LL-89 Say Cheese, NoU ja Lahti SM-runkosarjan kärkeen tasapistein

22.09.2019 18:58

SM-avausviikonlopun toisenakin päivänä pelattiin täysi kierros. Sarjapisteitä on saavuttanut yli puolet sarjan joukkueista.

Elina Tahvanainen (Hyvinkää #9) teki sunnuntaina joukkueensa neljästä maalista kolme. (Kuva edelliskaudelta, kuvaaja Mikko Tuomi)

NoU – EKS 9-5 (2-0, 1-0, 1-4, 5-1)

Lauantaina voittoihin yltäneet Nokia ja EKS kohtasivat Nokialla. ”Nokia sai peliin vahvan alun, mutta aikalisän jälkeen nostimme tasoa. Joukkueena saatiin ajoittain hyvä flow päälle, mutta se ei riittänyt tänään voittoon. Pelistä jäi kuitenkin hyvä fiilis ja saatiin ajettua uusia pelaajia sisään koviin peleihin.”, kommentoi Espoon pelaajisto. "Päivän peli oli viihdyttävä. Pelasimme suurimman osan pelistä järkevästi ja pitäen vastustajan pois vaarallisilta maalintekopaikoilta. Pienen notkahduksen jälkeen saimme pelin taas haltuumme. Vaikka selvä johto kääntyi aika nopeasti tappioasemaan, niin silti joukkueessa vallitsi rauha ja tiesimme, että omalla pelillä pystymme voittamaan." totesi puolestaan Nokian Roosa Salonen.

”Nokia sai paremman lähdön peliin ja meni parilla nopealla maalilla edelle alle 5 minuutissa. Meidän huolellisuudessa ja viimeistelyssä oli tänään paljon parannettavaa. Kolmas erä voitettiin selkeästi mutta se ei näissä peleissä riitä ja pisteet jäi Nokialle.”, mietti EKS-valmennus ottelun jälkeen. Nokian päävalmentaja Jonna Satama koki myös, että huolellisuudessa oli parantamista: ”Tänään pelattiin vauhdikas peli. Pelissä oli paljon hyviä hetkiä, mutta edelleen omalla huolimattomuudellamme teimme pelistä meille hieman vaikeampaa. Mette Nurmisella oli vahva ensimmäinen SM-viikonloppu, ja tänään hän osoitti olevansa oikeassa sarjassa iskien kaksi häkkiä ja tarjoillen hienon maaliin johtaneen syötön."

Hattutemppuihin ylsivät Nokian Roosa Salonen 3+1 ja Espoon Maija Väyrynen 3+0.

LuKi-82 – Lahti 0-6 (0-2, 0-1, 0-2, 0-1)

Luvialle matkasi lauantaina kotivoiton saavuttanut Lahti. Vierasjoukkueen voittoputki sai jatkoa ja joukkueen maalivahti Katariina Ek pelasi ringetessä melko harvinaisen ”nollapelin”. Laukaustilastointi kertoo vierasjoukkueen hallinneen pelivälinettä ja sen vahvistaa myös LuKi:n pelaajien mielipide: ”Paljon parannettavaa jäi, meil on taas tälle kaudelle melkein täysin uus joukkue ja sen takia vielä taktiset kuviot on hakusessa. Syöttöjen laatu ja niiden vastaanotot on ensi viikolla varmasti yksi treenien teema, sillä niissä epäonnistuimme aika pahasti, mistä vastustaja rankaisi kovalla kädellä.” Luvian valmennus koki pelin olleen kaikesta huolimatta paljon parempi kuin eilen.

LL-89 Say Cheese – RNK Flyers 9-4 (4-0, 2-1, 2-1, 1-2)

Lapinlahdelle matkasi edellispäivänä Lahdessa pelannut RNK Flyers. Lapinlahti aloitti vahvasti ja johti ensimmäisen erän jälkeen jo 4-0.  ”Jalat oli jääny kahessa ekassa erässä bussiin, mutta puoliajan jälkeen kiristimme karvausta ja pidimme omat pelaajat paremmin.”, kertoi RNK:n Roosa Rantaniitty.

Ottelussa tehot 6+2 nakuttanut Lapinlahden Anne Pohjola näki ottelussa paljon hyvää, mutta myös parannettavaa: ”Kaksi erää suhtkoht hyvää peliä meiltä, syötöt ja vedot alkoivat napsumaan kohdilleen, jalka ja rengas liikkui. Kolmannessa erässä meiltä pikkaisen pelihuumori katosi, joka näkyi heti tulostaululla. Kahdesta viimeisestä erästä otamme opiksemme ja seuraavana viikonloppuna pyrimme pelaamaan ehjät 60 minuuttia. Saimme tänään kuitenkin onnistumisia laajalla rintamalla, niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Parasta tässä viikonlopussa oli, kun pääsimme vihdoin ja viimein joukkueena pelaamaan ja kehittymään. Peli ei vielä lähellekään valmista ole, mutta 4 pistettä taskussa kertoo, että olemme oikealla tiellä!”

”Oma peli leikkauksen jälkeen vielä vähän hakemista, mutta joukkueena tuli paljon hyviä onnistumisia. Saatiin luotua paljon maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä olisi ollut parannettavaa. Keskittyminen meinasi myös aika ajoin herpaantua ja otettiin liikaa jäähyjä. Lopputulokseen ja voittoon voidaan kuitenkin olla tyytyväisiä!”, tuumi Lapinlahden Nea Tervala päättynyttä ottelua.

Helsinki – Hyvinkää 8-4 (5-3, 2-0, 1-1, 0-0)

Malmin jäähallissa kohtasivat lauantaina tappiolle päätyneet Helsinki ja Hyvinkää. Maalinteon aloitti Helsinki, mutta vierasjoukkue Hyvinkää tasoitti pian ja meni myös hetkellisesti johtoon. Tämän jälkeen johtoasema pysyi pelin loppuun asti kotijoukkueella. Hyvinkään neljästä maalista kolme teki Elina Tahvanainen. ”Peli oli vauhdikas ja saimme liikutettua rengasta hyvin. Puolustuskolmio pysyi tänään paremmin kasassa ja hyödynsimme maalipaikat tehokkaasti.”, kertoi Helsingin kapteeni Ella Numminen valmennuksen myötäillessä kommenttia. Valmentaja Mika Passila jatkoi: ”Tänään saatiin pari pelaajaa sairastuvalta kokoonpanoon ja se toikin heti lisää virtaan joukkueeseen. Kahdessa ekassa erässä ratkottiin peli ja se riitti tänään. Parissa vikassa erässä pelin taso laski, ilmeisesti lauantain Lapparireissu alkoi näkyä jaloissa. Mutta tyytyväisiä ollaan viikonlopun saldoon, kaksi tärkeää pistettä plakkarissa.”