Lauantain voitot Lapilahdelle ja Nokialle, EKS ja Lahti taistelivat tasoihin

29.02.2020 18:17

Tänään pelattiin yhteensä viisi SM-sarjaottelua, joista kolme oli ylempää loppusarjaa. Ylemmässä SM loppusarjassa voitokkaita olivat NoU ja LL-89 Say Cheese, kun Lahden ja EKS:n välinen ottelu päättyi tasan. Alemman loppusarjan voitto meni Blue Ringsille, kun Hyvinkää ja LuKi-82 pelasivat tasan.

Helsinki taipui Nokialle

Helsinki kohtasi hallitsevan Suomen mestarin ja tämänhetkisen sarjakärjen Nokian kotihallissaan Vuosaaressa ja ottelu päättyi Nokian hyväksi numeroin 4-5.

Ottelu oli tasainen ja Helsinki onnistui antamaan nokialaisille vastusta läpi ottelun. Kotijoukkue meni ensimmäisessä erässä johtoon ja säilytti johtoasemansa ottelun puoleen väliin asti. Nokia onnistui maalinteossa toisessa erässä, mutta Helsinki vastasi siihen alivoimamaalilla vielä ennen pitkää erätaukoa.

Kolmannen erän maalit kirjattiin kumpikin NoU:lle, kun joukkue kiri erän aikana tasoihin ja ohi emännistään. Neljäs erä aukesi Helsingille suotuisasti kun kotijoukkue tuli erän alussa tasoihin ja onnistui menemään 4-3 johtoon. Nokian Kaisa Hurske onnistui kuitenkin viimeisen kuuden minuutin aikana kahdesti ylivoimalla saattaen joukkueensa voittoon.

- Melko tapahtumarikas peli oli, sattu ja tapahtu kaikennäköstä. Erikoispitkä erätauko tuli hyvään saumaan ja sen jälkeen saatiin vähän paremmin peli haltuun. Helsinki on kova ja luisteleva joukkue, joka onnistui laittamaan meidät tänään ahtaalle, mutta tärkeät pisteet saatiin lopulta kaivettua, voittomaalit iskenut Kaisa Hurske pohtii.

Hurskeen lisäksi myös Roosa Salonen iski kaksi maalia ja Elina Raesola yhden. Helsingin maaleista vastasi Jenna Hakkarainen kahdella maalilla ja Minna Ojapalo ja Fanny Impilä kumpikin yhdellä maalilla.

- Onnistujina meillä tänään Keskisen Oona maalin suulla sekä tärkeässä paikassa onnistunut kukkerpäine flikk Kaisa Hurske kahdella osumallaan. Ottelussahan kävi myös ikävä loukkaantuminen tuomarille, ja katsomosta bongattu Henna Peltola hyppäsi lennosta Koljosen Niinan luistimiin. Näin peliä pystyttiin jatkamaan kahdella tuomarilla. Tämä oli taas mahtava osoitus urheiluhengestä, NoU:n päävalmentaja Jonna Satama kertoo.

- Tänään ei millään meinannu marjat jäädä poimuriin, mut onneks sen verran tarttu ämpärin pohjalle, että saatiin hillot puuron päälle, Satama sanoo.

LL-89:lle jälleen voitto RNK:sta

LL-89 Say Cheese sai raisiolaisen RNK Flyersin vieraakseen ja otti ottelusta 10-4 voiton. Kotijoukkue pääsi jo ensimmäisessä erässä kolmen maalin johtoasemaan. Toinen erä alkoi räväkästi kun LL-89 teki maalin kun erää oli pelattu vain muutama minuutti, mutta myös RNK sai tehtyä avausmaalinsa pian sen jälkeen. Tämän jälkeen kotijoukkue kasvatti jälleen johtoasemaansa ja RNK kavensi tasan minuutin päästä viiteen kahteen.

- Ihan hyvä suoritus meiltä. Olimme valmistautuneet peliin hyvin ja se näkyi tulostaululla. Maalivahti hoiti oman tonttinsa mallikkaasti ja puolustuskolmio toimi. Molemmat hyökkäyskentät saivat hienoja onnistumisia vastustajan päädyssä. Pieniä juttuja hiotaan huomista varten, Lapinlahden Maiju Ruotsalainen kertoo.

LL-89 jatkoi maali-ilakointia myös kolmannessa erässä kun joukkue iski renkaan kolmesti maaliin erän aikana. RNK onnistui kaventamaan kahdella maalilla neljännessä erässä, mutta kiri jäi vaisuksi, kun kotijoukkue iski vielä kaksi maalia.

