Viikonlopun tuplavoitot Lapinlahdelle, Espooseen, Nokialle ja Lahteen

20.01.2019 19:37

LL-89 Say Cheese otti viikonlopun toisen voittonsa päihittäen Blue Ringsin numeroin 6-11.

Kotijoukkue Blue Rings pääsi ensimmäisen erän puolivälissä johtoasemaan ja onnistui kasvattamaan johdon kahteen nollaan, kun peliä oli pelattu hieman yli kymmenen minuuttia. Vierasjoukkue ei tästä lannistunut ja ensimmäisen erän loppuun mennessä peli oli tasan 2-2.

Toinen erä jatkui tasaisena: Blue Rings onnistui alivoimalla maalinteossa erän alussa ja Say Cheese kuittasi alle 20 sekuntia myöhemmin ylivoimamaalillaan pelin jälleen tasoihin. Vähän yli minuutin päästä kotijoukkue pääsi taas johtoon, jota jatkui vain muutaman minuutin ajan, kun vieraat tulivat jälleen tasoihin. Vain kahdeksan sekuntia ennen pelin puoltaväliä Say Cheese pääsi johtoon Veera Lyytikäisen alivoimamaalilla.

Kolmannessa erässä peli alkoi kääntymään vieraiden eduksi, kun joukkue onnistui kasvattamaan maalieroa takomalla kolme maalia, joista kaksi tehtiin alivoimalla ja yksi ylivoimalla viidellä kolmea vastaan. Blue Rings kiri erän lopussa yhdellä maalilla päättäen erän numeroihin 5-8.

Neljännessä erässä nähtiin vielä kolme vierasjoukkueen maalia ja kotijoukkue onnistui saattamaan renkaan maaliin kertaalleen, kun peliä oli jäljellä enää kaksi minuuttia.

Blue Ringsin Jonna Vähäkangas takoi pelissä tehot 3+2 ja Taru Heikkilä 1+2. Annika Haara onnistui maalilla kertaalleen. Say Cheesen maalitykkinä toimi Anne Pohjola, joka teki huikeat kuusi maalia ja syötti viisi. Marjukka Virta tehtaili tehot 2+4 ja Anne Tuovinen, Veera Lyytikäinen ja Essi Vanhala onnistuivat kukin maalinteossa kertaalleen.

Nokialle neljä pistettä viikonlopusta

Nokialaisten voittoputki jatkuu yhä, kun NoU voitti LuKi-82:n Luvian jäähallissa pelatussa ottelussa numeroin 3-16.

Nokia pääsi maalinteon makuun heti pelin alkumetreillä ja teki ensimmäisen maalinsa, kun ottelua oli kulunut vain 18 sekuntia ja iski toistamiseen ajassa 00:35. LuKi:n aikalisän jälkeen kotijoukkue onnistui maalilla, kun peliä oli pelattu vähän yli kaksi minuuttia. Tämän jälkeen nähtiin maaleja puolin ja toisin, kun joukkueet pääsivät vuorotellen iskemään toistensa maaleilla. Nokia onnistui ensimmäisessä erässä viidesti ja Luvian kaikki kolme maalia nähtiin jo pelin alussa.

Toisessa erässä ei nähty ensimmäisen erän kaltaista maali-iloittelua ja Nokia onnistui maalilla vain kahdesti. Pitkälle erätauolle lähdettiin nokian 3-7 johtoasemassa.

Kolmannessä erässä Nokia onnistui maalinteossa viidesti, joista kaksi kertaa alivoimalla. Neljännessä erässä vieraat kuittasivat huimat lukemat tauluun, kun joukkue onnistui vielä neljästi ennen summerin soittoa.

- Osattiin odottaa fyysistä peliä ja sellainen siitä tulikin. Peli oli ajoittain hirveää flipperiä, Nokian Ulla Ovaska kertoo, Alussa renkaan hallinta puuttui meiltä täysin, mutta sitä pystyttiin parantamaan jo pelin aikana reilusti.

Puolustajan paikalla pelaava Ovaska onnistui pelissä kahdesti ja hänet palkittiin myös joukkueensa parhaana pelaajana.

- Nyt kun välieräpaikkakin jo eilen varmistettiin niin odotellaan kevätaurinkoa. Kivaa on ja kovaa mennään, Ovaska iloitsee.

Nokian pistehaiksi nousi Maija Väyrynen, joka Say Cheesen Pohjolan tavoin onnistui maalinteossa kuudesti. Syöttöpisteitä Väyryselle kertyi neljä. Hyökkäypäässä onnistui myös Jenni Linnamäki tehoin 3+3, Elina Raesola pistein 2+2 ja Ulla Ovaska kahdella maalillaan. Kertaalleen renkaan maaliin upotti Heidi Mattila, Miranda Uusi-Kämppä ja Emmi Merelä. Kotijoukkueen pisteet jakautuivat Krista Järvelinille, joka teki kaksi maalia ja Kirsi Pukkilalle, joka onnistui maalilla kerran.

