NoU kaatoi Lapinlahden - jatkaa sarjan kärjessä!

18.01.2020 19:49

NoU pitää yhä kiinni sarjan ykkössijasta voitettuaan sarjassa toisena olevan LL-89 Say Cheesen numeroin 4-11.

- Lähdettiin hakemaan onnistumisia hyvän fiiliksen kautta. Saatiin hyvä startti peliin, karvattiin tiukasti ja luotiin hienoja maalipaikkoja. Kova työ tuotti tulosta myös maalien muodossa, ottelun maalihai, Nokian Ronja Lahtivirta kertoo.

Ottelu alkoi tasaisena ja LL-89 saikin ottelun avausmaalin nimiinsä ensimmäisen erän puolivälin paikkeilla. Nokia tasoitti pelin kuitenkin vain paria minuuttia myöhemmin. Vierasjoukkue NoU alkoi toisessa erässä kasvattamaan johtoasemaansa, kun joukkue sai erässä aikaiseksi viisi maalia ja pitkälle erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen 1-6 johtoasemassa.

Jäänajon jälkeen Nokia avasi kolmannenkin erän maalilla, minkä jälkeen LL-89 pääsi kaventamaan. Nokian Elina Raesola iski ennen erän loppua renkaan alivoimalla maaliin ja Nokia oli jo 2-8 johdossa.

NoU iski viimeiseen erään vielä kolme maalia ja LL-89:n kahden maalin kiri viimeisessä erässä jäi laihaksi.

- Onnistuttiin pelaamaan ehjä 60-minuuttinen isolla sydämmellä ja yhtenä joukkueena. Meillä oli onnistujia jokaisella osa-alueella, mutta erityismaininnan ansaitsee kuitenkin Oona Keskinen, joka otti huikeita koppeja pitkin peliä, Lahtivirta pohtii.

- Tällaisen pelin jälkeen on mukava lähteä kotimatkalle. Jäi hyvä fiilis, tästä on hyvä jatkaa taas maajoukkuetauon jälkeen. Ja päästiinpä pelaamaan myös perinteistä hankifutista ennen peliä, Lahtivirta kertoo. Lapinlahtea lukuunottamatta ringettekaupungeissa ei juuri lunta ollakaan tänä vuonna saatu.

Nokian Ronja Lahtivirta kunnostautui maalinteossa ja iski hulppeat neljä maalia ja yhden syötön. Raesola tehtaili tehot 2+3 ja Miranda Välisaarelle, Roosa Saloselle, Mette Nurmiselle, Jenni Linnamäelle ja Emmi Merelälle merkittiin kullekin yksi maali. Lapinlahden maaleista vastasi Essi Vanhala kolmella ja Laura Kyllönen yhdellä osumalla.

EKS kukisti Helsingin kotiottelussaan

EKS otti naapureistaan 8-4 voiton tänään Leppävaarassa pelatussa ottelussa.

Ottelun puoleen väliin saakka peli sujui tasaisesti ja molemmat joukkueet onnistuivat vuorotellen maalinteossa. EKS iski nimiinsä ottelun avausmaalin, mutta Helsinki pääsi vielä ensimmäisessä erässä kahdesti rokottamaan ylivoimalla ja meni kotijoukkueesta yhden maalin johtoon. Espoo tasoitti toisen erän alussa ja pääsi sen jälkeen pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mikä johti kotijoukkueen 3-2 maaliin. Helsingillä ei kauaa mennyt, kun tasoitusmaali oli jälleen syntynyt. EKS pääsi jälleen erän lopussa hyödyntämään kahden pelaajan ylivoimaa ja iski johtoon 16 sekuntia ennen summerin soittoa.

Helsinki tasoitti vielä kolmannen erän alkupuolella, mutta sen jälkeen alkoi espoolaisten karkumatka. Kotijoukkue onnistui kolmannessa erässä maalilla vielä kahdesti ja neljännessä jälleen kaksi kertaa sinetöiden numerot 8-4.

EKS:n maalitykiksi nousi pistehai Maija Väyrynen, joka iski ottelussa tehot 5+1. Tanja Ahonen, Sara Yrjölä ja Marianna Kuiko iskivät kukin yhden maalin ottelussa. Helsingin maalintekijät olivat Nea Asumaa, Taru Hämäläinen, Helmi Laivuori ja Jenna Hakkarainen.

Lahdelle kotivoitto raisiolaisista

Lahti voitti RNK Flyersin tänään numeroin 9-6. Lahtelaiset ottivat peliin räjähtävän lähdön ja joukkue onnistui ensimmäisen vartin aikana maalinteossa kolmesti. RNK teki sensijaan ensimmäisessä erässä vain yhden maalin Susanna Tapanin onnistumisesta juuri ennen erän loppua. Toisessa erässä Lahti kasvatti johtoaan kahdella maalilla ja erän puolessa välissä tilanne ottelussa oli 5-1.

