Ringettesunnuntaissa tiukkoja kamppailuja ja maalikarkeloita

11.10.2020 22:15

Sunnuntai tarjoili ringetteväelle taidokkaita maaleja ja raivokasta taistelua sarjapisteistä. Espoo jatkaa pääsarjan kärjessä ja Lahti otti irtioton häntäpäähän. Ykkössarjassa yllätyksiä tarjosi FoPS, joka venyi tasapeliin Jyskettä vastaan.

Sunnuntaina SM-sarjassa pelattiin viikonlopun toinen kokonainen sarjakierros, jossa voittoon selviytyivät Lapinlahti, Kiekko-Espoo, Nokia ja Lahti. Pyhäpäivän kiihkeimmät kamppailut nähtiin pääkaupunkiseudun joukkueiden kesken, kun Helsinki laittoi Kiekko-Espoon koville vieraissa ja Lahti nappasi jatkon kannalta tärkeät pisteet Blue Ringsiltä.

Viikonlopun jälkeen sarjakärjessä jatkaa edelleen tappiottomalla pelillä Kiekko-Espoo. Toisena on Lapinlahti ja kolmantena Nokia, joilla kummallakin on 10 pistettä. Nelospaikalla on RNK Flyers, joka ei onnistunut viikonloppuna saalistamaan päänahkaa Lapinlahdelta eikä Nokialta. Lahti nousi voitollaan ohi Blue Ringsin, Helsingin ja Ilveksen, joilla kaikilla on tähän mennessä kaksi pistettä. Kaikki joukkueet ovat pelanneet kuusi ottelua. Seuraavan kierroksen jälkeen kaikki ovat kohdanneet toisensa vähintään kerran.

Ykkössarjassa kierrokset eivät ole menneet tasan. Viikonlopun jälkeen kärjessä on kuudella ottelulla, puhtaalla pelillä ja 12 pisteellä Naantalin VG, ja kakkosena Haukat, jolla on tilillään 9 pistettä kuudesta ottelusta. Kolmantena on viidellä ottelulla ja kuudella pisteellä Jyske. Kulunut viikonloppu osoitti, että sarjasijoituksista riippumatta joukkueiden välillä käydään erittäin tiukkoja kamppailuja, joiden lopputulosta on vaikea ennustaa.

Maalikarkelot Tampereella

Ilves pääsi emännöimään kuluneena viikonloppuna kahta kotiottelua. Sunnuntain kamppailussa se sai vastaansa Lapinlahden. Katsojille tarjoiltiinkin ottelussa maaleja oikein urakalla, sillä niitä mätettiin kummankin joukkueen onnistumiset mukaan luettuna yhteensä 25!

Lapinlahti nakutteli ottelun alkuun neljä osumaa, joista vastasivat Marjukka Virta, Niina Piiroinen sekä Laura Kyllönen kahdesti. Sen jälkeen kotijoukkuekin pääsi peliin mukaan, ja onnistui ensimmäisessä erässä ohittamaan Lapinlahden Sini Mäkelän kahdesti Petra Hyökyvaaran ja Neea Turusen maaleilla.

Toisessa erässä vieraiden maalijuhlat jatkuivat, mutta Ilves pyristeli edelleen mukana. Pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 4–10 vierailijoiden hyväksi. Kolmas erä oli täysin Lapinlahden hallintaa, kun se onnistui maalinteossa kuudesti Ilveksen maalatessa vain kerran. Ottelun viimeinen neljännes tuotti Ilvekselle hienoista lohtua, sillä se vei erän nimiinsä lukemin 2–1. Maalirikas ottelu päättyi lopulta Lapinlahden voittoon 17–7.

Espoon ja Helsingin välillä kuuma paikalliskamppailu

Kiekko-Espoo emännöi sunnuntaina paikalliskamppailua Helsinki Ringetteä vastaan. Kotijoukkue lähti otteluun sarjajohtajana, jolla ei ollut tilillään vielä yhtään tappiota. Helsinki taas kärsi lauantaina kirvelevän vierastappion Tampereella. Ottelusta muodostui kuitenkin erittäin tiivis, viihdyttävä ja tasainen.

Espoo siirtyi ottelussa johtoon ajassa 8.09 Iiris Pitkon maalilla ja ajassa 10.35 Tanja Ahonen taiteili lukemat 2–0:een. Ennen erän loppua Helsingin Taru Hämäläinen onnistui kuitenkin kaventamaan tilanteen Minka Tiihosen syötöstä. Toinen erä sujui Kiekko-Espoon komennossa, ja ottelun puolivälissä kotijoukkue johti ottelua turvallisen tuntuisesti 5–2.

Pitkältä erätauolta kaukaloon palasi ärhäkkä Helsinki. Joukkue taisteli terävästi ja onnistui tekemään erässä kolme maalia Espoon onnistuessa vain kerran. Ihan loppuun asti vääntö ei kuitenkaan riittänyt, vaan Espoo korjasi siististä ottelusta pisteet maalein 8–5 ja jatkaa sarjajohdossa edelleen tappiottomana. Helsingin onnistujiin kuului kolme maalia ottelussa viimeistellyt Taru Hämäläinen, Espoolla onnistujia löytyi laajalla rintamalla, joista ahneimpina Maija Väyrynen (1+3), Katariina Kurikko (1+3) ja Riikka Sjögren (3+0).

