RNK Flyers, Blue Rings, LL-89 Say Cheese ja Kiekko-Espoo selkein lukemin voittoihin

03.10.2020 20:00

Ida Lehti torjui RNK Flyersin maalilla voiton Helsinki Ringetestä (kuva Timo Kupiainen)

Helsinki - RNK Flyers 6-11 (1-5, 1-1, 2-3, 2-2)

Vuosaareen matkustanut RNK Flyers aloitti ottelun rytinällä ja johti jo 38 sekunnin pelin jälkeen Marianna Kuikon maalilla. Reetta Nikkola lisäsi vieraiden johdon kahden maalin johtoon ajassa 4.12 Taru Kylä-Kailan syötöstä. Kotijoukkueen Vivica Andersson kavensi tilanteeksi 1-2 ajassa 9.25. Reilu puoli minuuttia myöhemmin RNK juhli jälleen, Janita Järvinen kasvatti johtoa ajassa 10.00. Susanna Tapani vei RNK:n ajassa 12.29 1-4 ja pari minuuttia myöhemmin (14.10) 1-5 johtoon. Toinen erä oli ottelun kahdesta tasatilanteeseen päättyneestä erästä ensimmäinen. RNK otti erän alkuun kaksi jäähyä, mutta alivoimasta huolimatta Taru Kylä-Kaila kasvatti vieraiden johtoasemaa ajassa 21.03. Helmi Laivuori onnistui kotijoukkueen toisen maalin teossa ajassa 24.41.

Kolmannessa erässä maaleja nähtiin runsain mitoin. Taru Kylä-Kaila aloitti tekemällä toisen maalinsa ajassa 33.26. Fanny Impilä toi kotijoukkueen yhden maalin lähemmäksi vierasjoukkuetta ajassa 34.33. RNK:n rangaistuksen aikana Minka Tiihonen kavensi tilanteeksi jo 4-7 ajassa 35.29. Marianna Kuiko vei vieraat taas neljän maalin johtoon ajassa 37.57. Susanna Tapani rankaisi Helsingin 2-minuutin rangaistuksesta ja täydensi hattutempun ajassa 41.30. Neljäs erä oli rangaistusten sävyttämä ja kaikki erän maalit olivat poikkeustilannemaaleja. Helsingin ensimmäinen ylivoimalla ajassa 49.31, tekijänä Fanny Impilä. Ylivoimamaali oli niin ikään RNK:n kymmenes maali (Janita Järvinen) ajassa 52.33. Susanna Tapani teki kahden pelaajan ylivoimalla ottelun toiseksi viimeisen maalin ajassa 57.06. Fanny Impilä onnistui hattutempun teossa alivoimalla vielä ajassa 57.26.

RNK Flyersin pelaajavalmentaja Petra Ojaranta koosti ottelun seuraavasti: ”Pelin alkuhetket ja tärkeät onnistumiset heti ottelun avausminuuteilla, olivat meidän avain voittoon Hesasta. Selkeä johtoasema piti alusta loppuun, vaikka tyypillinen puolen välin notkahdus koettiin jälleen.  Kuitenkin puolustuspään onnistumiset pelin avauksissa, ja laaja skaala maalintekijöitä joka kentästä, olivat RNK:n ase, johon Hesa ei pystynyt vastaamaan.”

Blue Rings - Ilves 10-4 (3-0, 2-1, 4-1, 1-2)

Sarjassa nollilla olleet Blue Rings ja Ilves kohtasivat Tuusulassa. Blue Rings oli tyly emäntä ja meni jo 4-0 johtoon ennen kuin vierasjoukkue onnistui ensimmäisen maalinsa teossa. Blue Ringsin ensimmäisen maalin teki Camilla Ojapalo minuutin ja seitsemän sekunnin pelin jälkeen. Toisen maalin tekijänä oli niin ikään Ojapalo, kellossa aika 9.41. Kolmannen maalin kirjasi nimiinsä Taru Heikkilä. Toisen erän alussa ajassa 16.55 onnistui Annika Haara. Minuuttia myöhemmin Ilveksen Tuuli Uusitalo rikkoi kuparisen. Minna Seppälä kuittaisi vielä nopeammin, ajassa 3.27 taululla oli 5-1.

Kolmannessa erässä maalijuhlia jatkettiin. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen asialla oli toistamiseen Annika Haara. Ajassa 8.54 juhli jälleen Minna Seppälä. Riina Sallinen pääsi tuulettamaan ajassa 54.33. Emilia Salonen teki Ilveksen toisen maalin ajassa vain 14 sekuntia myöhemmin. Erän viimeisen maalin viimeisteli Salla Naakka minuutin ja kuusi sekuntia ennen erän päättymistä. Neljännen erän ensimmäisen maalin teki vierasjoukkueen Lili Reunanen. Erän pelikellon pysäytti aikaan 9.35 Saara Erasvuo Ilveksen neljännen maalin merkiksi. Elina Tahvanainen kirjautti ottelun loppulukemiksi 10-4 ajassa 55.17.

”Tärkeä ensimmäinen voitto. Paikoittain pystyttiin pelaamaan kurinalaisesti, mutta vielä viimeistelyyn täytyy keskittyä. Monta onnistunutta maalintekijää, joka on hieno asia. Puolustajat onnistuivat pelaamaan rauhallisesti vaikka välillä oman pelin kontrolli hävisi. Kokonaisuutena hieno onnistuminen joukkueelta vaikeassa tilanteessa kun voittoa on kaivattu.”, kertoi Blue Ringsin päävalmentaja Opri Aromaa ottelun jälkeen.

