Tasaista vääntöä ja suuria maalieroja - Anne Pohjola iski huipputehot

07.11.2020 20:01

Kuva: Timo Kupiainen

SM-sarjassa nähtiin tänään suuria maalieroja ja myös tasaisemipia taisteluja. LL-89 otti Ilveksestä murskavoiton ja Kiekko-Espoo kaatoi naapurinsa Helsingin vieraissa. Nokia ja RNK ja Lahti ja Blue Rings pelasivat sen sijaan tasaisemmat numerot.

Kiekko-Espoo jatkaa voittamattomana

Espoolaiset ottivat Vuosaaressa pelatusta ottelusta 2-15 voiton helsinkiläisistä.

- Ottelun lopputulos ei kerro koko totuutta, Helsingin maalivahti Heidi Kauremaa sanoo ottelun jälkeen, ensimmäinen erä oli erittäin hyvää peliä, mutta vastustaja rokotti jokaisesta virheestämme.

Kiekko-Espoo lähti otteluun hieman tahmeasti, mutta onnistui ensimmäisen erän lopussa iskemään renkaan maaliin kolmesti. Maalien jälkeen toiseen erään hyvistä asemista lähtenyt vierasjoukkue jatkoi maalintekoa toisessa erässä entistä kovemmin: Neea Virtanen iski erän ensimmäisen maalin ennen ensimmäisen minuutin loppua ja sen jälkeen maalien virtaus pysyi tasaisena läpi erä. Kun summeri soi merkiten ottelun puoliväliä, oli vierasjoukkue jo kymmenen maalin johtoasemassa.

Kolmannessa erässä espoolaisten maalitykitys hidastui, mutta rengas upposi silti verkkoon neljästi kolmannen vartin sisällä. Helsinki sai kolmanteen erään myös kaksi onnistumista ja kavensi ottelua kahdella maalilla. Viimeisessä erässä nähtiin enää yksi maali, kun Kiekko-Espoo iski renkaan maaliin 15. kerran.

- Jaksoimme kuitenkin taistella loppuun saakka esimerkillisesti ja meillä oli myös hyviä onnistumisia pelin aikana. Päivän pelistä jäi parannettavaa huomiselle ja huomenna jatketaan uudella draivilla, Kauremaa kiteyttää tunnelmat ottelun jäljiltä.

Espoon Maija Väyrynen kunnostautui hyökkäyspäässä jälleen lauantaina ja tehtaili huimat tehot 4+7. Riikka Sjögren loihti kentällä tehot 3+5 ja hattutemppuun tänään ylsi myös Ira Merivaara tehoin 3+1. Tanja Ahonen teki kaksi maalia ja yhden maalin teki Neea Virtanen, Luana Perez ja Jonna Vähäkangas

Helsingin maalien takana tänään oli Jenna Hakkarainen ja Minka Tiihonen

Nokialle tiukka voitto RNK:sta

Nokia otti RNK Flyersistä tiukan 9-8 voiton. NoU siirtyi ensimmäisen maalinsa myötä johtoon jo ajassa 1:09, mutta RNK tasoitti äkkiä Reetta Nikkolan maalilla. Nokialaiset pääsivät kuitenkin karkaamaan kolmen maalin johtoasemaan ensimmäisen erän loppuun mennessä. Toinen erä aukesi räväkästi nokialaisten hyväksi ja joukkue siirtyi 5-1 johtoon yhdeksännellä sekunnilla. Myös toinen erä meni nokialaisille, vaikka RNK pystyikin vastaamaan maaleihin kavennuksilla. Pitkälle erätauolle lähdettiin NoU:n 7-3 johtoasemassa.

- Peli lähti meidän osalta varsin hitaasti käyntiin ja Nokia oli puolestaan heti valmiina, RNK:n Marianna Kuiko kuvailee.

Kolmannessa erässä nähtiin yhteensä neljä maalia, kun molemmat joukkueet pääsivät iskemään renkaan verkkoon kahdesti. Viimeinen erä alkoi RNK:n 9-5 tappioasemasta, mutta peli kääntyi raisiolaisten hallitsemiseksi. Raisio onnistui kaventamaan viimeisessä erässä kolmella maalilla, mutta takaa-ajo loppui lopulta kesken ja pisteet meni lopulta nokialaisille.

- Pitkän erätauon jälkeen tultiin ihan uudella energialla peliin ja onnistuttiin kääntää peliä meille. Hyvää hyökkäystä ja huikeita torjuntoja, vaikka pisteet jäivätkin niukasti Nokialle, Kuiko viimeistelee.

Kuiko onnistui tänään maalinteossa ja pelaaja tehoilikin ottelusta itselleen pisteet 4+0. Reetta Nikkola ja Janita Järvinen onnistuivat molemmat kahdesti ottelussa. Nokian Kati Koskelin ylsi ottelussa hattutemppuun ja kaksi maalia teki Roosa Salonen ja Elina Raesola. Yhteen maaliin nokialaisista ylsi Mette Nurminen ja Kaisa Hurske.

Nokialla jaettiin tänään myös kahdelle ansioituneelle pelaajalle palkinnot 200 pelatusta SM-sarjaottelusta. Nokian Emmi Merelä ja Kaisa Hurske palkittiin NoU Ringeten puheenjohtajan Tiia Keskisen toimesta.

