Ilves avasi pistetilinsä SM-sarjassa

10.10.2020 20:40

Ringeten kilpasarjoissa nähtiin kuusi kiinnostavaa ottelua, joista kiinnostavin pelattiin Tampereella, missä sarjanousija Ilves taisteli SM-sarjan avausvoittonsa Helsinki Ringetestä.

SM-sarjassa pelattiin lauantaina täysi kierros, jossa nähtiin tukuittain maaleja sekä erittäin tiukkaa ja vauhdikasta taistelua jaossa olleista pisteistä. Voittoihin ylsivät Ilveksen lisäksi Lapinlahti, Kiekko-Espoo ja Nokia.

Sarjataulukossa Espoo jatkaa kärjessä tappiottomalla pelillä. Toisena on Lapinlahti, kolmantena Nokia ja neljäntenä RNK. Blue Ringsillä, Lahdella, Helsingillä ja Ilveksellä on jokaisella plakkarissa kaksi pistettä, joten kamppailu paikoista ylemmässä loppusarjassa muodostunee tiukaksi. Huomenna sunnuntaina sarjassa pelataan jälleen täysi kierros.

Ykkössarjassa nähtiin kaksi kamppailua, jotka tarjosivat katsojille jännitettävää koko ottelun ajaksi. Voittoihin ylsivät lopulta Haukat ja VG, joista jälkimmäinen johtaa sarjaa, eikä ole hävinnyt vielä yhtään ottelua. Haukat on sarjassa toisena. Sunnuntaina Ykkössarjassa pelataan yksi ottelu, jossa FoPS kohtaa Laitilan Jyskeen.

Ilvekselle avauspisteet Tesomalla

Tampereen Ilves sai lauantain ensimmäisessä ottelussa vastaansa Helsinki Ringeten. Kotijoukkueen pistetili oli vielä avaamatta ja Helsingillä taskussaan vasta kaksi pistettä, joten ilmassa oli tiiviin kamppailun tuntua. Sitä Tesoman kaukalossa myös nähtiin. Vierailija Helsinki siirtyi ensin ottelussa johtoon Helmi Laivuoren maalilla. Karkumatkaa ei kuitenkaan ollut tarjolla, sillä Ilveksen Petra Hyökyvaara tasoitti pelin hieman erän puolenvälin jälkeen.

Toista erää ehdittiin pelata kolme minuuttia, kun Hyökyvaara onnistui toistamiseen maalinteossa Lili Reunasen ja Sonja Hyökyvaaran syötöstä. Helsinki pysyi kuitenkin tiiviisti pelissä mukana, kun Minka Tiihonen tasoitti ottelun ylivoimalla Saara Erasvuon istuessa jäähyllä. Maalivireessä ollut Hyökyvaara kuittasi kuitenkin tilanteen heti seuraavassa vaihdossa päivän kolmannella osumallaan. Näin pitkälle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen niukassa johdossa.

Ottelun jälkimmäinen puolisko oli rikkonaisempi. Ilves kulutti jäähypenkkiä urakalla, ja niin Helsinki pääsi tekemään kaksi maalia kahden pelaajan ylivoimalla. Ilveksen onnistui kuitenkin pitää puntit tasoissa Petra Hyökyvaaran neljännellä maalilla. Näin ratkaisu siirtyi viimeiseen erään, jota ehdittiin pelata vain 28 sekuntia, kun Lili Reunanen vei kotijoukkueen johtoon. Helsingin tiivis takaa-ajo ei riittänyt, ja loppulukemat 6–4 viimeisteli Lili Reunanen Petra Hyökyvaaran esityöstä.

Raisiolle niukka kotitappio Lapinlahdesta

RNK Flyers sai Kerttulaan vieraaksi Lapinlahden. Maalinteon ottelussa aloitti vierailijoiden vikkeläkinttuinen Laura Kyllönen, joka onnistui ohittamaan RNK:n Iida Lehden ajassa 1.16. Niina Piiroinen lisäsi vieraiden johtoa, mutta kotijoukkueen nuori tulokas Marianna Kuiko kavensi tilanteen jo seuraavassa vaihdossa. Kun Piiroinen onnistui maalinteossa vielä toistamiseen, siirryttiin erätauolle vieraiden johtaessa 3–1.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta pirteästi, kun Susanna Tapani kavensi tilanteeksi 2–3 vain 14 sekunnin pelin jälkeen. Tapani tasoitti pelin ajassa 21.10 Minka Levanderin jäähyillessä. Lapinlahti pääsi kuitenkin siirtymään vielä ennen erätaukoa johtoon Marjukka Virran osumalla.

Kolmas erä jatkui kiivaana kamppailuna, ja niin ottelun ratkaisu siirtyi viimeiseen erään. RNK:n oli onnistunut pitää kaksikko Pohjola–Virta siihen asti aisoissa, mutta näiden onnistuttua maalinteossa kahdesti matkasivat pisteet kahden maalin erolla Lapinlahdelle lukemin 7–5.

