen onnistuivat maalilla. LuKi-82 onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa ajassa 20:56, kun Krista Järvelin kavensi pelin yhteen kuuteen. Ennen toisen erän loppua Lahden Ollila ja myös kotijoukkueen Järvelin onnistuivat molemmat toistamiseen.

LuKi avasi kolmannen erän maalihanat Riikka Häyrisen alivoimamaalilla. Erän puolivälissä Häyrinen onnistui toistamiseen alivoimalla, mutta Lahti onnistui kurottautumaan neljän maalin päähän Piiroisen toisella osumalla. Neljännessä erässä nähtiin Ollilan kolmas maali, joka jäi ottelun viimeiseksi.

EKS:lle kotivoitto

EKS otti Hyvinkää Ringetestä kotivoiton numeroin 9-2.

- Tämän päivän peli oli vauhdikas ja fyysinen. Onnistuttiin hyvällä prosentilla maalintekopaikoista, puolustus- ja maalivahtipelaaminen oli myös hyvällä perustasolla, EKS:n kapteeni Milla Laakso sanoo. Laakso palkittiin tämän päivän ottelussa 200 SM-sarjaottelusta.

Kotijoukkue sai maalihanat auki ensimmäisen erän loppupuolella Riikka Sjögrenin ylivoimamaalilla. Ennen ensimmäisen erän loppua Anna-Kaisa Raesola onnistui tekemään kaksi alivoimamaalia, viimeisin ajassa 14:49.

Raesola teki hattutempun jo toisen erän alussa vieden kotijoukkueen 4-0 johtoon. Hyvinkään Elina Tahvanainen onnistui kaventamaan ajassa 24:40, mutta EKS rokotti ylivoimalla ajassa 26:51, kun Sjögren osui toistamiseen. Camilla Ojapalo siivitti kotijoukkueen 6-1 johtoon ennen pitkää erätaukoa.

Kolmannessa erässä nähtiin kaksi EKS:n maalia, Maiju Narikan ylivoimamaali ja Minna Ojapalon osuma. Hyvinkään Riina Sallinen onnistui kaventamaan neljännen erän alussa ja ennen ottelun loppua nähtiin vielä Raesolan neljäs maali.

- Lukemista huolimatta Hyvinkää taisteli hyvin joka renkaasta ja oli läpi pelin aktiivinen, Laakso kehuu.

Lapinlahdelle pisteet Raisiosta

Lapinlahden Luistin vei voiton RNK Flyersistä ja vei ottelusta kaksi pistettä kotiin. Ottelu päättyi vieraiden 6-9 voittoon.

- Saimme tämän päiväisestä vauhdikkaasta pelistä tärkeät kaksi pistettä, Say Cheesen puolustaja Veera Lyytikäinen iloitsee.

Kerttulan jäähallissa käyty ottelu alkoi melko tasaisesti. LL-89 Say Cheese onnistui tekemään pelin avausmaalin, mutta RNK Flyers tasoitti pelin pian sen jälkeen yhteen yhteen. LL-89 onnistui toistamiseen ja ensimmäinen erä loppui tasaisin numeroin 1-2.

Vierasjoukkue pääsi tekemään toisessa erässä kolme maalia, kun kotijoukkue osui vain kertaalleen. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis lukemissa 2-5, kun LL-89 pääsi karkaamaan muutaman maalin päähän emännistään.

Kolmas erä oli varsin maalirikas, kun kotijoukkue onnistui neljästi ja vieraat kolmesti. Erän puolivälissä RNK oli kirinyt tasatilanteeseen 6-6, mutta LL-89 onnistui venymään kahden maalin päähän vielä ennen viimeistä erää. Neljännessä erässä nähtiin enää yksi maali vierasjoukkueen toimesta.

- Jäähyt sekoittivat meidän peliä ja vastustaja pääsi tekemään jopa neljä maalia ylivoimalla. Kuitenkin näytimme loppuun asti voitontahtomme ja näin voitto tuli kotiin. Huomiseen peliin parantamisen varaa oli etenkin syötöissä ja niiden vastaanottamisessa, mutta hyvällä fiiliksellä lähdetään huomista peliä kohti, Lyytikäinen sanoo.

LL-89 Say Cheesen riveissä jälleen onnistui joukkueen kapteeni Anne Pohjola, joka takoi ottelussa tehot 3+4. Hattutemppuun ylsi myös Mia Huvinen, joka myös syötti kolme maalia, ja Marjukka Virta, jolle syöttöpisteitä kertyi kaksi. RNK Flyersin pistenaisiksi nousi joukkueen kapteeni Susanna Tapani ja Fanny Impilä, kumpikin tehoin 2+3. Maalilla kahdesti onnistui myös Jenna Nuttunen, joka syötti yhden maalin.