Kiekko-Espoolla ja NoU:lla neljän pisteen viikonloppu

27.09.2020 19:31

Kuva: Victor Sant'Anna

Tänään sunnuntaina pelattiin neljä SM-sarjan ottelua, joissa nähtiin sekä suuria maalieroja, että tasaisempia taisteluja. Päivän otteluvoitot menivät Helsinkiin, Nokialle, Espooseen ja Raisioon.

NoU otti murskavoiton Ilveksestä

Päivän suurin maaliero syntyi jälleen Nokian ottelussa, kun NoU voitti sarjanousija Ilveksen murskalukemin 3-24. Ottelu alkoi räväkästi ja NoU siirtyi johtoon jo 19. sekunnilla. Ilves tasoitti ottelun heti perään 45 sekunnin kohdalla, mutta ei pysynyt alun jälkeen enää nokialaisten vauhdissa. Ensimmäisessä erässä NoU teki kaikkiaan kuusi maalia.

Toisen erän alussa Ilves näytti saavan puhtia maalintekoon ja onnistuikin kaventamaan kahdella maalilla ottelun kolmeen kuuteen. Nämä maalit jäivät kuitenkin kotijoukkueen viimeisiksi ja NoU jatkoi maalien tykitystä vielä neljällä osumalla ennen ottelun puoliväliä. Kolmannessa erässä nokialaiset iskivät peräti kymmenen maalia ja viimeisessä erässäkin nähtiin vielä viisi osumaa.

Tänään NoU:n joukkueesta pisteitä eniten tahkosi Kati Koskelin tehoin 8+5 ja myös Elina Raesola loisti maalinteossa pistein 6+6. Heidi Mattilan tehoiksi kirjattiin 4+2, Roosa Saloselle 3+5 ja Jenni Linnamäelle 3+0. Ilveksen maaleista vastasi Tuuli Uusitalo tehoin 2+1 ja Inka Semi yhdellä maalilla.

RNK:lle kahden pisteen viikonloppu

Myös Raisiossa nähtiin suurehkoja maalieroja, kun RNK Flyers voitti Lahden lukemin 11-2. RNK pääsi jo ensimmäisessä erässä kolmen maalin johtoasemaan, mutta toinen erä jäi maalittomaksi. Kolmannessa kotijoukkue onnistui venyttämään johtoaan vielä kahdella maalilla ja myös vierasjoukkue onnistui iskemään ensimmäisen päivän kahdesta maalistaan.

Raisiolaiset iskivät neljännen erän alkupuolella kaksi maalia, kunnes Lahti pääsi jälleen kaventamaan maalilla ottelun tilanteeseen 7-2. Kotijoukkueen maalijuhlat kuitenkin jatkuivat läpi viimeisen erän ja he viimeistelivät vielä neljä maalia ennen ottelun loppua.

Kun eilen lähes jokaisesta RNK:n maalista vastasi Susanna Tapani, jakautui maalintekijöiden kirjo tänään laajemmalle. Tapanille kirjattiin ottelusta tehot 3+3 ja kolmeen maaliin ylsi myös Siiri Saarikettu tehoin 3+1. Marianna Kuikolle kirjattiin tehot 2+2 ja Petra Ojarannalle 2+1. Taru Kylä-Kaila oli vastuussa yhdestä maalista. Lahden maalit syntyivät kumpikin Tanja Elorannan mailasta.

Helsingille tiukka voitto Blue Ringsistä

Helsinki otti tänään kauden ensimmäisen voittonsa tuusulalaisesta Blue Ringsistä numeroin 9-7. Ottelu oli läpikotaisin tasainen ja molemmat joukkueet olivat parhaimmillaan vain kahden maalin johtoasemassa. Ensimmäinen erä meni Blue Ringsille numeroin 1-3, mutta Helsinki pääsi toisessa erässä kirimään tasoihin. Kun tuusulalaiset tekivät toisessa erässä kaksi maalia, onnistui Helsinki peräti neljästi ja pitkälle erätauolle lähdettiin 5-5 tasatilanteessa.

Kolmas erä jatkui tasaisena ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kahdesti. Neljäs erä kuitenkin ratkaisi ottelun helsinkiläisten hyväksi kun he onnistuivat iskemään renkaan maaliin vielä kahdesti viimeisten viisitoistaminuuttisen aikana.

Maalit jakautuivat molemmissa joukkueissa melko laajalle. Helsingin rosterista maaleja teki Minka Tiihonen (2+1), Veera Hakonen (2+1), Fanny Impilä (2+0), Taru Hämäläinen (1+1), Kia Kosunen (1+0) ja Emilia Hirvonen (1+0). Blue Ringsin maaleista vastasi Salla Naakka tehoin 3+1 ja Iina Kupiainen, Ida Adler, Elina Tahvanainen ja Annika Haara kukin yhdellä maalilla.

Lapinlahti taipui Kiekko-Espoolle

Kiekko-Espoo viimeisteli neljän pisteen viikonlopun 8-5 voittoon LL-89 Say Cheeseä vastaan.