Nokia voittoon Raisiossa

Raisiossa olivat sunnuntaina vastakkain RNK Flyers ja NoU. Voitolla RNK:lla olisi ollut mahdollisuus ohittaa Nokia ja nousta sarjan kolmospaikalle, mutta toisin kävi. Merkille pantavaa myös on, että joukkueen ehdottomiin ratkaisijoihin kuuluva Susanna Tapani puuttui joukkueen pelaavasta kokoonpanosta.

Nokia siirtyi ottelussa johtoon Kati Koskelinin ylivoimamaalilla ajassa 10. 38. RNK:n Taru Kylä-Kaila tasasi kuitenkin tilanteen muutamaa minuuttia myöhemmin. Kauaa tasalukemissa ei päästy jatkamaan, sillä Nokian Kaisa Hurske onnistui maalinteossa jo heti seuraavassa vaihdossa. Toisessa erässä Koskelin onnistui toistamiseen. Mette Nurminen vei vierailijat 4–1-johtoon, mutta Kylä-Kaila piti kotijoukkueen vielä mukana pelissä päivän toisella osumallaan.

Ottelu ratkesi kolmannessa erässä, kun Nokia pääsi tekemään kolme maalia, eikä RNK onnistunut viimeistelemään hyökkäyksiään onnistuneesti kertaakaan. Neljäs erä oli tämän jälkeen enää muodollisuus, vaikka siinä nähtiinkin vielä yksi Nokian maali. Ottelu päättyi lopulta vieraiden voittoon 8–2.

Lahdelle makeat pisteet Blue Ringsiltä

Sunnuntain neljännessä kamppailussa vastakkain olivat Lahti Ringette ja Blue Rings. Ennen ottelua molemmilla joukkueilla oli tilillään kaksi pistettä, joten voitosta oli tarjolla myös korkeampaa sarjasijoitusta. Blue Rings meni ottelussa ensin johtoon kokeneen Salla Naakan maalilla. Muita maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty.

Lahti sai toiseen erään salama-alun, kun Mia Huvinen laukoi rinkelin BR:n verkkoon 22 sekunnin pelin jälkeen. Vierailijoiden Ida Adler vei kuitenkin BR:n vielä johtoon Emmi Helmisen ja Annika Haaran esityöstä. Tämän jälkeen ottelun valtikka siirtyi Lahdelle. Tehopäällä ollut Essi Sarmala tasoitti ensin ottelun ja vei joukkueensa lopulta vielä johtoon ylivoimalla.

Kolmas erä ehti vanheta vain seitsemän sekuntia, kun Blue Ringsille tarjottiin tasoitusmahdollisuutta ylivoimalla. Se ei kuitenkaan onnistunut ja lopulta erän ainoasta osumasta vastasi Lahden Kiia Ollila. Viimeinen erä oli tiukkaa rynnistystä, jossa Lahti vei lopulta pitemmän korren Kiia Ollilan ja Essi Sarmalan maaleilla Blue Ringsin Camilla Ojapalon yhtä onnistumista vastaan. Näin pisteet kiihkeästä kamppailusta jäivät Lahteen lukemin 6–3.

FoPS ja Jyske tasasivat pisteet Ykkössarjassa

Ykkössarjan sunnuntaissa nähtiin yksi ottelu, jossa vastakkain olivat FoPS ja kautensa odotuksiin nähden vaisuhkosti aloittanut Laitilan Jyske. Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi, kun Iina Pohjolainen siirsi joukkueen johtoon ajassa 1.30. Jyskeen tasoitus syntyi viiden minuutin pelin jälkeen Lotta Ylitalon mailasta.

Toisessa erässä maaleja syntyi reippaasti. Kotijoukkueesta täysosumia laukoivat Aada Sipponen, Elli Tossavainen ja Katja Laakso, Jyskeen maalintekijöinä taas kunnostautuivat Fanni Elo ja Nita Niemikko. Näin pitkälle erätauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa ottelua maalein 4–3.

Kolmannessa erässä Jyske tasoitti pelin nuoren Teresa Tapanin maalilla, ja siirtyi myöhemmin johtoon Vilma Virtasen täysosumalla. Neljäs erä osoittautui erittäin rikkonaiseksi, sillä siinä jaettiin yhteensä 16 minuuttia jäähyjä, joista 10 Jyskeelle. Kotijoukkue FoPS onnistuikin tasoittamaan ottelun heti erän alussa kahden naisen ylivoimalla ajassa 46.06. Maali syntyi Terhi Kaattarin mailasta. Näin pisteet tasattiin Forssassa lukemin 5–5. Kiinnostavaa on, että onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla, kun kaikki ottelun maalit syntyivät eri pelaajien mailoista.