Blue Rings ja Lahti pelasivat tasan

Blue Ringsin ja Lahden välinen ottelu päättyi tänään 8-8 tasapeliin, mikä nostaa tuusulalaiset enää yhden pisteen päähän karsintarajan yläpuolella olevasta Helsingistä.

Ottelun ensimmäinen erä kului melko tasaisena, molemmat joukkueet pääsivät maalintekopaikoille ja erä päättyikin tasaiseen 2-3 tilanteeseen. Toisessa erässä Lahti pääsi karkaamaan hieman emänniltään. Vieraat iskivät erässä kolme maalia, kun Blue Rings onnistui maalinteossa kertaalleen. Kolmannen erän puoleen väliin mennessä Lahti oli noussut 3-7 johtoasemaan.

Ottelun loppukolmanneksella nähtiin huikea kiri ja kotijoukkue sai maalihanat auki kolmannen erän lopussa ja onnistui kirimään kahden maalin päähän vieraistaan. Neljännessä erässä kotijoukkue pääsi tasoittamaan ottelun seitsemään seitsemään, minkä jälkeen lahtelaiset nousivat vielä maalin johtoasemaan. Elina Tahvanainen hyödynsi ylivoiman viimeiseen asti ja tasoitti ottelun jälleen viimeisellä sekunnilla, taaten lauantaista yhden pisteen joukkueelleen.

Tahvanainen loisti tänään hyökkäyspäässä ja taiteili kaksi hattutemppua. Yhteen maaliin tuusulalaisista ylsi Ida Adler ja Salla Naakka. Lahden maalit jakautuivat laajemmalle. Tanja Eloranta, Krista Lanteri ja Mia Huvinen tekivät kukin kaksi maalia ja yhden maalin teki Essi Sarmala ja Kiia Ollila.

LL-89 kaatoi Ilveksen murskalukemin

Lapinlahden Luistin otti tänään sarjan häntäpaikkaa pitävästä Tampereen Ilveksestä voiton murskalukemin 25-5.

Kotijoukkue sai ottelusta hyvän otteen jo ensimmäisessä erässä, kun joukkue pääsi iskemään viisi maalia ensimmäiseen varttiin. Ilves pystyi kaventamaan viiteen yhteen erän viimeisellä minuutilla ja onnistui maalinteossa toisessa erässä kahdesti. LL-89 venytti kuitenkin toisessa erässä johtoasemaansa entistä pidemmäksi ja pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 12-3 johtoasemassa.

Kolmannessa erässä nähtiin viisi Lapinlahden maalia ja neljännessä huikeat kahdeksan maalia. Ilves teki viimeisessä erässä kaksi maalia.

Päivän tehokkaimmaksi pistenaiseksi nousi ottelun myötä Anne Pohjola tehoin 10+5. Hattutemppuun ylsi kolme muutakin lapinlahtelaista: Marjukka Virta ja Nea Tervala tehoin 4+2, sekä Minka Levander pistein 3+2. Laura Kyllöselle kirjattiin tehot 2+7 ja Niina Piiroiselle 2+3. Ilveksen viisi maalia jakautuivat kaikki eri pelaajille, kun Maria Wetterstrand, Neea Turunen, Petra Hyökyvaara, Lili Reunanen ja Suvi Uschanow tekivät kukin yhden maalin.

Ykkössarjan voitot Seiskoille, Jyskeelle ja EKS:lle

Seiskat voitti LuKi-82:n tänään tiukassa ottelussa numeroin 4-3. Ottelu oli kauttaaltaan tasainen ja ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan aina kolmanteen erään saakka. Molemmat joukkueet saivat lopulta maalihanat auki ja kolmas erä päättyi Seiskojen 3-2 johtoasemaan. Vimeisessä erässä nähtiin vielä maali kummaltakin joukkueelta, mutta LuKi ei onnistunut nousemaan tasoihin tai ohi kotijoukkueesta.

Jyske otti Haukoista 6-2 voiton kotiottelussaan. Haukat iski ottelun avausmaalin ensimmäisen erän lopussa ja pystyi ottelun puoliväliin saakka pitämään maalitilanteen suhteellisen tasaisena. Kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen 3-2 johtoasemasta, minkä jälkeen Jyske onnistui kääntämään ottelun hyväkseen. Laitilalaiset venyttivät johtoaan kolmannessa erässä kuuteen kahteen kolmella maalilla, jotka jäivät myös ottelun viimeisiksi.

- Alku lähti hyvin, mutta loppua kohden ei päästy parantamaan ja kaveri pääsi karkaamaan, Haukkojen Janette Toivanen kommentoi lyhyesti ottelua.

EKS otti Raumalla Lukosta reilumman voiton ottelussa, joka päättyi lukemiin 4-13. Ensimmäinen erä päättyi tasan 1-1, mutta EKS pääsi toisessa erässä karkaamaan johtoon neljällä maalilla, kun Lukko pystyi tekemään vain kaksi maalia. Kolmas erä meni espoolaisille, jotka tekivät kolmannen neljänneksen aikana viisi maalia ja maalinteko jatkui neljänteen erään, jossa maaleja espoolaisten maaleista syntyi kolme. Lukko kavensi viimeisessä erässä neljännellä maalillaan, mutta voitto meni selkeästi espoolaisille.