Ylemmän jatkosarjan voitot Lapinlahdelle, Nokialle ja Helsinkiin

01.02.2020 18:08

LL-89 Say Cheese kukisti EKS:n Lapinlahdella pelatussa ottelussa numeroin 9-4. Say Cheese sai ensimmäisessä erässä tehtyä ottelun avausmaalin, josta lähti kiivaampi tulitus heti toiseen erään. Toisen erän aikana kotijoukkue teki kolme maalia ja karkasi espoolaisista jo neljän maalin etumatkalle.

- Hyvä tason nosto edellisestä pelistä! Melkein koko peli maltettiin puolustaa hyvin, Sini otti maalilla hienoja koppeja ja vastustaja pääsi vasta lopussa tekemään pari maalia meidän huonoista syötöistä, LL-89:n Tiina Hyvönen kertaa.

Lapinlahden maalivahti Sini Mäkelä on samoilla linjoilla joukkuekaverinsa Hyvösen kanssa.

- Iso tason nosto jokaiselta viime viikonlopusta ja hienosti puolustettiin omaa päätä joukkueena, Mäkelä sanoo.

Jäänajon jälkeen LL-89 jatkoi maalintekoa ja joukkue teki kolmannen erän aikana vielä kaksi maalia. EKS sai ensimmäisen maalin aikaiseksi aivan erän lopussa ajassa 44:26. LL-89 ei tästä lannistunut vaan iski seitsemännen kerran renkaan maaliin kun neljättä erää oli pelattu vain 11 sekuntia. Espoon Maija Väyrynen iski viimeisen erän aikana hattutempun, mutta myös kotijoukkue onnistui erän aikana vielä maalilla. Say Cheese iski yhdeksännen ja samalla myös viimeisen maalin kun ottelua oli jäljellä vain 10 sekuntia.

- Hyökkäyksessä paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin, mutta saatiin tarvittavat onnistumiset sielläkin. Tästä on hyvä jatkaa taas ensiviikonloppuun! Hyvönen sanoo.

LL-89:n maaleista vastasi kolmella maalilla sekä Anne Pohjola, että Laura Kyllönen, kahdella maalilla Marjukka Virta ja yhdellä osumalla Nea Tervala. EKS:n Väyrynen teki kolme maalia ja Jonna Vähäkangas teki yhden.

Helsingille voitto Lahdesta

Helsinki otti Lahdesta voiton kotiottelussa numeroin 8-7. Peli oli läpi ottelun tasainen ja vaikka helsinkiläiset pääsivät toisessa erässä karkaamaan kolmen maalin päähän, pystyi Lahti vielä kirimään. Lahti teki ottelun avausmaalin ottelun alussa ja Helsinki tasoitti vain 26 sekuntia myöhemmin. Erä jatkui tasaisena ja ensimmäisen vartin jälkeen peli oli 3-2.

Toinen erä kääntyi Helsingin hyväksi, kun joukkue onnistui kolmesti maalinteossa. Lahden maalisaldo toisessa erässä jäi yhteen maaliin. Summerin soidessa ennen jäänajoa tilanne oli 6-3.

Lahti pääsi kolmannessa erässä kirimään, kun joukkue iski vuorostaan kolmesti renkaan verkkoon ja Helsinki jäi erässä vain yhteen maaliin. Neljännen erän loppupuolella Lahti tasoitti pelin seitsemään seitsemään, mutta kotijoukkue iski voittomaalin tasan kaksi minuuttia ennen ottelun loppua.

Helsingille maaleja teki laaja skaala pelaajia: kaksi maalia kertyi Taru Hämäläiselle ja Vera Paasolle, kun Vivica Andersson, Helmi Laivuori, Camilla Ojapalo ja Fanny Impilä onnistuivat kaikki kertaalleen maalinteossa. Lahden maalien takana oli Tanja Eloranta, Niina Piiroinen ja Essi Sarmala kahdella maalilla sekä Hennariikka Parviainen yhdellä maalilla.

Nokialle voitto teknisistä ongelmista huolimatta

NoU voitti RNK Flyersin numeroin 8-3 Nokian jäähallissa pelatussa ottelussa. Ottelun alkamista varjosti erikoinen ongelma, kun jäähallin jäänajokone oli hajonnut, eikä pelin alkamisesta ollut varmuutta. Ottelu päätettiin pelata ilman jäänajoa ja kentällä nähtiinkin apukäsiä lapion varressa, kun kertynyttä lunta luotiin jäältä pois.

Nokia pääsi ensimmäisessä erässä iskemään kahdesti ja sai mukavan johtoaseman heti pelin alkuun. Toisen erän alussa Nokia rokotti ylivoimalla ja teki sen jälkeen vielä kaksi maalia erään. RNK teki ottelun loppupuolella ylivoimamaalin ja pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 5-1 johtoasemassa.

Nokia jatkoi maalintekoa myös kolmannessa erässä, jonka aikana joukkue iski renkaan kahdesti maaliin. RNK sai maalihanat auki viimeisessä erässä ja joukkue iski kolme maalia viimeisen viisitoistaminuuttisen aikana.

- Olimme ottelussa potkun jäljessä alusta alkaen. Ajoittain hyvää peliä, mutta peleissä kuitenkin maalit ja kaksinkamppailut ratkaisevat. Kärkijoukkueita vastaan ei vain ajoittainen hyvä peli riitä, kommentoi RNK:n Taru Kylä-Kaila.

Emmi Merelä iski kaksi Nokian maalia, kun Ronja Lahtivirta, Roosa Salonen, Jenni Linnamäki, Elina Raesola, sekä Hanna ja Ulla Ovaska tekivät kukin yhden maalin. Reetta Nikkola onnistui kahdesti maalinteossa Suvi Uschanow kertaalleen RNK:n riveistä.

Alemman loppusarjan voitot Tampereelle ja Tuusulaan

Alemmassa loppusarjassa Ilves voitti Haukat numeroin 1-10 ja Blue Rings kaatoi LuKi-82:n numeroin 6-3.

Ilves piti peliä alusta asti hallussaan ja pääsi ensimmäisessä erässä jo kolmen maalin johtoon. Maalinteko jatkui toisessa erässä yhdellä maalilla, kolmannessa kolmella ja neljännessä neljällä maalilla. Neea Turunen teki puolet Ilveksen maaleista, kun Lili Reunanen teki kaksi. Sekä Veera Niemi, että Petra ja Sonja Hyökyvaara tekivät kaikki maalin naiseen. Haukat teki vain yhden maalin ottelun kolmannessa erässä ja sen maalin teki Ella Parkkinen.

Ensimmäinen puolikas Blue Ringsin ja LuKi:n välisessä ottelussa sujui tasaisesti ja pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 2-2. Kolmannessa erässä Blue Rings pääsi neljän maalin turvin karkaamaan johtoon, kun luvialaiset onnistuivat maalilla vain kerran erän aikana. Neljäs erä jäi maalittomaksi. Blue Ringsin maalit teki Salla Naakka (3), Minna Seppälä (2) ja Sanni Rask (1). LuKi-82:n maaleista vastasi Roosa Salo, Sanni Koivunen ja Meri Ruuska.