Nokia jatkaa sarjakärkenä EKS-tappiosta huolimatta

09.02.2020 20:00

Päivän ottelu oli Nokian Elina Raesolalle hänen ringetteuransa 600. SM-sarjaottelu.
(kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)

Helsinki ja Raisio tasoihin

Malmilla kohtasivat edellispäivänä tappiot tahoillaan kärsineet Helsinki Ringette ja RNK Flyers. Runsasmaalisessa ottelussa maalinteko aloitettiin heti ensi minuuteilla ja ennen kahden peliminuutin täyttymistä taululla oli jo lukemat 1-1 (Vera Paaso ja Veera Nikkola). Maalintekoa jatkettiin paria poikkeusta lukuun ottamatta vuorotellen. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat 4-3, mutta puoliajalla lähdettiin jo tasatilanteesta 5-5. Kun ottelun loppupuolisko oli selkeästi vähämaalisempi ja molemmat erät päätyivät tasatilanteeseen 1-1, oli koko ottelun lopputulos tasan 7-7.

- Peli oli tasaista alusta lähtien ja poukkoili päästä päähän. Omasta päästä nouseminen tuotti vaikeuksia ja hyökkäyksessä emme päässeet hyödyntämään kaikkia maalipaikkoja. Tasapeli oli yhtälainen pettymys molemmille joukkueille eikä summerin soidessa kukaan ollut kovin ilahtunut, summasi Helsingin varakapteeni Moona Passila ottelutapahtumia.

Maalinteossa ottelussa onnistuivat Helsingiltä Vera Paaso, Camilla Ojapalo ja Fanny Impilä kerran sekä Helmi Laivuori ja Jenna Hakkarainen kahdesti. RNK:ltä maalitilastojaan kasvattivat yhdellä Taru Kylä-Kaila, Jasmin Kiiski ja Oona Niemonen sekä kahdella Reetta Nikkola ja Suvi Uschanow.

EKS kaatoi sarjajohtaja Nokian

Ringette-TV-ottelu Espoon Kiekkoseura – Nokian Urheilijat ei tarjonnut kotisohvalla istujille suurta maalikimaraa. Ringetteotteluun varsin harvinaisesti kaksi erää pelattiin nollalukemissa, ensimmäinen ja kolmas. Vierasjoukkueen ainut maali nähtiin toisessa erässä Mette Nurmisen toimesta. Tällä maalilla Nokia siirtyi ajassa 24.36 0-1 johtoon. Espoon tasoitus nähtiin vasta kolmannen erän ensiminuutilla ajassa 45.46 kun Marianna Kuiko onnistui ensimmäisen kerran tässä ottelussa. Tasatilanteessa jatkettiin aikaan 57.15 asti, kunnes Kuiko onnistui maalinteossa toistamiseen ja ratkaisi Espoolle tärkeät kaksi pistettä. Lopputulos Espoossa 2-1.

Nokian Urheilijoiden Elina Raesolalle päivän ottelu oli uran 600. SM-sarjaottelu. ”Kaikkein tärkeimpänä saavutuksena ringetessä pidän kuitenkin sitä, että olen ollut etuoikeutettu ja päässyt tutustumaan kaikkiin ihaniin ringettehahmoihin vuosien varrella. Monien joukkuelaisten kanssa on luotu luultavasti läpi elämän kestäviä ystävyyssuhteita. Mieleenpainuvimmat muistot liittyvät kaikki sellaisiin tilanteisiin, joissa on pystytty kokemaan huikeita onnistumisen tunteita joukkueena, kentällisenä jne. Mikään yksittäinen mitali ei nouse niin korkealle, kuin se tunne, jonka saa joukkueena onnistumisesta. Se tunne on mahdollista saada ainoastaan joukkueurheilusta ja minulle se on ollut 30 vuoden ajan ringette”, kertoi Raesola tuntemuksiaan rajapyykin saavuttamisesta.

Kotijoukkue Espoon päävalmentaja Eevi Kaasinen oli tyytyväinen varsinkin joukkueensa puolustuspelaamiseen päättyneen viikonlopun osalta: ”Vauhdikas peli, jossa tehtiin todella vähän maaleja. Hieno fiilis ottaa ansaitusti sarjajohtajalta päänahka viimeisen erän voittomaalilla, jonka teki tänään hyvällä jalalla ja itseluottamuksella pelannut Marianna Kuiko. Koko viikonlopun aikana vain neljä maalia omaan päähän, joten pitää antaa täysi kymppi koko kentän puolustukselle karvauksesta puolustuskolmioon ja maalivahtipeliin.”

- Jos et poimi marjoja heti sillon kun ne on kypsiä, niin sitten voi käydä niin, että joku muu ehtii ensin ja jää hillot puuroon saamatta. Ensi viikolla taas ämpäri matkaan ja uutta satoa keräämään, summasivat Jonna Satama ja Kosti Salonen ottelun Noutajien osalta.

