Nokia jatkaa SM ylemmän jatkosarjan kärjessä

22.02.2020 20:39

Nokia ja Lapinlahti voittivat launtaina tahoillaan. Joukkueet kohtaavat keskenään jälleen huomenna.
(Kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)

Sarjakärki tiukoilla Raisiossa
Raisioon matkustanut Nokia aloitti ottelussa maalinteon, mutta ensimmäinen maali nähtiin vasta ensimmäisen erän loppuminuuteilla ajassa 12.13 (Roosa Salonen). Tuo maali olikin ottelun ensimmäisen erän ainoa pöytäkirjamerkintä. Toinen erä oli ottelun tapahtumarikkain ja sen aikana nähtiin viisi maalia. RNK:n Susanna Tapani tasoitti kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Oona Niemonen vei RNK:n johtoon ajassa 4.10. Nokian aikalisä ei tuottanut maalia seuraavassa vaihdossa, mutta vajaan kahden minuutin kuluttua Salonen tasoitti alivoimalla tilanteeksi 2-2. RNK selvitti alivoiman, mutta erän lopulla Nokia onnistui kahdesti. Ajassa 12.13 Jenni Linnamäki vei vieraat yhden johtoon ja 47 sekuntia myöhemmin Hanna Ovaska kasvatti johtoasemaksi jo 2-4.

Kolmannessa erässä kirjattiin vain yksi vierasjoukkueen kahden minuutin rangaistus. Neljännessä erässä kotijoukkueen Suvi Uschanow onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-4 kymmenen peliminuutin jälkeen. RNK otti vielä aikalisän reilu puoli minuuttia ennen pelin loppua, mutta pisteet matkasivat kuitenkin Nokialle, joka päivän otteluiden jälkeen jatkaa edelleen sarjakärkenä kahden pisteen erolla LL-89 Say Cheeseen.

- Peli lähti liikkeelle osittain melko sekavasti, ja keskittyminen oli jossain muualla kuin itse pelissä. Toisessa erässä Raision tehtyä 2-1 otettiin aikalisä, minkä jälkeen saatiin peli haltuun lisäämällä kurinalaisuutta ja huolellisuutta. Kaksi viimeistä erää rengashallinta oli meillä ja maalintekopaikkoja oli runsaasti. Peli oli tiukka, mutta heikomman alun jälkeen saimme kuin saimmekin koneen käyntiin. Tänään suurin onnistuja oli meidän puolustus, joka Köpi (Kaisa Katajisto) viimeisenä lukkonaan piti vastustajan maalit vähissä, kuvaili ottelua Nokian Kaisa Hurske.

EKS ja LL-89 tasatilanteessa neljänteen erään
Kotijoukkue EKS aloitti vahvasti Leppävaarassa. Ensimmäisessä erässä kirjattiin kotijoukkueelle kolme maalia (Maija Väyrynen 2, Tanja Ahonen 1) vierasjoukkueen jäädessä nollille. Toisen erän alussa reilut kuusi minuuttia pelattiin maaleitta ja sitten Väyrynen siirsi ylivoimalla EKS:n jo 4-0 johtoon. Erän viimeinen viisiminuuttinen oli Lapinlahdelta vahvaa nousua. Ensin Laura Kyllönen kavensi tilanteeksi 4-1 ajassa 11.40 ja 38 sekuntia ennen erän päättymistä Marjukka Virta muutti tilanteeksi 4-2.

- Pari erää lämmiteltiin ennen ku alettiin pellaamaan, kuvaili Lappareiden puolustaja Tiina Hyvönen ottelun alkua.

Puoliajan jälkeen kolmannessa erässä jäähyiltiin, aikalisäiltiin ja tehtiin maaleja. EKS vahvisti johtoansa jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. Maalintekijänä jo neljännen kerran Maija Väyrynen. Laura Kyllönen kavensi jälleen tilannetta ajassa 4.36 ylivoimalla. Väliin mahtui muutama jäähy ja yksi aikalisä, ennen kuin Anne Pohjola kavensi tilanteeksi jo 5-4. Kolmen minuutin pelin jälkeen Marjukka Virta tasoitti ottelun. Lapinlahden jäähyn aikana Ahonen vei kotijoukkueen jälkeen yhden maalin johtoon, mutta ilo ei ollut pitkäaikainen. Pohjola tasoitti tilanteeksi 6-6 ajassa 12.11. Neljännessä erässä nähtiin kolme jäähyä ja kaksi aikalisää, mutta Lapinlahden voittomaali (6-7) syntyi täysin kentällisin pelattaessa ajassa 10.07 (Pohjola).

