Nokia loppukirillä voittoon RNK Flyersista

11.01.2020 19:00

Nokia ja Lapinlahti juhlivat tahoillaan (kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)

Espoo nöyrtyi kotona

Leppävaaraan matkustanut Lapinlahti ei emäntiä kumartanut, vaikka ottelussa ensimmäisen maalin tekikin ajassa 4.11 kotijoukkueen Maija Väyrynen. Vieraiden Anne Pohjola kuittasi ja tasoitti jo 40 sekunnin kuluttua. Loppuerä pelattiin maalittomana. Toiseen erään kirjattiin vieraille kolme maalimerkintää; Marjukka Virran maali erän puolivälissä, parin minuutin kuluttua EKS:n omiin tekemä ja vielä kolmisen minuuttia ennen erän loppua Laura Kyllösen osuma tilanteeksi 1-4. Kolmannessa erässä maalinteossa onnistui kerran Lapinlahden Marjukka Virta. Neljäs erä oli ottelun runsasmaalisin kotijoukkueen Ira Merivaaran onnistuessa kerran ja vieraiden Anne Pohjolan kolmesti.

Kerttulassa tiukkaa loppuun asti

RNK Flyers ja Nokian Urheilijat pelasivat liki kymmenen minuuttia maaleitta ja sitten kuparisen rikkoi kotijoukkueen Susanna Tapani. Erässä nähtiin vielä maalit per joukkue, kotijoukkueelta onnistuja oli Suvi Uschanow ja vierailta Jenni Linnamäki. Toinenkin erä aloitettiin kymmenen minuutin maalittomalla pelillä, kunnes Raision Reetta Nikkola sai renkaan Kaisa Katajiston vartioimaan maaliin. Puoliajalle poistuttiin kotijoukkueen 3-1 johtoasemassa.

Kolmaskin erä oli vähämaalinen, maalit 1-1, ja kotijoukkue Raisio vaikutti vievän 2 pistettä ottelusta. Kolmannen erän maalintekijöinä Siiri Säynäväjärvi (RNK Flyers) ja Jenni Linnamäki (NoU). Neljännessä erässä Nokian neljän maalin loppukiri ensin tasoitti ottelun ja lopulta tuotti voiton. Nokian maalintekijöinä Elina Raesola, Hanna Ovaska kahdesti ja Roosa Salonen. Raision ainokaisen teki Siiri Säynäväjärvi.

- Alusta alkaen peli oli tiukkaa, mutta vastustaja onnistui käyttämään maalipaikat tehokkaammin. Pelin toisella puolikkaalla aloimme voittamaan kaksinkamppailuja, joka siivitti meidät onnistumisiin muillakin osa-alueilla. Tänään kova työ palkittiin ja taisteltiin voitto kotiin, kommentoitiin NoU:n bussista kotimatkalta.

Helsinki kaatoi Lahden

Tasapelit Lapinlahtea ja Espoota vastaan aiemmilla kierroksilla pelannut Lahti Ringette sai vieraakseen Helsinki Ringeten. Runsasmaalisessa ottelussa vieraat olivat nälkäisempiä: ”Tänään haluttiin Lahdesta pisteet ja oltiin valmistauduttu peliin koko viikko hyvällä sykkeellä. Tasainen vääntö, jossa toinen erä ratkaisi voiton meille. Kolmella kentällä saatiin hyvä draivi päälle ja saatiin hyviä pitkiä pyörityksiä vastustajan päädyssä. Maalinteko on ollut tuskaa koko kauden, tänään kymmenen tehtyä maalia oli todella positiivista, kun vielä kuusi eri pelaajaa pääsi maalin makuun. Seitsemän maalia omiin ei ollut se mitä haettiin mutta tyytyväinen pitää olla kahdesta pisteestä, koko jengi pisti kaiken likoon pelissä. Erittäin hyvillä mielillä huomenna haastamaan Lappareita kotiluolassa”, kertoi Helsingin valmentaja Mika Passila.

Jo ensimmäisessä erässä liki satapäinen yleisö näki kuusi maalia, kolme kummaltakin joukkueelta. Kotijoukkueen maalintekijöinä tuulettivat kahdesti Niina Piiroinen ja kerran Sara Saarinen. Vierasjoukkueen maalit jakaantuivat eri pelaajille; Fanny Impilä, Anniina Kemppainen ja Jenna Hakkarainen keräsivät kukin yhden maalipisteen erästä. Toisessa erässä maaleja teki vain Helsinki jälleen eri pelaajien toimesta – nyt maalintekijöinä kunnostautuivat Helmi Laivuori ja Minna Ojapalo. Kolmas erä meni tasalukemin 2-2; vierasjoukkueen maalit teki hattutemppuun yltänyt Jenna Hakkarainen ja kotijoukkueesta pisteitä keräsivät Kiia Ollila ja Jemina Hakomäki. Neljäs erä oli liki ensimmäisen erän kaltainen, maaleja syntyi viisi. Kotijoukkueen kahden maalin takana olivat myöskin hattutemppuun yltänyt Niina Piiroinen sekä Tanja Eloranta. Vierasjoukkueen maalien takana olivat Camilla Ojapalo, Helmi Laivuori ja Minna Ojapalo.

Ilves ja Hyvinkää tasoihin alemmassa jatkosarjassa, Haukat voitti LuKi:n kotona

Alemmassa jatkosarjassa Ykkössarjasta noussut Ilves kamppaili tasoihin Hyvinkää Ringeten kanssa ja Jääurheiluseura Haukat voitti Luvian Kiekko -82:n Järvenpäässä. Tesomalle matkustanut Hyvinkää aloitti maalinteon Minka Levanderin maalilla jo kahden minuutin pelin jälkeen. Iina Kupiainen jatkoi vieraiden maalintekoa 8 peliminuutin jälkeen. Kolmannessa erässä myös kotijoukkueen Lili Reunanen onnistu maalinteossa, mutta reilun kuuden minuutin jälkeen vieraiden Elina Tahvanainen vei taas Hyvinkään kahden maalin johtoon. Puoliajan jälkeen pelattiin varsin vähämaalista ringetteä, maalinteossa onnistui vain kotijoukkue kahdesti. Ensin kolmannen erän alkuun Neea Turunen kavensi tilanteeksi 2-3 ja seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua hän kavensi ottelun tasoihin 3-3. Kun viimeiset minuutit pelattiin maaleitta, menivät ottelun pisteet jakoon.

Järvenpäässä liki satapäinen yleisö näki ottelussa kuusi maalia, mutta kuitenkin pääosa ottelusta pelattiin maaleitta. Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen Jenni Kauppinen vei Haukat johtoon. Toisen erän aivan loppusekunneilla Luana Perez vei Haukat kahden maalin johtoon. Kolmannen erän ensimmäisen minuutin ja 20 sekunnin sisällä Luana Perez ja Iida Lehtonen veivät Haukat jo 4-0 johtoon. Vierasjoukkueen ensimmäinen maali nähtiin kolmannen erän puolivälin jälkeen Sanni Koivusen kaventaessa tilannetta. Neljännen erän alkuun Luvian Maria Elo sai vielä kavennettua tilannetta hiukan, mutta loppupeli oli jälleen maaliton.