LL-89:n maalitykki Anne Pohjola teki ottelussa neljä maalia. Laura Kyllönen iski renkaan maaliin kolmesti ja myös Anne Tuovinen, Marjukka Virta ja Nea Tervala onnistuivat maalilla kertaalleen. RNK:n neljästä maalista kolmen takana oli Susanna Tapani ja yhden teki Suvi Uschanow.

- Välieräsarjasta tulee varmasti tiukka, pelaammepa Lahtea tai Espoota vastaan. Jatkosarjassa on ollut todella tasaisia otteluita, eikä mikään joukkueista ei ole ollut selvästi yli muiden. Meillä on joukkueessa nyt hyvä boogie ja odotamme innolla välieriä, kauden ensimmäisen pelin pelannut Ruotsalainen pohtii.

Lahti ja EKS pelasivat tasan

Lahti emännöi sarjassa kolmantena olevaa EKS ottelussa, joka päättyi tasan 6-6.

Heti ensimmäisessä erässä nähtiin paljon maaleja, kun ensimmäisen erän jälkeen ottelu oli 3-4 espoolaisten hyväksi. Lahti meni johtoon 36 sekuntia ottelun alun jälkeen ja EKS tasoitti ajassa 2:04. Kun oli vierasjoukkueen vuoro mennä johtoon, tasoittivat lahtelaiset ja kun Lahti meni johtoon, tuli espoolaiset taas tasoihin. Aivan erän lopussa EKS iski johtomaalin.

Toisessa erässä tyyntyi hieman, eikä maaleja nähty erässä laisinkaan. Myös kolmas erä jäi maalittomaksi. Neljännessä erässä maalihanat aukesivat jälleen, kun Lahti tasoitti pelin erän alussa. Erän puolenvälin jälkeen EKS meni ylivoimalla jälleen johtoon, jonka jälkeen Lahti tasoitti uudestaan. Tästä aikaa kului vain noin minuutti, kun vierasjoukkue meni taas johtoon, kunnes Lahti tasoitti pelin jälleen kun peliaikaa oli jäljellä enää pari minuuttia.

Lahden Miia Manner palkittiin ottelussa 200 pelatusta SM-sarjaottelusta.

Alemmassa loppusarjassa Blue Ringsille voitto - Hyvinkää ja LuKi-82 pelasivat tasan

Blue Rings kasvattaa piste-eroa alemmassa loppusarjassa, sillä joukkue otti tänään Haukoista 9-3 voiton kotihallissaan.

Ottelun ensimmäinen erä kului melko tasaisesti ja molemmat joukkueet pääsivät maalintekoon. Haukat avasivat ottelun maalihanat, mutta Blue Rings tuli pian tasoihin ja meni erän viimeisellä kolmella sekunnilla 2-1 johtoon. Kotijoukkue kasvatti maalieroa toisessa erässä osuessaan maaliin kolmesti, kun Haukat teki erässä jälleen vain yhden maalin.

Kolmas erä meni tasan, sillä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vain kerran viidentoista minuutin sisään. Haukkojen maali tehtiin alivoimalla. Blue Rings iski viimeisessä erässä renkaan maaliin kolmesti viimeistellen taululle kuuden maalin eron.

Minna Seppälä teki Blue Ringsin maaleista neljä, kun Taru Heikkilälle maaleja kirjattiin kolme ja Salla Naakalle kaksi. Haukkojen maaleista vastuussa oli Luana Perez, Ella Parkkinen ja Minka Tiihonen.

Luvialla pelattiin sen sijaan tasan, kun Hyvinkäätä vastaan pelattu ottelu päättyi numeroihin 6-6. Ottelun alussa maaleja ei nähty paljonkaan: kotijoukkue meni ensimmäisessä erässä johtoon, mutta vieraat tasoittivat vasta toisessa erässä. Hetkeä myöhemmin Hyvinkää meni johtoon, mutta LuKi pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan ja iski ylivoimalla pelin tasatilanteeseen. Myöhemmin Luvia hyödynsi myös toisen ylivoiman ja meni jälleen 3-2 johtoon.

Kolmannessa erässä Luvia teki vain yhden maalin kun Hyvinkää onnistui maalinteossa neljästi vieden joukkueen kahden maalin johtoon. Neljäs erä meni luvialaisille, kun joukkue onnistui pelaamaan ottelun tasoihin ennen viimeistä summerin soittoa.

Kirsi Pukkila teki LuKi:n maaleista kaksi, kun Milla Rantanen, Sanni Koivunen, Taru Salonen ja Anni Lähteenmäki tekivät kukin yhden maalin. Hyvinkään maalit kirjattiin Veera Hakoselle (3+0), Elina Tahvanaiselle (2+4) ja Minka Levanderille (1+0).