SM-sarjassa isoja maalieroja - voitot Kiekko-Espoolle, LL-89:lle, Lahdelle ja NoU:lle

26.09.2020 19:09

Viikonlopun avausottelussa RNK Flyers kohtasi kotihallissaan Kerttulassa Kiekko-Espoon. Avauserään lähdettiin vauhdilla, mutta ottelun ensimmäistä maalia jouduttiin odottamaan erän loppupuolelle asti. Vierasjoukkueen maalihanat aukesivat 11. peliminuutilla ja Kiekko-Espoo siirtyi alle kolmessa minuutissa viiden maalin johtoasemaan.

Neea Virtanen iski ottelun avausmaalin maskin takaa ajassa 11:13 ja vierasjoukkue siirtyi 2-0 johtoon vain hetkeä myöhemmin nopeasta hyökkäyksestä, kun Maija Väyrynen saatteli renkaan verkkoon. Vierasjoukkueen kolmas maali syntyi pian toisen jälkeen, kun Ira Merivaaran veto kimposi maaliin Luana Perezin luistimesta. Katariina Kurikko iski Kiekko-Espoon 4-0 johtoon suorasta syötöstä kulmalta ja Väyrynen ajoi kolmion sisään ennen 14. peliminuuttia tehden ottelun viidennen maalin.

Erän lopussa RNK sai katkaistua synkät minuutit pelissään, kun Susanna Tapani iski terävällä rystyvedolla kavennusmaalin ajassa 14:08.

Toisessa erässä ei ensimmäisen erän viimeisten minuuttien tapaan maaleilla juhlittu, kunnes Jonna Vähäkangas pääsi iskemään Tanja Ahosen B-pisteen aloitussyötöstä renkaan maaliin ajassa 12:15. Tapani pääsi kaventamaan jälleen kahteen kuuteen Petra Ojarannan syötöstä.

Pitkän erätauon jälkeen otteluun palattiin 2-6 tilanteessa, mutta erää ehdittiin pelata vain minuutti, kun Tapani iski hattutempun. Tapani kavensi jälleen neljään kuuteen kolmannen erän loppupuolella. Vierasjoukkueen ensimmäisen erän maalijuhlat ovat kolmanteen erään mennessä hiljentyneet, kunnes vierasjoukkue pääsi jälleen maalintekoon ja Väyrynen karkasi läpiajoon, josta syntyi Kiekko-Espoon seitsemäs maali. Puolisen minuuttia myöhemmin Vähäkangas iski toistamiseen ja kolmas erä loppui espoolaisten 4-8 johtoon.

Viimeinen erä alkoi räväkästi espoolaisten yhdeksännellä maalilla, kun Väyrynen iski kulmalta ylivoimatilanteesta renkaan maaliin 40 sekunnin kohdalla. Kiekko-Espoon kymmenes maali syntyi jälleen Väyrysen mailasta, kun hän iski kipakan vedon takayläkulmaan. Kuudennen maalinsa Väyrynen taiteili suoraan syötöstä.

RNK onnistui erän lopussa vielä kaventamaan kahdella maalilla, ensin Marianna Kuikon vedosta kulmalta ja sen jälkeen vielä Tapanin viidennellä osumalla tilanteeseen 6-11. Aika loppui raisiolaisilta auttamatta kesken ja Kiekko-Espoo viimeisteli ottelun lukuihin 6-12 Kurikon toisella osumalla.

- Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäisen erän loppuun joukkueellemme tuli sysimusta hetki ja Kiekko-Espoo käytti sen armotta hyväksi. Tilanne taululla oli muutamassa minuutissa 0-5. Yritimme kasata joukkuetta ja aloittaa kiriä, mutta virheitä tuli liikaa omassa päässä, RNK:n kapteeni ja maalitykki Susanna Tapani kertaa ottelua.

- Emme saaneet omasta pelistä millään osa-alueella kiinni ja vastustaja oli joka tilanteessa askeleen edellä. Taistelimme kuitenkin loppuun asti ja pelistä otetaan hyvät asiat mukaan huomiselle. Ennen kaikkea tämän päivän peli oli oppia uudistuneelle joukkueellemme, Tapani kiteyttää.

Huomenna RNK pelaa Lahtea vastaan niinikään kotihallissaan.

LL-89:lle jälleen voitto selkeällä maalierolla

Vuosaaren jäähallissa pelattiin Helsingin ja LL-89:n välinen ottelu, joka päättyi vierasjoukkueen voittoon lukemin 6-16.

Ottelun ensimmäinen erä oli jo varsin maalirikas ja maalihanat aukesivat jo ensimmäisessä vaihdossa, kun kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon ajassa 00:23. Myös vierasjoukkue Lapinlahdelta sai maalihanat pian auki ja ensimmäinen erä päättyi vieraiden 2-6 johtoasemassa.

Tässä ottelussa maali-iloittelu jatkui toiseen eräänkin ja molemmat joukkueet pääsivät maalipaikoille heti erän alusta alkaen. LL-89 piti kuitenkin johtoa ja onnistui kasvattamaan maalieroa kun joukkue iski erässä neljä maalia. Erä oli pisteiltään tasainen, sillä Helsinki iski renkaan verkkoihin kolmesti erän aikana. LL-89:n maali-iloittelu jatkui myös kolmanteen erään, jossa maaleja vierasjoukkueen mailoista syntyi neljä. Erän lopussa nähtiin myös Helsingin viimeiseksi jäänyt maali.

