Seiskat Ykkössarjan piikkipaikalle

20.09.2020 20:30

Ringeten Ykkössarja jatkui sunnuntaina kolmen ottelun voimin. Niissä voitot menivät Seiskoille, Lukolle ja Haukoille.

Sunnuntain ottelut osoittivat, että Ykkössarjan alkusarja tulee olemaan tiukka, ja vaatimaan joukkueilta kurinalaista ja tiivistä pelaamista kaikissa neljässä erässä. Maaleja nähtiin jokaisessa ottelussa ilahduttavan paljon, joten katsojille tarjottiin takuulla viihdyttävää ringetteä koko rahan edestä.

Viikonlopun jälkeen sarjan kärjessä on neljällä pisteellään Seiskat. Toisena majailee Naantalin VG ja kolmantena FoPS. Seuraava, erittäin kiinnostava ottelu ringeten Ykkössarjassa nähdään jo tiistaina 22.9., kun Laitilan Jyske matkustaa VG:n vieraaksi Naantaliin.

Seiskoilla täysien pisteiden viikonloppu

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa FoPS kohtasi kotonaan Seiskat. Molemmat olivat napanneet pisteet avausotteluistaan, joten voittajalle oli tarjolla mahdollisuus siirtyä sarjan kärkeen. Ottelu oli ehtinyt vanheta reilut kuusi minuuttia, kun kotijoukkue siirtyi ottelussa johtoon Katja Laakson maalilla. Seiskat tasasi kuitenkin tilanteen tasan minuutin kuluttua edellisestä Laura Kauremaan osumalla. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi maali, kun kotijoukkueen Elli Tossavainen pyssytti renkaan Seiskojen verkkoon.

Toinen erä mentiin maalien osalta Seiskojen komennuksessa. Laura Kauremaa tasoitti pelin ensin ylivoimalla. Kotijoukkueen Linda Mikkola piti joukkueensa kuitenkin tiiviisti mukana taistelussa viemällä joukkueensa vielä kerran johtoon. Sen jälkeen alkoi Annika Kemppaisen kahden maalin show, jonka jälkeen ottelun hallinta siirtyi vierailijoille. Toinen osumista syntyi alivoimalla.

Kolmannen erän alkupuolella Seiskojen Kauremaa viimeisteli päivän kolmannen osumansa. FoPS ei kuitenkaan antanut periksi, vaan tarrasi mukaan peliin Katja Laakson alivoimamaalilla. Ottelu säilyi jännittävänä viime minuuteille asti, mutta Seiskat onnistui säilyttämään johtoasemansa summerin soittoon asti. Näin pisteet matkasivat Klaukkalaan maalein 7–5.

Lukolle avauspisteet Luvialta

Sunnuntain toinen kamppailu käytiin länsirannikon kuningattaruudesta. Sekä Lukolla että Luvialla oli takanaan epäonninen lauantai, joten molemmilla oli hinku avata pistetilinsä. Se näkyi myös kaukalossa. Vierailijoiden nuori ja ennakkoluuloton Roosa Sarasmäki latasi renkaan Luvian verkkoon vain 33 sekunnin pelin jälkeen.

Luvian kokoonpano oli aavistuksen muuttunut lauantaista, sillä rosterista puuttui Roosa Rantaniitty. Hänen tilallaan hikoilemaan pääsi valmentajan paikalta kaukaloon hypännyt varsinainen rinkelinoita Kirsi Pukkila. Konkarin ruuti oli edelleen kuivaa, sillä hän kuittasi lukemat tasoihin vielä samalla minuutilla Krista Järvelinin syötöstä. Tämän jälkeen Lukko lähti jo melko varmantuntuiselle karkumatkalle Ellimari Reivosen kahdella ja Roosa Sarasmäen yhdellä täysosumalla.

Toisessa erässä Lukon johto kasvoi jo 5–1:een, mutta sen jälkeen Luvia puuttui peliin. Kirsi Pukkila käynnisti takaa-ajon ajassa 26:06 ja sitä jatkoi vielä samalla minuutilla tehokkaalla päällä ollut Sanni Koivunen Elisa Ukkosen syötöstä. Pitkälle erätauolle siirryttiin vierailijoiden johtaessa 5–3.

Kolmannen erän alussa Kirsi Pukkila nakutteli päivän kolmannen osumansa. Pian sen jälkeen Sanni Koivunen tasasi lukemat kutkuttavasti 5–5:een. Lukon kapteeni Alisa Neuvonen oli kuitenkin esimerkillisellä päällä ja ratkaisi ottelun lopulta vierailijoiden hyväksi kahdella maalillaan. Merkillepantavaa oli, että Luvialta myös Sanni Koivunen onnistui viimeistelemään ottelussa kolme maalia.

Vahva neljäs erä toi avausvoiton Haukoille

Espoossa kohtasivat EKS ja Haukat, joilla kummallakin oli niin ikään pistetili avaamatta. Ottelun alkupuolisko oli erittäin tiukkaa ja tiivistä kamppailua. Haukat aloitti maalinteon ajassa 2:32, kun Venla Röpelinen taituroi renkaan EKS:n verkkoon. EKS:n Kaisa Heinonen tasasi lukemat, mutta Haukkojen Nanette Valtanen vei joukkueen johtoon vielä erän lopussa. Toisessa erässä nähtiin vain yksi täysosuma, joka syntyi EKS:n Anna-Kaisa Raesolan tikusta.

Kolmannessa erässä Haukkojen Ella Parkkinen onnistui viemään joukkueensa johtoon, mutta EKS pysyi vielä pelissä mukana Raesolan toisella maalilla. Ennen viimeistä erää tilanne oli jännittävä 3–4. Neljännessä erässä Haukkojen laaja pelaajamateriaali vei voiton Espoon tiiviistä kokoonpanosta, ja joukkue takoi emäntien verkkoon vakuuttavat viisi maalia. Voiton takuunaisena toimi Venla Röpelinen, joka oli mukana peräti kuudessa Haukkojen maaleista tehoin 4+2.