Viimeisestä playoff-paikasta käydään jännittävää kamppailua – Luvia nappasi arvokkaan voiton!

23.02.2019 19:14

Ringeten SM-sarja jatkui lauantaina 23.helmikuuta täydellä pelikierroksella. Pisteet matkasivat tällä kertaa Luviaan, Nokiaan, Raisioon sekä Lapinlahteen.

Luvian Kiekko -82 kamppailee ankarasti viimeisestä playoff-paikasta. Lauantaina Luvia kohtasi kotonaan runkosarjan jumbon tuusulalaisen Blue Ringsin.

Kotijoukkue aloitti ensimmäisen erän räväkästi. Hieman alle kolmessa minuutissa luvialaiset iskivät pari maalia. Toisen erän alkupuolella sama kaava toistui. Tällöin Blue Rings vaihtoi maalivahtia. Luvia iski vielä toisessa erässä kertaalleen rinkulan sisään, mutta myös Blue Rings pääsi tekemään avausmaalin.

Kolmas erä oli maaliton. Neljännessä erässä molemmat joukkueet tekivät maalin. Luvialaiset nappasivat arvokkaan voiton lukemin 6-2.

Kotijoukkueen tehokkaimmat maalitykit olivat Sanni Koivunen (2+1) sekä Krista Järvelin (2+1). Vierasjoukkueen maaleista vastasi Annika Haara (2+0).

Luvian Maria Perkkolalle kertyi torjuntoja 49. Blue Ringsin Sannamari Rädylle 11 ja Riina Marilalle 25.

- Blue Rings tuli odotetun kovaa taistellessaan tärkeistä pisteistä. Teimme pelissä tarvittavat maalit, mutta päästimme ajottain vastustajan niskan päälle, Luvian Krista Järvelin huomautti.

- Huomisesta pelistä odotamme kovaa vääntöä ja vauhdikasta peliä, Järvelin lisäsi.

Espoon Kiekkoseura sai vieraakseen sarjakärki Nokian Urheilijat. Kotijoukkue meni johtoon ajassa 2:14, kun Neea Virtanen sivalsi rinkulan maaliin. Vajaat neljä minuuttia myöhemmin Nokia tuli tasoihin Kati Koskelinin maalilla. Hetkeä myöhemmin Nokia iski alivoimalla vielä pari maalia lisää.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa toisen erän loppuun, kun Espoo kavensi lukemiin 2-3.

Kolmannessa erässä Espoo pisti kirivaihteen päälle, iskien alle minuutissa kaksi maalia. Kotijoukkue teki vielä erän loppuvaiheessa maalin lisää, mutta myös Nokia pääsi heiluttelemaan vastustajan verkkoja.

Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisen erän loppuvaiheessa, kun vierasjoukkue pääsi iskemään pari maalia. Espoo taipui kotonaan niukasti lukemin 5-6.

Espoolaisista tehokkaimpia olivat tänään muun muassa Neea Virtanen (1+1), Minna Ojapalo (1+1) sekä Camilla Ojapalo (1+1). Vierasjoukkueesta eniten maaleja pääsi nakuttamaan Elina Raesola (2+1).

Espoon Meini Kärjä torjui 29 kertaa ja Nokian Oona Keskinen 33 kertaa.

- Alku ja loppu olivat hyvää tempoa ja tekemistä. Keskivaiheella hieman heikompaa, vähän sellaista sekoilua, kun ei saatu renkaita haltuun. Keskivaiheen notkahduksesta huolimatta oli kova luotto meidän tekemiseen, Nokian Kati Koskelin kommentoi.

- Viime viikon Hyvinkään pelistä pyrimme parantamaan rutkasti. Haemme hyviä onnistumisia, Koskelin lisäsi.

Raisio ja Lapinlahti ylivoimaisia

RNK Flyers kamppaili kotonaan Lahti Ringetteä vastaan. Raisiolaiset ottivat emännän otteen jo ensimmäisessä erässä. RNK Flyers teki reilussa kuudessa minuutissa kolme maalia. Lahti teki ainokaisensa ensimmäisen erän puolivälissä.

Toisen erän päätteeksi RNK Flyers kasvatti johtoaan. Kolmannessa erässä raisiolaiset tekivät vielä pari maalia lisää. Viimeisessä erässä RNK Flyers iski peräti kolme maalia. RNK Flyers voitti lopulta lukemin 9-1.

Raisiolaisten tehokaksikkona toimivat Jenna Nuttunen (3+2) sekä Susanna Tapani (3+4). Lahden ainokaisen teki Niina Piiroinen.

RNK Flyersin maalivahti Isabella Portnoj torjui 46 kertaa, kun vastaavasti Lahden Tiina Tenhunen 32 kertaa.

SM-sarjasta putoamista vastaan taisteleva Hyvinkää sai vieraakseen Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen.

Say Cheese otti tahtipuikot käyttöön jo ensimmäisessä erässä. Say Cheese takoi ensimmäisessä erässä kolme maalia. Toisessa erässä nähtiin ainoastaan yksi maali, mutta sekin oli vierasjoukkueen käsialaa.

Kolmas ja neljäs erä olivat Say Cheesen näytöstä, eikä Hyvinkää pystynyt vastaamaan haasteeseen. Hyvinkää taipui kotonaan lukemin 2-10.

Say Cheeseen tehokkaimpia olivat tuttuun tyyliin Marjukka Virta (2+5) sekä Anne Pohjola (4+2). Kotijoukkueen maaleista vastasivat Mirva Miettinen ja Iiris Wilenius.

Hyvinkään Roosa-Mari Heikkinen torjui 21 kertaa, kun Say Cheesen Sini Mäkelä 40 kertaa.

Nokian Urheilijat, Espoon Kiekkoseura ja Say Cheese jatkavat edelleen runkosarjan kärkikolmikkona. Viimeisestä playoff-paikasta käydään ankaraa taistelua. Lahti on vielä kiinni playoff-paikassa, mutta Luvia on vain pisteen päässä. Pelit jatkuvat huomenna.