Nokia ratkaisi välierät edukseen - finaalit alkavat ensi viikonloppuna

17.03.2019 19:24

Nokia voitti Lahden neljännessä välierässä tiukoin lukemin 4-5 ja etenee siis finaalipeleihin.

Ottelu lähti käyntiin tasaisesti ja kotijoukkue onnistui tekemään yhden maalin. Ensimmäisen erän ainokaiseksi jäänyt maali oli Lahden Niina Piiroisen käsialaa ja se syntyi ylivoimalla ajassa 8:12.

Toiseen erään lähdettiin nokialaisten painostuksella, kun vieraat onnistuivat kääntämään ensimmäisen erän tilanteen päälaelleen Roosa Salosen tasoitusmaalilla. Sen jälkeen Elina Raesolan ja Maija Väyrysen osumat veivät vieraat kahden maalin johtoasemaan ja pitkälle erätauolle lähdettiin 1-3 tilanteessa.

Ottelu jatkui kolmannessa erässä todella tasaisena, kun lahtelaiset pääsivät erän aikana tasoihin Nokian kanssa. Kolmannen vartin ensimmäisen maalin teki Nokian Väyrynen, mutta Lahti pääsi maalintekoon kiinni, kun Tanja Eloranta onnistui maalilla 38 minuutin kohdalla. Eloranta onnistui toistamiseen ylivoimalla muutamaa minuuttia myöhemmin ja Krista Lanteri tasoitti pelin neljään neljään vielä paria minuuttia ennen erän loppua.

Neljäs erä ratkaisi ottelun Nokialaisille, mutta ottelu pysyi tasaisena loppuun saakka. Nokian Miranda Uusi-Kämppä löi renkaan maaliin ajassa 50:54 taaten joukkueelleen paikan finaalissa.

- Tottakai tosi hienot ja innostuneet fiilikset finaalipaikasta! Ottelusarja oli todella tiukka ja oli kyllä kiva päästä pelaamaan näin kovia pelejä, ottelun voittomaalin tehnyt Uusi-Kämppä iloitsee.

- Sarja oli tasaista, mutta siistiä peliä. Erityismaininnan voi antaa vastustajan todella hyvin pelanneelle maalivahdille Tiina Tenhuselle, Uusi-Kämppä kehuu.

Nokia kohtaa finaalissa LL-89 Say Cheesen ja joukkueet kohtaavat vähintään kolmesti ja enintään viidesti, eli paras viidestä palkitaan Suomenmestariksi. Ringette-TV:ssä nähdään 24.3., 27.3. ja tarvittaessa 30.3., ja 31.3. pelattavat ottelut.

- Ensi lauantaita odotetaan tietenkin jo kovasti. Lapinlahdella on monta pelaajaa, joita on tullut seurattua juniorista asti, niin on kyllä tosi hienoa nyt päästä pelaamaan heitä vastaan finaaleja! Uusi-Kämppä kertoo odottavaisena.

Pronssiottelussa vastakkain asettuvat EKS ja Lahti ringette ja ottelu pelataan espoolaisten kotihallissa Leppävaarassa.