Lapinlahti kaatoi Lahden

Vieraspelikiertueella ollut Lapinlahti ja varsinkin joukkueen kapteeni Anne Pohjola olivat kova pala Lahti Ringetelle. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen joulukuussa päätyi tasalukemiin 4-4, mutta tänään pelkästään Say Cheesen Anne Pohjola tehtaili tehot 5+2. Marjukka Virta aloitti maalinteon jo 21 sekunnin pelin jälkeen. Essi Sarmala tasoitti ajassa 2.08, mutta Anne Pohjolan 1-2 ja 1-3 maalit viiden minuutin välein veivät vieraat jo kahden maalin johtoon. Ennen ensimmäisen erän loppua Tanja Eloranta onnistui kaventamaan kotijoukkueelle lukemiksi 2-3. Toisen erän viidennellä peliminuutilla Eloranta onnistui toistamiseen renkaan toimittamisessa Lapinlahden vartioimaan maaliin. Tilanne oli jo tasan 3-3. Vierasjoukkueen tehokas puolitoistaminuuttinen muutti kuitenkin tilanteeksi jo 3-6 kun ensin maalinteossa onnistui Laura Kyllönen, vajaata minuuttia myöhemmin hattutempun arvoisesti Anne Pohjola ja 32 sekuntia myöhemmin Essi Vanhala.

Neljäs erä meni kotijoukkueelle maalein 2-1. Aivan erän alussa Iida Kavonius onnistui kaventamaan tilannetta ja ajassa 37.16 Kiia Ollila toi sinipaidat jo yhden maalin päähän. Anne Pohjola oli kuitenkin eri mieltä ja vei vieraat taas kahden maalin johtoon 42 sekuntia myöhemmin. Neljännessä erässä nähtiin vain kaksi LL-89 Say Cheesen maalia, Anne Pohjolan 5-8 ja Essi Vanhalan 5-9 reilu kolme minuuttia ennen ottelun päätössummeria.

- Meiltä hyvä rutiinivoitto, vaikka peliin valmistautumista sotki erinäiset sattumukset. Kaivettiin kuitenkin tärkeät pisteet kevättä varten. Paljon hyviä onnistumisia, etenkin Anne P:n jäätävät alivoima onnistumiset; syöhän se vastustajaa, kun pääset kilauttamaan ylätilheen pariin otteeseen 5-3 AV:lla. Tästä on hyvä jatkaa, etenkin kun pari mielenkiintoista hankintaa saattaa olla vielä tuloillaan, kertoili ottelun jälkeen Lapinlahden Essi Vanhala.

Alemmassa jatkosarjassa voittoihin Blue Rings ja Hyvinkää

Paikallisottelussa Haukat – Blue Rings koettiin jälleen paikallisotteluhegemoniaa tasan satapäisen yleisön edessä. Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista SM alemmassa jatkosarjassa ovat päätyneet Järvenpään Haukkojen voittoihin 9-7 ja 4-2. Tällä kertaa maalinteon aloitti vierasjoukkue Blue Rings vieden nimiinsä ensimmäisen ja toisen erän. Varsinkin toisen erän viisi maalia viitoittivat vahvasti ottelun suuntaa. Neljännessä erässä nähtiin vain yksi maali, aivan ottelun lopulla, kun kotijoukkueelle kirjattiin maalimerkintä aikaan 59.18, jolloin Ella Parkkinen toi Haukat yhden maalin päähän tasatilanteesta. Lukemiin 8-9 päätyneessä ottelussa kirjattiin tehomerkintöjä useille pelaajille. Maalinteossa onnistuivat kotijoukkueesta Luana Perez (2+2), Iida Lehtonen (3+0), Jenni Kauppinen (1+0), Ella Parkkinen (1+0) ja Minka Tiihonen (1+4). Vierasjoukkueessa maalitiliään kartuttivat Taru Heikkilä (2+0), Sanni Rask (1+0), Minna Laakso (1+0), Annika Haara (2+1), Ida Adler (1+2), Linda Suolahti (1+0) ja Salla Naakka (1+2).

Hyvinkäällä kohtasivat edellispäivänä Ilveksen kotona kaatanut Hyvinkää Ringette ja kotona tasatulokseen Haukkojen kanssa päätynyt Luvian Kiekko -82. Ottelun ensimmäinen erä pelattiin maalittomana ja toisessakin nähtiin vain kaksi kotijoukkueen onnistumista: ensin Elina Tahvanainen vei ajassa 15.39 Hyvinkään 1-0 johtoon ja sama pelaaja oli asialla ajassa 23.56 kun taululle kirjattiin kotijoukkueen johdoksi 2-0. Puoliajan jälkeen kolmannessa erässä nähtiin kolme maalia. Ensin Veera Hakonen kirjautti taululle lukemat 3-0. Jenna Rakkolainen kavensi tilanteeksi 3-1 ajassa 41.24. Iina Kupiainen palautti kotijoukkueen kolmen maalin johdon 65 sekuntia ennen erän päätöstä. Neljännessä erässä Veera Hakonen ja Iina Kupiainen kirjauttivat itselleen toiset maalimerkinnät ja ottelun lopputulokseksi tuli vierasjoukkueen maalittoman erän jälkeen 6-1.