Lapinlahtelaiset viimeistelivät neljännessä erässä kahdella maalilla tauluun lukemat 6-16. Vierasjoukkueen maaleista vastasi isosti Anne Pohjola tehoin 7+2 ja Laura Kyllönen tehoin 6+0. Marjukka Virta iski ottelussa tehot 2+2 ja Minka Levander 1+4. Helsingin pisteet jakautuivat laajalle - Minka Tiihoselle kirjattiin tehot 2+1 ja muiden neljän maalin tekijät olivat Jenna Hakkarainen, Helmi Laivuori, Milla Juusela ja Taru Hämäläinen.

Lahdelle kauden ensimmäinen voitto

Lahti otti sarjanousija Ilveksestä tänään kauden ensimmäisen voittonsa lukemin 9-6. Ottelun ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet iskivät renkaan kertaalleen maaliin, mutta kotijoukkue pääsi toisen ja kolmannen erän aikana karkaamaan Ilvekseltä.

Toisessa erässä lahtelaiset onnistuivat maalinteossa kolmesti, kun Ilves pystyi vastaamaan vain yhdellä maalilla erän aikana. Pitkän erätauon jälkeen Ilves kavensi kolmeen neljään, mutta Lahti jatkoi johtoasemaansa vielä kahdella maalilla erän aikana. Neljännessä erässä nähtiin tasaisesti maaleja kummaltakin joukkueelta, kun molemmat onnistuivat maalinteossa kolmesti, mutta Lahden aiemmin ottelussa tekemä johto takasi otteluvoiton kotijoukkueelle.

Kotijoukkueen maalintekijäksi ottelussa nousi Tanja Eloranta viidellä maalilla. Tämän lisäksi Essi Sarmala teki kaksi maalia ja Kiia Ollila ja Annina Arvo onnistuivat kumpainenkin maalinteossa kertaalleen. Ilveksen joukkueessa maalintekijöitä löytyi tässä ottelussa laajalti kun kaikki kuusi maalia tehtailtiin eri pelaajien mailasta. Maalit kirjattiin Neea Turuselle, Tuuli Uusitalolle, Petra Hyökyvaaralle, Sonja Hyökyvaaralle, Luna Reunaselle ja Suvi Uschanowille

Nokialle selkeä voitto Blue Ringsistä

NoU Nokialta haastoi tänään Blue Ringsin ottelussa, joka päättyi vierasjoukkueen runsasmaaliseen voittoon. Ottelu päättyi numeroin 4-19. NoU:n ensimmäinen maali syntyi jo ajassa 3:08 Roosa Salosen mailasta ja vierasjoukkue onnistui jo ensimmäisessä erässä vielä kahdesti. Blue Ringsin avausmaali nähtiin myös ensimmäisessä erässä, kun joukkue rokotti nokialaisia ylivoimalla.

Toisessa erässä NoU pääsi kuitenkin karkaamaan täysin: joukkue takoi vartissa viisi maalia. Kolmannessa erässä nokialaiset onnistuivat kuudesti ja Blue Rings kavensi kertaalleen. NoU iski vielä viimeisessä erässä neljä maalia tehtaillen lauantain suurimman maalipotin. Blue Rings kavensi erän aikana kahdesti, mutta lukemat olivat kauttaaltaan selvät hallitsevan Suomen mestarin puolesta.

Roosa Salonen kunnostautui ottelussa maalinteossa ja hän iski ottelussa tehot 9+5 nousten myös lauantain tehokkaimmaksi pelaajaksi. Elina Raesola tehtaili tehot 4+8 ja Jenni Linnamäelle kirjattiin tehot 4+3. Maalinteossa kertaalleen onnistui myös Heidi Mattila, Mette Nurminen ja Kaisa Hurske. Taru Heikkilä teki kotijoukkueen maaleista kaksi ja Minna Seppälä ja Salla Naakka tekivät kumpikin yhden maalin naiseen.

Blue Ringsin kumpikin maalivahti oli tänään poissa kokoonpanosta ja maalissa pelasi B-SM-joukkueen maalivahdit Elsa Ikola ja Julia Puustinen.

Ykkössarjassa tasaisempia otteluita

Ykkössarjan otteluissa ei nähty isoksi osaksi yhtä maalirikkaita otteluita, lukuunottamatta Jyskeen kotiottelua EKS:ä vastaan. Laitilassa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 11-1 voittoon.

FoPS:in ja LuKi-82:n keskinäinen ottelu päättyi luvialaisten 6-8 voittoon, kun Haukat voitti Seiskat Uudellamaalla lukemin 3-7. VG-62 vei voiton myös vierasottelussa Lukkoa vastaan numeroin 5-9.

Tulevat ottelut

SM-sarja

Sunnuntai 27.9.

Ilves - NoU Ringette, Tesoman jäähalli, klo 12:00
Helsinki - Blue Rings, Malmin jäähalli, klo 12:00
Kiekko-Espoo - LL-89 Say Cheese, Tapiolan harjoitusjäähalli, klo 13:30 (Ringette-TV)
RNK Flyers - Lahti, Kerttulan jäähalli 1, klo 15:00