Helsinki yllätti Lapinlahdella, taisteli pisteen kotiin

08.11.2020 20:24

Kuva: Timo Kupiainen

Sunnuntain otteluissa vastakkain oli Ilves ja Lahti, NoU ja Blue Rings, LL-89 Say Cheese ja Helsinki, sekä Kiekko-Espoo ja RNK Flyers. Ykkössarjassa vastakkain asettui tänään LuKi-82 ja FoPS, Haukat ja Seiskat, sekä VG-62 ja Lukko. SM-sarjan voitot menivät sunnuntaina Lahteen, Nokialle ja Espooseen, kun Lapinlahti ja Helsinki ottivat sunnuntaista kumpikin yhden pisteen. Ykkössarjassa voitot menivät Luvialle, Järvenpäähän ja Naantaliin.

Lahdelle pisteet Tampereelta

Lahti matkusti Ilveksen vieraaksi Tampereelle ja vei lopulta kotiin kaksi pistettä voitosta. Ottelu päättyi Lahden hyväksi numeroin 5-9.

Ottelun alku kulki suhteellisen tasaisesti ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen ensimmäisen erän aikana. Toisessa erässä Lahti sai venytettyä johtoaan hieman, kun lahtelaiset iskivät renkaan kolmesti verkkoon erän aikana. Ilves onnistui kaventamaan aivan toisen erän lopussa kahteen neljään.

Kolmannessa erässä Ilves kavensi kolmeen neljään, mutta lahtelaiset onnistuivat maalilla myös. Neljännessä erässä Ilves iski renkaan maaliin heti ensimmäisen puolen minuutin jälkeen, mutta Lahti pääsi lopulta karkaamaan viimeisen vartin aikana kotijoukkueen saavuttamattomiin. Lahti teki viimeisessä erässä neljä maalia, kun Ilves ylsi enää kahteen maaliin.

Lahden Tanja Eloranta (4+2) ja Essi Sarmala (3+0) onnistuivat tänään maalinteossa ja kumpikin viimeisteli ottelussa hattutempun. Lahden Krista Lanteri ja Kiia Ollila onnistuivat kumpikin maalinteossa kertaalleen. Ilveksen Neea Turunen teki tänään kaksi maalia ja loput kolme maalia kirjattiin kukin eri pelaajalle. Maalintekijät olivat Tuuli Uusitalo, Petra Hyökyvaara ja Lili Reunanen

NoU:lle viikonlopun toinen kotivoitto

Nokian Urheilijat kaatoi Blue Ringsin viikonlopun toisessa kotiottelussaan numeroin 7-2.

NoU nousi jo ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoasemaan Roosa Salosen maalejen myötä. Toinen erä jatkui Nokian hallinnassa ja kotijoukkue nousi erän ensimmäisten minuuttien aikana jo neljän maalin johtoasemaan. Blue Rings kavensi vielä erässä neljään yhteen.

Kolmas erä meni myös nokialaisille, mutta Elina Raesolan maali jäi erän ainokaiseksi. Neljännessä erässä nähtiin jälleen kaksi nokialaisten maalia ja Blue Ringskin onnistui kaventamaan puolisen minuuttia ennen ottelun loppua.

Roosa Salonen taiteili tänään tehot 3+3 ja Elina Raesola tehot 2+3. Kati Koskelin ja Kaisa Hurske tekivät kumpikin yhden maalin. Blue Ringsin maaleista vastasi Ida Adler ja Iina Kupiainen

Helsinki ylsi tasoihin LL-89:n kanssa

LL-89 Say Cheese emännöi Helsinkiä ottelussa, joka päättyi tasalukemiin 8-8. Lapinlahtelaiset saivat otteluun räväkän aloituksen ja ensimmäinen maali kirjattiin kotijoukkueelle jo ajassa 00:50. Helsinki ei jäänyt murehtimaan maalia, vaan kuittasi tasoituksen alle 20 sekuntia myöhemmin Lapinlahden päässä. Viiden minuutin jälkeen vieraat siirtyivät 2-1 johtoon, mutta LL-89 pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan ja onnistui tasoittamaan ottelun vielä erän aikana.

Jäähyjä alkoi tulemaan toisessa erässä ja molemmat joukkueet hyödynsivät maalintekopaikat niin yli- kuin alivoimallakin. LL-89 siirtyi ylivoimamaalilla johtoon, minkä jälkeen joukkue venytti johtoaan alivoimamaalilla. Seuraavaksi oli vieraiden vuoro kuitata ylivoimalla, minkä jälkeen kotijoukkue iski peräti kaksi alivoimamaalia minuutin sisään. Erän loppua kohden Helsinki pääsi näyttämään kyntensä ylivoimalla viidellä kolmea vastaan ja viimeisteli kaksi maalia puoleen minuuttiin kirien tilanteeseen 6-5.

Pitkän erätauon jälkeen lapinlahtelaiset venyttivät johtoaan seitsemännellä maalillaan, joka syntyi jälleen ylivoimalla, mutta Helsinki vastasi kavennusmaalilla parin minuutin kuluttua. Erän puolessa välissä LL-89 iski renkaan verkkoon kahdeksannen ja viimeisen kerran. Helsinki pääsi jälleen kymmenennen minuutin kohdalla pelaamaan viidellä kolmea vastaan ja hyödynsi ylivoiman kaventaen ottelun kahdeksaan seitsemään.

Viimeinen erä jäi verrattain vähämaaliseksi ja ottelun tasoitusmaalia jouduttiin odottamaan aina viimeiselle peliminuutille saakka. Minka Tiihonen tasoitti ottelun kuitenkin ajassa 59:25 vieden tärkeän pisteen kotiin Lapinlahdelta.