LL-89 - NoU Ringette 7-4 (2-0, 0-2, 2-1, 3-1)

Ringette-TV-ottelussa Lapinlahdella saatiin ensimmäistä maalia odotella reilun yhdeksän peliminuutin ajan. Marjukka Virta kirjautti itselleen ylivoimamaalin ajassa 9.06. Anne Pohjola onnistui maalinteossa kun pelikelloon jäi vain 2 sekuntia ensimmäistä erää. Toisen erän maaleista vastasi vierasjoukkue. Ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla Kati Koskelinin mailasta ajassa 20.55. Koskelin viimeisteli myös joukkueensa toisen, tasoittavan maalin ajassa 28.32.

Kolmatta erää pelattiin yli puolen välin maaleitta. Laura Kyllönen vei kotijoukkueen maalin johtoon ajassa 37.34. Kati Koskelin viimeisteli hattutemppunsa niin ikään tasoittavalla maalilla ajassa 39.59. Kyllönen oli jälleen asialla Lapinlahden seuraavassa johtomaalissa ajassa 42.22. Nokian tasoitusmaalia saatiin odotella neljänteen erään ja aikaan 51.55 asti, jolloin Heidi Mattila pääsi tuulettamaan onnistumista. Laura Kyllönen teki Lapinlahden voittomaalin ylivoimalla ajassa 53.54 ja viimeisteli samalla hattutemppunsa. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja Kyllönen kaunisteli tulostaululle 6-4 ajassa 46.26. Minka Levander kirjautti vielä puolitoista minuuttia ennen ottelun päättymistä itselleen maalimerkinnän Lapinlahden seitsemännen maalin kunniaksi.

”Ajattelen, että ringette on kauneimmillaan kuin jääpelien shakkia, missä yritetään ennakoida vastustajan strategia ja hyödyntää heikot siirrot. Etenkin Lappareita vastaan tämä ringeten taktinen puoli tulee usein ratkaisevaan osaan.  Tänään ennakoimme osan siirroista, mutta emme kokonaisuutena onnistuneet siten, että olisimme voineet kairata voiton. Tästä tappiosta saan ottaa syytä omaan piikkiini ja tehdä ensi kerraksi kotiläksyt paremmin jotta strategia, reagoinnit ja ajoitukset toimivat tämänpäiväistä paremmin.”, suomi itseään Nokian päävalmentaja Jonna Satama kotimatkalta.

Lahti - Kiekko-Espoo 3-10 (1-2, 1-2, 1-2, 0-4)

Kiekko-Espoo jatkoi edellisviikonloppuisella vauhdilla ja vei vähäjäähyisestä ottelusta pisteet kotiin. Ajassa 4.33 Jonna Vähäkangas vei vieraat johtoasemaan. Tanja Eloranta tasoitti tilanteen kellon näyttäessä 8.19. 26 sekuntia ennen erän päättymistä Tanja Ahonen vei vieraat jälleen maalilla johtoon. Riikka Sjögren kasvatti Kiekko-Espoon johdon kahteen maaliin ajassa 18.13 ja kolmeen maaliin reilu kaksi minuuttia myöhemmin. Eloranta toi kotijoukkueen kahden maalin päähän alivoimamallillaan vajaa kaksi minuuttia ennen erän päättymistä.

Kolmannen erän pöytäkirjamerkintöinä on Kiekko-Espoon kaksi ja Lahden yksi maali. Vieraiden Sjögren viimeisteli hattutempun ajassa 33.30 ja Tanja Ahonen teki toisen maalinsa ajassa 40.09. Kotijoukkueen Tanja Elorannan hattutempun ajaksi kirjattiin 41.47. Neljännessä erässä Kiekko-Espoo hallitsi maalitilastoja ja maaleja kirjattiin Ira Merivaaralle (3-7 ajassa 51.27), Maija Väyryselle (joukkueen 8. ja 10. maali ajassa 52.17 ja 58.31) sekä Riikka Sjögrenille (vieraiden 9. maali ajassa 55.53).

Kiekko-Espoon maalivahti Hanna Minkkinen kertoi pelin jälkeen: ”Pelin alkupuolella olimme vielä hieman unessa, mutta pitkälle erätauolle onnistuimme kuitenkin lähtemään johtoasemassa. Toiseen puolikkaaseen lähdimme uusilla jaloilla ja mielet kirkastuneina. Peli alkoi sujua kahta ensimmäistä erää paremmin, vaikka viivojen ylitys välillä takkusikin. Kokonaisuudessaan ihan ok peli ja tärkeät pisteet Espooseen.”

Ykkössarjan voitot Naantaliin ja Järvenpäähän

Ykkössarjassa pelattiin kaksi ottelua kun Luvian Kiekko -82 sai vieraakseni liki paikallisvastustaja VG-62 Naantalista ja Rauman Lukko Jääurheiluseura Haukat Järvenpäästä. Molemmat ottelut olivat runsasmaalisia, Luvialla yleisö sai nähdä 16 maalia ja Raumalla 15. Molemmissa otteluissa vierasjoukkue oli vahvempi ja vei pisteet kotiin. LuKi-82 – VG-62 lopputulos oli 4-16 ja Lukko – Haukat 6-9.