- Joukkue oli hyvällä hengellä ja fiiliksellä mukana pelissä ja takkuisen alun jälkeen saatiin peli kasaan ja pidettyä liikettä yllä läpi pelin, Kiekko-Espoon Riikka Sjögren kommentoi peliä ottelun jälkeen.

Tasainen ottelu alkoi räväkästi ja vierasjoukkue Lapinlahdelta pääsi heti ensimmäisessä vaihdossa maalintekoon, kun Kiia Levander iski irtorenkaan kulmalta maaliin. Viiden minuutin paikkeilla LL-89 siirtyi kahden maalin johtoon Anne Pohjolan terävällä vedolla.

Ensimmäisen erän loppupuolella myös Kiekko-Espoo sai maalihanat auki ja Riikka Sjögren kavensi ottelun yhteen kahteen. Pari minuuttia myöhemmin Sjögren iski takakulmalta ottelun tasoihin, mutta vierasjoukkue pääsi vielä ennen erän loppua johtoon Laura Kyllösen osumasta, joka syntyi niin ikään takakulmalta.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo nousi johtoon Jonna Vähäkankaan ja Katariina Kurikon maaleilla, mutta peli pysyi tasaisena ja LL-89 pystyi tasoittamaan ottelun vielä Anne Pohjolan alivoimamaalilla. Kolmas erä jatkoi samaa melko tasaista kaavaa - Kiekko Espoon Vähäkangas ajoi vetopaikalle erän alussa ja iski kotijoukkueen jälleen johtoon ja Maija Väyrynen siivitti espoolaiset kahden maalin johtoasemaan. LL-89 pääsi kuitenkin pelaamaan ylivoimalla viidellä kolmea vastaan ja joukkue hyödynsi ylivoiman ja Marjukka Virta iski renkaan häkkiin taidokkaan pyörityksen päätteeksi.

Ottelun viimeinen erä kääntyi kotijoukkueen hyväksi, kun espoolaiset onnistuivat vielä kahdesti maalinteossa. Erän kymmenennellä minuutilla Väyrynen ajoi kolmion keskelle ja iski renkaan alakulmaan. Sjögren iski hattutempun täyteen vielä kolme minuuttia ennen erän loppua viimeistellen taululle lukemat 8-5.

- Syötöt tulivat hyviin paikkoihin kenttäkavereilta ja renkaat tarttuivat mailaan hyvin ja se mahdollisti sitten maalinteon kun sai vedettyä hyviltä paikoilta, Sjögren kertoo.

Sjögren oli Kiekko-Espoon päivän pistenainen oli tehoin 3+3. Maija Väyrynen iski ottelussa tehot 2+3 ja Jonna Vähäkangas 2+0. Katariina Kurikolle kirjattiin tehot 1+2. Lapinlahden Anne Pohjola teki kaksi maalia, kun Marjukka Virta, Laura Kyllönen ja Kiia Levander tekivät kukin yhden maalin.

- Peli oli juuri niin tiukka kuin odotettiinkin. Tässä vaiheessa kautta meidän pelissä näkyy vielä yhteisten treenien puute, joka vaikuttaa pelisuunnitelmassa pysymiseen. Tänään pelissä näkyi myös meidän pieni rosteri ja pelin lopussa Espoon jalka oli tuoreempi ja niinpä Espoo sitten käänsikin pelin edukseen, LL-89:n joukkueenjohtaja Ismo Hyvönen kertaa ottelua.

- Nyt on viikko aikaa, tämä peli käydään läpi, mutta sitten ei kun uutta matoa koukkuun, niin ollaan valmiina, kun Nokia saapuu lauantaina Lapinlahdelle Ringettetielle, Hyvönen summaa.

Palkinnonsaajia moneen junaan

Ottelun alussa palkittiin edelliskauden palkintoja, jotka jäivät koronapandemian takia keväällä luovuttamatta. Vierasjoukkueesta palkittiin All stars -pelaajat keskushyökkääjä Marjukka Virta Satu Himberg -palkinnolla ja hyökkääjä Anne Pohjola Petra Ojaranta -palkinnolla. Marjukka Virta palkittiin myös Agnes Jacks Trophy kiertopalkinnolla.

Action Fun Sport -kiertopalkintö myönnettiin EKS Specialsin Teija Malkille

Naisten ykkössarjasta MVP-palkinnoilla palkittiin EKS:läiset maalivahti Amanda Winqvist ja hyökkääjä Anna-Kaisa Raesola. Ykkössarjasta palkittiin myös valmentaja Vesa Lönngren

Tämän lisäksi Kultaisella ansiomerkillä palkittiin espoolaiset Hannu Sjögren ja Timo Hyytiäinen. Kultainen ansiomerkki myönnetään henkilöille jotka ovat tehneet suuria ja pysyvästi merkittäviä palveluksia suomalaisen ringeten hyväksi. Ansiomerkin saajia kutsutaan liiton kunniajäseniksi.