Kotijoukkueet voitokkaina lauantain otteluissa

15.02.2020 18:20

Tänään pelatuissa ylemmän loppusarjan otteluissa LL-89 jatkoi voittokulkuaan, Nokia palasi pisteiden makuun ja RNK ylsi ensimmäiseen ylemmän loppusarjan voittoon.

Nokia kaatoi kotonaan Lahden numeroin 7-3. Kotijoukkue sai jo ensimmäisessä erässä, pelin ensimmäisillä minuuteilla, luotua 2-0 johtoaseman. Myös toinen erä käynnistyi räväkästi ja nokialaiset pääsivät venyttämään johtoasemaansa vielä yhden maalin päähän. Lahti kuitenkin pääsi mukaan maalintekoon toisen erän aikana ja kiri ennen ottelun puoliväliä 3-2 tilanteeseen. Ensimmäinen maali syntyi täysin kentällisin, mutta toisen kavennusmaalin Lahti iski ylivoimalla viidellä kolmea vastaan.

- Kokonaisuutena oli kyllä ihan hyvä peli ja kahden ekan erän jälkeen se päättyi tasan. Sitten meiltä hylättiinkin kyllä pari maalia ja sekin sitten vähän ärsytti, Lahden Anniina Arvo kertaa ottelua jälkikäteen.

Kolmatta erää pelattiin yli kymmenen minuuttia maaleitta, kunnes lahtelaiset tasoittivat ottelun kolmeen kolmeen ajassa 42:10. Nokia heräsi tässä vaiheessa ja iski johtoon vielä ennen kolmannen erän loppua. Neljännessä erässä Nokia varmisti otteluvoiton iskemällä renkaan maaliin vielä kolmesti.

- Ekat kolme erää meni meillä ihan hyvin ja oltiin ihan hyvin mukana pelissä, mutta sitten neljännessä erässä tapahtui jotain ja Nokia sai vähän sekoitettua sitä sitten ja hävittiin sitten se peli, Arvo kertoo

Ottelussa pisteitä tehoili NoU:n Roosa Salonen ja Elina Raesola, kun kummallekin kirjattiin tehot 2+2. Emmi Merelä ja Mette Nurminen iskivät kumpikin tehot 1+1 ja Ronja Lahtivirralle kirjattiin yksi maali. Lahden joukkueen pisteet jakautuivat Tanja Elorannalle (1+1), Veera Koskelle (1+1) ja Essi Sarmalalle (1+0).

EKS taipui RNK:lle

RNK Flyers voitti tänään ensimmäisen loppusarjaottelunsa EKS:ää vastaan lukemin 7-3. Myös RNK pääsi heti ensimmäisessä erässä maalinteon makuun ja kotijoukkue oli ensimmäisen vartin jälkeen 2-0 johdossa. Toinen erä kääntyi espoolaisten eduksi ja joukkue pääsi tasoittamaan ottelun kahteen kahteen.

Jäänajon jälkeen EKS siirtyi johtoon kun erää oli kulunut vain vähän yli minuutti, mutta myös kotijoukkue löysi erän aikana jälleen puhtia maalintekoon rokottaen kahdesti ylivoimalla erän aikana. Neljännessä erässä nähtiin Nokialla pelatun ottelun tavoin kolme maalia, kaikki raisiolaisten mailasta.

Kun NoU:n ja Lahden välisessä ottelussa pisteet jakautuivat laajalle, oli RNK:n ja EKS:n parhaat pistenaiset tänään selkeät: RNK:n Susanna Tapani teki kuusi maalia ja EKS:n Maija Väyrynen kaikki kolme maalia. Oona Niemonen teki yhden raisiolaisten maaleista.

Lapinlahti jatkaa voittokulkuaan

Lapinlahdella pelattiin tänään runsasmaalinen ottelu, jossa maaleja tehtiin yhteensä 17. LL-89 voitti Helsingin ottelussa numeroin 10-7. Ottelun ensimmäinen puolikas kului tasaisena ja ensimmäinen erä päättyikin tasatilanteessa 2-2. Toisen erän aikana LL-89 pääsi hieman johtoon kolmen maalin avulla kun Helsinki pystyi erässä tekemään enää yhden maalin ja pitkälle erätauolle lähdettiin Lapinlahden 5-3 johtoasemassa.