- Tapahtumarikkaasta pelistä huolimatta pystyttiin pelaamaan tänään kauden ensimmäinen ehjä 60 minuutin peli. Olemme ylpeitä, että kova työnteko ja taistelu näkyi tänään myös ottelun tuloksessa, Helsingin joukkue kertoo yhdessä kirjoitetussa viestissään ottelun jälkeen.

Anne Pohjola oli jälleen ottelun tehokkain pistenainen tehoin 3+2. Niina Piiroinen taiteili joukkueelleen tehot 2+1 ja yhteen maaliin ylsi Marjukka Virta, Minka Levander ja Laura Kyllönen

Helsingin Minka Tiihonen ylsi tänään myös hattutemppuun tehoillaan 3+1. Helmi Laivuori viimeisteli ottelussa tehot 2+2 ja Taru Hämäläinen 2+1. Veera Hakonen teki ottelussa yhden maalin.

RNK taipui Kiekko-Espoolle

Kiekko-Espoo voitti RNK Flyersin kotiottelussaan numeroin 6-4.

- Tiedettiin, että Raisio tulee tänään varmasti kovaa eilisen niukan tappion jälkeen, mutta saatiin pidettyä johtoasema koko pelin ajan, Kiekko-Espoon konkarilaituri Ira Merivaara kertoo pelin jälkeen.

Kiekko-Espoo siirtyi ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoasemaan ja onnistui kasvattamaan johtoaan myös toisessa erässä. Ennen erän puoltaväliä ottelu oli jo 4-0 kotijoukkueen hyväksi, mutta myös RNK sai maalihanansa auki. Erän lopussa Kiekko-Espoo venytti johtoaan viiteen yhteen Neea Virtasen alivoimamaalilla.

Pitkän erätauon jälkeen espoolaisia vastaan luisteli huomattavasti piristynyt RNK, joka onnistui hallitsemaan rengasta paremmin, kuin ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Raisiolaiset kavensivat viiteen kahteen kolmannen erän 15. sekunnilla ja RNK kavensi toistamiseen kolmannen erän puolen välin paikkeilla. Kiekko-Espoon Maija Väyrynen iski renkaan kuitenkin jälleen maaliin erän loppupuolella kasvattaen johtoa sellaiseksi, ettei raisiolaiset enää saaneet kotijoukkuetta kiinni. Ottelun viimeisessä erässä nähtiin RNK:n viimeinen kavennusmaali, mutta muuten erä jäi maalittomaksi.

- Loppupelistä oli aikamoista keskialueen kamppailua renkaan vaihtaessa omistajaa puolin toisin. Ihan ottelun lopun tärkeissä paikoissa meillä oli kuitenkin malttia ja hallittiin rengasta ja kaksi pistettä jäi Espooseen, Merivaara pohtii ottelun kulkua.

Maija Väyrynen vastasi tänään isosti espoolaisten maaleista ja tehtaili ottelussa tehot 4+1. Ira Merivaaralle ja Neea Virtaselle kirjattiin kummallekin yksi maali. RNK:n maaleista kaksi teki Janita Järvinen ja yhden Petra Ojaranta ja Taru Kylä-Kaila

Ykkössarjassa ei yllätyksiä - voitot Luvialle, Järvenpäähän ja Naantaliin

LuKi-82 kaatoi FoPS:n kotiottelussaan numeroin 6-2. Luvialaiset menivät ensimmäisessä erässä yhden maalin johtoasemaan ja pääsivät toisessa erässä karkaamaan 3-0 tilanteeseen kahden ylivoimamaalin lopputuloksena. Pitkän erätauon jälkeen LuKi iski renkaan maaliin neljännen kerran, mutta myös forssalaiset saivat ensimmäisen maalin aikaiseksi ylivoimalla viidellä kolmea vastaan. Viimeisessä erässä LuKi iski renkaan verkkoon vielä kahdesti, kun FoPS ylsi enää yhteen maaliin.

Haukat otti Seiskoista tärkeän 4-2 voiton Järvenpäässä. Haukat nousivat ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoasemaan, mutta Seiskat kavensi alivoimalla ennen erän loppua. Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Seiskat onnistuivat kaventamaan ylivoimalla kahteen kahteen ja seuraavaa maalia jäätiinkin tasaisessa ottelussa odottamaan aina viimeiseen erään saakka. Neljännessä erässä Haukat näyttivät kyntensä ja onnistuivat takaamaan ottelun voiton itselleen kahdella maalilla.

- Peli eteni pitkään tasaisesti ja molemmilla joukkueilla oli kovaa vääntöä ja hyvää joukkuepelaamista. Päästimme kuitenkin neljännessä erässä vastustajan kahden maalin johtoasemaan, emmekä pystyneet enää nousemaan tasoihin, Seiskojen Jessica Lehtinen kertaa ottelun kulkua.

Sarjan kärkijoukkue VG-62 otti odotettavissa ollun 12-4 voiton Rauman Lukosta. Naantalilaiset siirtyivät ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoasemaan. Lukko pääsi kaventamaan alivoimalla toisen erän alussa, mutta VG sai sen jälkeen maalihanat kunnolla auki ja iski renkaan verkkoon kolmesti erän aikana. Kolmas erä meni myös naantalilaisille, jotka tekivät kolme maalia, kun Lukko iski renkaan maaliin erässä vain kerran. Viimeisessä erässä Lukko onnistui maalilla kahdesti, mutta VG tehtaili yhtälailla kolme maalia erässä.