Vieraat tylyjä emäntiä – Kärkijoukkueet kohtasivat Lapinlahdella!

09.02.2019 18:41

Mari Pohjolalla (Say Cheese) tuli täyteen 500 peliä SM-sarjassa 13.1.2019 Luvialla. Palkitseminen oli tänään Lapinlahdella. Kuva: Ismo Hyvönen

Ringeten SM-sarja jatkui lauantaina 9.helmikuuta täydellä pelikierroksella. Vierasjoukkueet olivat voitokkaita, mutta Hyvinkää oli kotonaan tiukkana.

Sarjajumbo Blue Rings sai vieraakseen runkosarjassa neljäntenä olevan Lahti Ringeten. Vierasjoukkue laittoi ensimmäisenä rinkulan verkkoihin. Peliä oli pelattu vasta 38 sekuntia, kun Tanja Eloranta yllätti kotijoukkueen maalivahti Sannamari Rätyn. Tuusulalaiset laittoivat kuitenkin erän päätteeksi pelin tasoihin.

Seuraavissa erissä Lahti nakutti maaleja tasaiseen tahtiin, eikä Blue Rings pystynyt vastaamaan haasteeseen. Tuusulalaiset sortuivat myös ottamaan enemmän jäähyjä kuin vastustaja. Blue Rings taipui kotikentällä lukemin 3-10.

Kotijoukkueen maaleista vastasivat Sanni Rask, Minna Seppälä sekä Taru Heikkilä. Vierasjoukkueen tehokkaimpia pelaajia olivat muun muassa Tanja Eloranta 4+1, Tanja Ahonen 0+5 sekä Niina Piiroinen 3+2. Räty torjui ottelun aikana 42 kertaa, kun Lahden Tiina Tenhunen 30 kertaa.

- Meillä oli tänään vaikea peli. Emme päässeet omalle tasollemme. Lahti surutta rankaisi virheistämme, Blue Ringsin Minna Seppälä harmitteli.

- Tämän päivän peli nollataan nopeasti. Katseet käännetään jo huomiseen peliin. Huomenna kaukalossa nähdään aivan eri ilmeinen joukkue, Seppälä lisäsi.

Viime viikonloppu oli sarjakärki Nokialle astetta haastavampi. Ensin tasapeli Espoon Kiekkoseuraa vastaan ja seuraava päivänä tappio RNK Flyersille.

Tänään Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese sai vieraakseen Nokian Urheilijat. Ensimmäinen erä oli Say Cheesen näytöstä. Joukkue iski erässä peräti viisi maalia. Nokian Urheilijat saivat erän loppuun kavennusmaalin, kun Miranda Uusi-Kämppä iski rinkulan sisään.

Toisen erään Nokian Urheilijat vaihtoivat maalivahtia. Kaisa Katajiston tilalle luisteli Oona Keskinen. Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, jonka teki vierasjoukkueen Maija Väyrynen.

Ottelun ratkaiseva erä oli lopulta kolmas erä, johon Nokia tuli mukaan uudella sykkeellä. Vierasjoukkue iski päälle hirmuisella voimalla, nakuttaen maaleja tasaiseen tahtiin. Say Cheese vastasi haasteeseen, mutta lopulta Nokia pääsi punnertamaan ohi. Ratkaisumaali nähtiin ajassa 44:05, joka oli Nokian Jenni Linnamäen käsialaa. Syöttäjiksi maalille merkattiin Maija Väyrynen sekä Miranda Uusi-Kämppä. Say Cheese – Nokia 6-7.

Say Cheesen tehokkaimpia pelaajia olivat Marjukka Virta 2+3 sekä Anne Pohjola 3+1. Nokian tehotykki oli Maija Väyrynen 3+3. Nokian Kaisa Katajistolle merkattiin seitsemän torjuntaa, kun kollegalle Oona Keskiselle torjuntoja kertyi 27. Kotijoukkueen Sini Mäkelä torjui 44 kertaa.

- Peli lähti osaltamme hyvin käyntiin. Saatiin pyöritettyä rengasta paljon vastustajan päässä. Pohjola-Virta kaksikko takoi jo ennen kymmentä minuuttia neljä maalia. Nokia lisäsi potkua, mutta me aloimme höllätä ja antamaan tyhmiä syöttöjä. Nokian maalivahdin vaihto ensimmäisen ja toisen erän välissä oli myös heille hyvä heräte, Say Cheesen puolustaja Maiju Ruotsalainen tuumasi.

- Tasoero Nokiaan on kaventunut peli peliltä, johon voimme olla tyytyväisiä. Pienet jutut ratkaisevat enää näitä pelejä. Playoff-paikan varmistamme yksinkertaisesti pelaamalla kurinalaisesti omaa peliämme lopuissa runkosarjan otteluissa, Ruotsalainen lisäsi.

Espoo ja Hyvinkää pisteille

Luvian Kiekko -82 kohtasi kotonaan Espoon Kiekkoseuran. Espoo meni johtoon ensimmäisessä erässä, mutta muutama minuutti myöhemmin kotijoukkueen Tuuli Uusitalo toi joukkueensa tasoihin. Erän päätteeksi molemmat joukkueet tekivät vielä maalin.

Toinen erä oli maaliton. Kolmannessa erässä Espoo meni uudelleen johtoon, kunnes Luvia tuli tasoihin. Eräs lopussa Espoo iski vielä kertaalleen rinkulan sisään. Neljännessä erässä Luvia aloitti maalinteon, tuoden pelin jälleen tasoihin. Viimeisessä erässä Espoo onnistui kuitenkin iskemään muutamia maaleja peräkkäin, eikä Luvia päässyt enää rinnalle. Luvian Kiekko -82 ja Espoon Kiekkoseura 4-8.

Kotijoukkueen maaleista vastasivat Tuuli Uusitalo (1+0), Sanni Koivunen (2+1) sekä Kirsi Pukkila (1+2). Vierasjoukkueen tehokkaimpia pelaajia olivat Minna Ojapalo (2+3), Anna-Kaisa Raesola (3+0) ja Camilla Ojapalo (2+2). Kotijoukkueen maalivahti Maria Perkkola torjui peräti 62 kertaa, kun vastustajan maalivahti Hanna Minkkinen 30 kertaa.

Hyvinkää kamppaili kotikentällä RNK Flyersiä vastaan. Kotijoukkue näytti ottavan emännän otteet ensimmäisen erän puolivälistä lähtien. Kolmannessa erässä Hyvinkää johti ottelua 4-2.

Tässäkin ottelussa ratkaisu nähtiin lopulta viimeisessä erässä. RNK Flyers tuli jo maalin päähän, mutta Hyvinkää ei antanut periksi. Hyvinkää voitti kotonaan lukemin 5-3.

Hyvinkään tehokkain pelaaja oli Iina Kupiainen 3+0. Vierasjoukkueen maaleista vastasivat Uschanow Suvi, Jenna Nuttunen sekä Janita Järvinen. Hyvinkään maalivahti Roosa-Mari Heikkinen torjui 32 kertaa ja RNK Flyersin Isabella Portnoj 50 kertaa.

Runkosarjan pistetilanne pysyi lähes muuttumattomana. Tällä hetkellä playoff-paikoilla ovat edelleen Nokian Urheilijat (41), toiseksi noussut Espoon Kiekkoseura (34), kolmanneksi tipahtanut Say Cheese (33) sekä Lahti Ringette (22).

Pelit jatkuvat huomenna Tuusulassa, Nokialla sekä Luvialla.