Ennakkosuosikit voittoihin myös sunnuntaina

03.11.2019 20:00

Hyvinkää Ringette vei voiton Luvian Kiekko -82:sta ja Espoon Kiekkoseura Raision Nuorisokiekko Flyersista.
(Kuva Timo Kupiainen)

Helsinki – NoU 6-7 (1-2, 2-3, 1-0, 2-2)

Nokian valmennus odotti viikonlopun otteluilta vauhtia ja sitä se sai. Malmilla maalinteon aloitti vieraiden Elina Raesola, mutta kotijoukkueen Milla Juusela tasoitti tilanteen vain puoli minuuttia myöhemmin. Nokian Heidi Mattila kuittasi jo 17 sekuntia myöhemmin. Heti toisen erän alussa nähtiin Helsingin Moona Passilan tasoitus tilanteeseen 2-2, mutta Nokian Roosa Salosen ja Heidi Mattilan maalit veivät vieraat etumatkalle ja puoliajalle lähdettiin lukemissa 3-5. Tasaista oli seuraavienkin erien aikana; kolmas erä 1-0 ja neljäs 2-2. Lopputulos taululla kuitenkin vieraille kaksi pistettä lukemin 7-6.

EKS – RNK Flyers 6-4 (2-0, 3-2, 1-2, 0-0)

Leppävaarassa kotijoukkue johti ottelua reilun 22 minuutin pelin jälkeen 5-0 Jonna Vähäkankaan, Marianna Kuikon (2+1), Iiris Pitkon ja Riikka Sjögrenin maaleilla. RNK:n neljästä maalista kaksi nähtiin ennen puoliaikaa kun Janita Järvinen ja Susanna Tapani kavensivat puoliaikatilanteeksi 2-5. Kolmannessa erässä nähtiin vielä kotijoukkueelta Ira Merivaaran maali ja vierailta Susanna Tapanin ja Meri Uschanowin onnistumiset. Neljäs erä pelattiin maaleitta. EKS valmennus oli tyytyväinen pelin jälkeen: ”Tänään saatiin todellinen työvoitto pelistä. Raisio lähti peliin vahvasti mutta maalivahti Hanna Minkkinen oli hereillä ja torjui vakuuttavasti. Alun jälkeen otettiin rengashallinta, mentiin johtoon ja pidettiin johtoasema läpi pelin. Erityisen tyytyväinen voidaan olla uusiin vastuunkantajiin kun loukkaantumiset aiheutti poissaoloja.”

”Pelistä jäi hyvä fiilis. Jatkettiin eilisellä taisteluteemalla ja tehtiin jäällä paljon töitä. Keskimäärin on kivempi voittaa kun hävitä, ja neljä pistettä viikonlopusta.”, kertoi EKS:n Riikka Sjögren.

Hyvinkää – LuKi-82 2-1 (1-0, 0-0, 1-1, 0-0)

Sarjan häntäpäätä pitävät Hyvinkää ja Luvia kohtasivat Hyvinkäällä. Edellisen kohtaamisen vei nimiinsä Hyvinkää ja niin kävi nytkin. Helpolla voitto ei tullut, sillä kaiken kaikkiaan ottelussa nähtiin vain kolme maalia, joista kaksi siis kotijoukkueen tekeminä (Elina Tahvanainen ja Veera Hakonen). ”Tiukka peli, ei vaan natsannut meille.”, kommentoikin Luvian päävalmentaja Antero Kivelä päivän ottelua. Luvia siis jatkaa sarjataulukossa nollillla ja Hyvinkää lisäsi pistesaldoaan kahdella, päästen näin 4 pisteeseen.

Luvian Maria Elo löysi ottelusta parannettavaa, mutta myös positiivistakin: ”Aloitettiin pelaaminen liian myöhään, ei päästy oikein ollenkaan omalle tasolle. Malttia oltais tarvittu ja turhaa sähläystä oli liikaa. Voitontahto löydettiin vasta viimeisessä erässä ja se oli liian myöhään. Edelleen viivanylitykset hankalia. Positiivista, että lopussa pystyttiin kuitenkin parantamaan tekemistä.”

Lahti – LL-89 Say Cheese 4-7 (2-0, 2-3, 0-2, 0-2)

SOL:illa kotijoukkue aloitti vahvasti. Ensimmäisessä erässä nähtiin vain kotijoukkueen Tanja Elorannan (tehot ottelussa 2+0) ja Niina Piiroisen maalit. Kuluvalle kaudelle Lahdesta Lapinlahdelle siirtynyt Amanda Harju kommentoi pelin jälkeen: ”Alku oli tahmeeta mutta sitten ruvettiin saamaan omasta pelistä kiinni ja luotettiin omaan tekemiseen.”

Kolmannesta erästä alkaen erävoitot menivätkin Lappareille, toinen erä yhdellä (2-3), loput kahdella (molemmat erät 0-2). Lapinlahden tehokkain oli Laura Kyllönen tehoin 3+3 Anne Pohjolan ja Marjukka Virran jäädessä ”vain” viiteen tehopisteeseen tässä ottelussa (Pohjola 3+2 ja Virta 1+4).

”Peli lähti hyvin käyntiin, mutta sitten jäähyt sotkivat meidän pelirytmin. Lahti sai muutaman onnistumisen, kun meillä vastaavasti renkaanhallinta heikkeni, tuli hätäsiä syöttöjä, eikä saatu renkaita kiinni - myös tukitoimet pelin sisällä unohtuivat. Lahti sai tästä virtaa lisää ja teki pelistä meille vaikean. Pitkällä erätauolla muutettiin hiukan ketjukoostumisia ja painotettiin perusasioita. Myös peli-ilo ja huumori piti kaivaa vaihtoaitioon. Tämä onnistuikin ja heti ensimmäisessä vaihdossa Pohjolan Anne toi kaivattua rentoutta vaihtoaitioon maalin muodossa. Peli oli kokonaisuudessaan fyysinen ja tiukka. Onneksi saatiin peli kasaan erätauolla ja sitä kautta kaksi pistettä kotiin viemisiksi.”, kertoi Ismo Hyvönen, LL-89 Say Cheese valmentaja ja joukkueenjohtaja.