Kiekko-Espoo jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä

Tuusulassa Blue Rings sai vastaansa sarjaa tappiotta johtavan Kiekko-Espoon. Vierailijat aloittivat ottelussa maalinteon, kun ajassa 4.57 Riikka Sjögren onnistui ohittamaan Blue Rings -maalissa urakoineen Riina Marilan. Tasan kolme minuuttia edellisestä Maija Väyrynen vei joukkueen 2–0-johtoon, eikä ensimmäisessä erässä enempää maaleja nähty.

Toinen erä pelattiin Kiekko-Espoon hallinnassa, kun joukkue onnistui maalinteossa peräti viisi kertaa kotijoukkueen maalatessa vain kahdesti. Näin pitkälle erätauolle siirryttiin Kiekko-Espoon reilun tuntuisessa 7–2-johdossa.

Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä pelattu, sillä katkolta kaukaloon palasi ryhdistäytynyt Blue Rings. Ottelun kaksi viimeistä erää olivatkin erittäin tiukkaa kamppailua, jossa mitään ei annettu ilmaiseksi. Tällä kertaa takaa-ajo ei kuitenkaan riittänyt, vaan Kiekko-Espoo vei ottelusta voiton maalein 9–4. Ottelun tehonaisina häärivät Maija Väyrynen (2+4), Riikka Sjögren (4+0) ja Katariina Kurikko (1+4). Kaiken kaikkiaan ottelu oli melko rikkonainen, sillä kaikista ottelun maaleista kuusi syntyi erikoistilanteista joko yli- tai alivoimalla.

NoU kotonaan selvästi Lahtea vahvempi

Nokia ei jättänyt lauantain neljännessä ottelussa mitään arvailujen varaan. Ensimmäinen erä tosin oli vielä hieman tunnustelua, sillä sen jälkeen taululla seisoivat vielä säälliset 2–0-lukemat, joista molemmat osumat lähtivät Kati Koskelinin tikusta. Toisessa erässä maalihanat olivat pienemmällä, kun erän ainoasta osumasta vastasi Nokian Mette Nurminen.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue väänsi suuremman vaihteen silmään ja karisti Lahden viimeisetkin yritykset kannoiltaan, vaikka kolmannen erän alussa Lahden Essi Sarmala onnistuikin ohittamaan Nokian maalissa pelanneen Oona Keskisen. Vain muutama sekunti edellisestä Roosa Salonen kuittasi lukemat 4–1:ään ja sen jälkeen Nokia meni menojaan. Johtoa lisäsivät erässä vielä Mette Nurminen ja Elina Raesola. Erän lopussa myös Lahden Sarmala onnistui maalinteossa toistamiseen. Viimeinen erä oli Nokian maalijuhlaa, kun joukkue viimeisteli vielä neljä täysosumaa. Näin ottelu päättyi kotijoukkueen hyväksi maalein 10–2. Ottelu oli Nokian Emmi Merelän 200. SM-sarjapeli.

Tiukkaa vääntöä Luvialla

Ykkössarjassa Luvia sai kotonaan vastaansa Järvenpään Haukat. Peli oli alusta pitäen periksiantamatonta kamppailua, jossa molemmat joukkueet joutuivat pistämään parhaansa peliin. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 9.03, kun Haukkojen Pinja Alanko siirsi vierailijat 1–0-johtoon. Minuutin kuluttua kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin maalipäällä olleen Katariina Niemen ylivoimamaalilla.

Toinen erä mentiin Haukkojen komennossa, kun joukkue takoi renkaan kolmesti kotijoukkueen verkkoon. Maaleista vastasivat Iida Lehtonen, Lotta Yliranta ja Nanette Valtonen. Peli näytti jo kääntyneen vieraille. Kun kolmannessa erässä ei maaleja nähty, siirtyi ottelun ratkaisu neljänteen erään.

Luvia rynnisti raivokkaasti kavennusmaalien toivossa, mutta onnistui aloittamaan maalinteon aavistuksen liian myöhään. Katariina Niemen toinen osuma näki päivänvalon ajassa 57.33 ja toinen 59.28. Näin pisteet tiukasta kamppailusta lähtivät Haukkojen mukana Järvenpäähän.

VG voittoon EKS Ykkösestä

Lauantain viimeisessä kamppailussa Naantalin Kuparivuorella olivat vastakkain VG ja EKS Ykkönen. VG oli ottelussa ennakkoon vahvempi, sillä joukkue ei ollut hävinnyt sarjassa vielä yhtään ottelua. Ottelu käynnistyi aavistuksen nihkeästi, kunnes ottelun ensimmäinen maali syntyi VG:n Sonja Peren mailasta ajassa 8.56. Melina Väkiparta onnistui lisäämään kotijoukkueen johtoa ajassa 10.25, mutta EKS:n Mirell Malk kavensi tilanteen tasan minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, jonka viimeisteli Naantalin Yelda Pir. Kolmas erä kuljettiin samoissa tunnelmissa, mutta maalinteosta vastasi EKS:n Kaisa Heinonen. Viimeiseen erään lähdettiin VG:n johtaessa niukasti 3–2. EKS ei löytänyt ottelun avaimia päätöserässä. Niinpä VG meni menojaan. Erän kolme täysosumaa kirjattiin Nelli Lehtisen, Sonja Peren ja Yelda Pirin nimiin ja pisteet jäivät Naantaliin maalein 6–2.