- Hieno taistelu 4-0 tappiotilanteesta tasoihin ja lopussa ohi. Huomenna uus päivä ja uudet kuviot, tuumaili Hyvönen ottelun jälkeen.

Lahti ja Helsinki päätyivät pistejakoon
Ringette-TV -ottelussa katselijoille annettiin jännitystä ”koko rahan edestä”. Kotijoukkue siirtyi johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen (Niina Piiroinen) ja kun loppuerä vain jäähyiltiin, aloitettiin toinen erä Lahden johtoasemassa. Toisenkin erän kaksi ensimmäistä maalia syntyivät sinipaitojen mailoista; Iida Kavonius ajassa 3.36 ja Tanja Eloranta ajassa 4.54. Helsingin ensimmäinen maali syntyi vajaata minuuttia myöhemmin kun Fanny Impilä kavensi tilanteeksi 3-1. Cecilia Hoffström toi vieraat todella peliin mukaan 3-2 maalillaan ajassa 9.28. Helsingin tasoitusmaali erän viimeisellä minuutilla syntyi ylivoimalla (Milla Juusela).

Kolmatta erää oli kulunut vain 43 sekuntia kun Piiroinen kasvatti kotijoukkueen johtoa. Kahden minuutin pelin jälkeen vieraiden Camilla Ojapalo kavensi jälleen, tilanne nyt 4-4.  Parin jäähyn ja kotijoukkueen aikalisän jälkeen Julia Koski onnistui siirtämään kotijoukkueen jälkeen yhden maalin johtoon. Viimeisessä erässä pöytäkirjaan kirjattiin vain kaksi vierasjoukkueen ”pikkukakkosta” ja tasoittava alivoimamaali ajassa 9.27 (Impilä).

- Ei ollut kevätkauden parasta pelaamista. Saatiin hyvä eka erä ja hallittiin peliä, silti Lahti vie erän 1-0. Toka erä täysin Lahden hallinta, mutta erä meille 2-3. Nousu 3-0 tappioasemasta tasoihin oli ehkä parasta pelissä. Kaks vika erää tasaisia, meillä jäähyt sotki pelaamista. Vika erä taisteltiin peli tasoihin, huomenna paremmalla sykkeellä paikalliskamppailuun, kommentoi Helsingin valmentaja Mika Passila ottelun tapahtumia.

Haukat ja Luvia tasoihin alemmassa jatkosarjassa, Ilves kaatoi Hyvinkään
Järvenpäähän matkustanut Luvian Kiekko ja kotijoukkue Haukat haastoivat toisiaan liki tasatahtiin koko ottelun ajan. Ensimmäinen erä päätyi tasan 1-1, toinen erä niin ikään tasan 2-2. Kolmannen erän vei Haukat luvuin 2-1, mutta vierasjoukkue kuittasi neljännen erän nimiinsä samoin lukemin. Maalintekijöinä nähtiin ilahduttavasti eri pelaaja joka maalissa. Haukkojen maalintekijöinä tehotilastoaan kasvattivat Anni Savolainen, Luana Perez, Iida Lehtonen, Pinja Alanko, Vilma Tuominiemi ja Kia Kosunen. Luvian kuusi maalia kirjattiin pelaajille Maria Elo, Roosa Salo, Milla Rantanen, Sanni Koivunen, Taru Salonen ja Kirsi Pukkila.

Tesomalle matkustanut Hyvinkää Ringette jäi maaleitta Ilveksen ja Hyvinkään kohtaamisessa. Noin muutoinkaan pöytäkirjaan ei suuresti merkintöjä kirjattu. Ilveksen kaikki kolme maalia syntyivät ensimmäisessä erässä – ensimmäisten viiden minuutin aikana. Ajassa 0.50 Emmi Saukkonen avasi pelin, Veera Niemi kasvatti johdoksi 2-0 ajassa 2.33 ja Saukkonen kirjattu merkinnän 3-0 ajassa 4.49. Tämän jälkeen ottelupöytäkirjaan kirjattiin vain kahden minuutin rangaistuksia, kotijoukkueelle kaiken kaikkiaan viisi ja vieraille niin ikään viisi.

Päivän otteluiden jälkeen SM alemman jatkosarjan ykkösenä on Blue Rings 18 pisteellä. Kahden pisteen välein seuraavat Hyvinkää, Ilves ja Haukat. Luvia on viivan alla 4 pisteellä.