Viikonlopun toinen voitto myös EKS:lle

Raisioon matkustanut EKS voitti RNK Flyersin sunnuntaisessa ottelussa reippain numeroin 3-14.

Sekä ensimmäisessä, että toisessa erässä nähtiin ainoastaan kaksi vierasjoukkueen maalia. Ensimmäisen erän maalit tulivat viidellä viittä vastaan, mutta toisen erän alussa espoolaiset onnistuivat ylivoimalla. Erän toinen maali tuli muutamaa minuuttia myöhemmin ylivoimalla, kun EKS pelasi viidellä kolmea vastaan.

Kolmannen erän puoliväliin mennessä EKS oli tehnyt kolme maalia, joista kaksi tehtiin ylivoimalla ja yksi alivoimalla. Vieraat osuivat myös kymmenen minuutin kohdalla, hetkeä ennen kun kotijoukkueen maalihanat aukesivat. RNK:n ensimmäinen maali nähtiin ajassa 42:30, kun Reetta Nikkola onnistui kaventamaan numeroihin 1-8. EKS rokotti kuitenkin ennen erän loppua viimeistellen kolmannen erän numeroihin 1-9.

Kotijoukkueen toinen maali nähtiin viimeisen erän alussa, kun Jenna Nuttunen saattoi renkaan maaliin ajassa 45:48. EKS onnistui rokottamaan kotijoukkueen jäähyistä neljännen erän aikana, kun vieraat tekivät kaksi maalia erikoistilanteesta viidellä kolmea vastaan. Ennen pelin loppua EKS onnistui vielä neljästi, joista yksi maali tehtiin alivoimalla. RNK kavensi My Nilssonin maalilla, kun ottelua oli jäljellä enää 13 sekuntia.

EKS:n pisteet jakautuivat jälleen laajalti, mutta maalinteossa parhaiten tänään onnistui Minna Ojapalo, joka teki neljä maalia. Pisteitä takoi myös Janika Moilanen ja Camilla Ojapalo, kumpikin tehot 2+3, Riikka Sjögren (2+2), Neea Virtanen (2+1), Camilla Lepistö (1+2) ja Maiju Narikka (1+1).

Neljän pisteen viikonloppu Lahdelle

Lahti ja Hyvinkää pelasivat tiukan ja päivän muihin otteluihin verrattuna vähämaalisen ottelun. Lahti voitti Hyvinkään kotonaan numeroin 6-3.

Pelin alku oli kotijoukkueen hallinnassa ja Lahti pääsi ensimmäisessä erässä kolmen maalin johtoasemaan Tanja Elorannan, Kiia Ollilan ja Sara Saarisen maaleilla. Toisessa erässä nähtiin ainoastaan Hyvinkään avausmaali, joka oli Iiris Wileniuksen käsialaa.

Myös kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Hyvinkää kavensi tilanteen kolmeen kahteen Veera Hakosen ylivoimamaalilla. Lahti puolusti kolmella viittä vastaan ja vieraat rokottivat jäähyistä. Vasta pelin lopussa nähtiin ringettepelille tyypilliseen tapaan useampia maaleja, kun sekä koti-, että vierasjoukkue onnistuivat maalinteossa.

Neljännen erän puolenvälin paikkeilla Lahti kurottautui 4-2 johtoon Niina Piiroisen maalilla ja pääsi sen jälkeen tekemään vielä kaksi maalia ajassa 54:05 ja 59:22, kun Piiroinen osui toistamiseen ja Neea Tervala aukaisi maalitilinsä. Vierasjoukkue onnistui kaventamaan Hakosen toisesta osumasta viimeisillä sekunneilla kolmeen kuuteen, mutta peliaika loppui kesken 17 sekuntia maalin syntymisen jälkeen.

- Pelasimme tänään yhden kauden parhaista peleistämme. Puolustimme monta kertaa vastustajalta kellosta ajan pois. Välillä huolimattomuusvirheet kostautuivat kun ei saatu syöttöjä kiinni ja vastustaja käänsi pelin nopeasti. Hyökkäyspäässä saimme paljon hyviä maalipaikkoja, mutta maalintekoon tarvitsisimme vielä tehokkuutta ja huolellisuutta renkaallisessa pelaamisessa, Hyvinkään Iiris Wilenius kertoo pelistä.

- Tänään istuimme myös paljon jäähyllä, mikä hankaloitti omaa pelaamistamme. Tänään pelasimme kuitenkin hyvin ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin peleihin, Wilenius jatkaa.