Erätauon jälkeen Lahti iski renkaan raisiolaisten maaliin kuudennen kerran, minkä jälkeen vieraat pääsivät maalintekoon paremmin kiinni ja RNK kavensi kymmenen minuutin sisällä kuuteen neljään. Neljäs erä aukesi RNK:n maalilla, mutta sen jälkeen kotijoukkue pääsi kahdesti rankaisemaan ylivoimalla ja erän puoleen väliin tultaessa lahtelaiset olivat jälleen kolmen maalin johtoasemassa. RNK kavensi kahdeksaan kuuteen, mutta Tanja Eloranta sinetöi tauluun lukemat 9-6.

Eloranta kantoi tänäänkin kortensa kekoon maalitalkoissa ja iski ottelussa tehot 4+2. Essi Sarmala teki kaksi maalia ja Iida Kavoniukselle, Niina Piiroiselle ja Kiia Ollilalle kirjattiin kullekin yksi maali. RNK:n maalintekijät tänään olivat Susanna Tapani (3+1), Taru Kylä-Kaila (2+1) ja Emilia Riikola (1+1).

- Ennakkoasetelmat peliin oli erikoiset, kun neljä joukkueen pakkia puuttui tänään kokoonpanosta. B-junnuista otettiin Veera Koski, Iida Kavonius ja Inka Jutila ja he täyttivät paikkansa tosi hyvin. Koko joukkue pelasi hyvän pelin tänään ja tästä voi hyvällä mielellä lähteä tauolle, Lahden valmentaja Kari Ollila kertoo ottelun jälkeen.

Alemman SM loppusarjan voitot Hyvinkäälle ja Haukoille

Haukat voitti Blue Ringsin alemmassa loppusarjassa numeroin 2-4.

Ottelu oli maaleiltaan varsin tasainen ja ensimmäinen erä pelattiin lähes loppuun ennen kuin ensimmäistäkään maalia nähtiin. Blue Rings meni ajassa 14:34 johtoon ja jatkoi vauhdilla myös toiseen erään, kun Sanni Rask iski joukkueensa 2-0 johtoon. Haukat pääsi pisteisiin kiinni toisen erän lopussa kaventamalla kahteen yhteen vielä ennen pitkää erätaukoa.

Jäänajon jälkeen Haukat avasi erän räväkästi tehden tasoitusmaalin toisella peliminuutilla ja menemällä johtoon erän puolen välin jälkeen. Haukat tekivät neljännen maalin neljännessä erässä vieden voiton kotiin Järvenpäähän.

Vilma Tuominiemi teki Haukkojen maaleista kaksi ja Anni Savolainen ja Iida Henell kynäilivät kumpainenkin yhden maalin. Blue Ringsin maaleista vastasi Raskin lisäksi avausmaalin tehnyt Salla Naakka.

Toisessa tänään nähdyssä alemman loppusarjan ottelussa LuKi-82 taipui Hyvinkäälle tasaisessa ottelussa. Vierasjoukkue Hyvinkää voitti luvialaisen vastustajansa numeroin 3-4.

LuKi avasi ottelun maalihanat Kirsi Pukkilan osumasta ensimmäisessä erässä. Ottelu jatkui toiseen erään tasaisena: Hyvinkää pääsi tasoittamaan, minkä jälkeen LuKi meni jälleen johtoon. Ottelun puoleen väliin mennessä tilanne oli jälleen tasan kun erän lopussa tilanne oli 2-2.

Kolmannessa erässä Hyvinkää meni viidellä kolmea vastaan pelatulla ylivoimalla 3-2 johtoon, mutta Luvia onnistui tasoittamaan pelin ennen viimeistä erää. Ottelun Hyvinkään hyväksi ratkaissut maali nähtiin neljännen erän puolessa välissä kun Venla Röpelinen saattoi renkaan maaliin.

LuKi-82:n maalit syntyivät Pukkilan (1+0) ja Sanni Koivusen (2+0) vedoista. Hyvinkään maaleista vastasi Elina Tahvanainen kahdella osumallaan ja Röpelinen ja Iina Kupiainen kumpikin yhdellä maalilla.

Tulevat ottelut:

Sunnuntai 19.1.

SM alempi jatkosarja

Ilves - Blue Rings, Tesoman jäähalli, klo 12:00

Hyvinkää - Haukat, Hyvinkään jäähalli, klo 16:30

SM loppusarjat jäävät huomisen otteluiden jälkeen lyhyelle tauolle kun tulevana viikonloppuna 25-26.1.2020 pelataan Tie Huipulle -tapahtuma Tikkurilassa Trio-Areenalla.