- Ensimmäiset kaksi erää jaksettiin vääntää tasaisesti, mutta kolmannessa erässä tuli pieni notkahdus, Helsinki ringeten Taru Hämäläinen kertoo.

Kotijoukkue iski kolmannessa erässä neljä maalia, joista kaksi syntyi alivoimalla. Erän aikana Helsinki teki kaksi maalia, rokottaen kotijoukkuetta jäähyistä molemmilla kerroilla. LL-89 teki viimeisen erän alussa kymmenennen maalinsa ja Helsinki pääsi vielä erän aikana ylivoimalla kirimään kahdella maalilla, mutta aika loppui vierailta kesken ja he jäivät lopulta kolmen maalin päähän kotijoukkueesta.

- Neljännessä erässä saatiin peli taas kulkemaan ja jaksettiin hyvin loppuun asti kapealla materiaalilla. Lisäksi hyökkääjiksi siirretyt pakit onnistuivat maalinteossa, Hämäläinen kehuu joukkuettaan. Hämäläinen valittiin ottelussa joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.

Anne Pohjola oli vastuussa puolista joukkueensa maaleista tehoin 5+3. Laura Kyllönen iski renkaan maaliin kolmesti ja sekä Marjukka Virta, että Mia Huvinen onnistuivat maalilla kumpikin kerran. Helsingin maaleista vastasi Taru Hämäläinen kolmella maalilla, kun Cecilia Hoffström, Milla Juusela, Camilla Ojapalo ja Emilia Hirvonen iskivät kukin yhden maalin.

Alemmassa loppusarjassa voitot Tampereelle ja Tuusulaan

Alemman loppusarjan otteluvoitot vei Ilves Tampereelta ja Tuusulassa pelaava Blue Rings. Ilves voitti kotiottelussa Haukat numeroin 7-5 ja Blue Rings otti LuKi-82:sta vierasvoiton numeroin 5-9.

Ilveksen ja Haukkojen välinen ottelu kulki melko tasaisena ensimmäisen ja toisen erän päättyessä tasatilanteeseen ja kolmannen erän Ilveksen 5-3 etulyöntiasemaan. Neljäs erä päättyi jälleen tasan, kun molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kahdesti.

Ilveksen maaleista kaksi kirjattiin Neea Turuselle ja yksi Josefina Hiltuselle, Sonja Hyökyvaaralle, Veera Niemelle, Luna Reunaselle ja Emilia Saloselle. Haukkojen maalit jakautuivat kuudelle pelaajalle: Luana Perezille, Iida Lehtoselle, Vilma Tuominiemelle, Iina Kulmalalle ja Minka Tiihoselle.

Myös LuKi-82:n ja Blue Ringsin välinen ottelu kulki melko tasaisena: ensimmäinen erä päättyi vierasjoukkueen 3-4 johtoon ja toisessa erässä LuKi-82 tasoitti neljään neljään. Blue Rings pääsi karkaamaan kolmannen erän aikana kahden maalin johtoasemaan. Vaikka LuKi kavensi viimeisen erän alussa viiteen kuuteen, onnistui vierasjoukkue sen jälkeen vain suurentamaan maalieroa kolmella maalilla sinetöiden viikonlopun ainoan vierasvoiton numeroin 5-9.

BR:n Salla Naakka oli ottelussa vireessä ja hän tehtaili pelissä tehot 4+2. Minna Seppälä iski joukkueelleen tehot 2+3 ja Taru Heikkilä, Minna Laakso ja Ida Adler tekivät kukin yhden maalin naiseen. Luvialaisista Sanni Koivunen tehtaili kaksi maalia, kun Milla Rantanen, Anni Lähteenmäki ja Kirsi Pukkila iskivät kukin yhden maalin.