SM-sarjassa ei epäselvyyksiä päivän voittajista – Kiekko-Espoo nieli kauden ensimmäisen tappion

06.02.2021 21:08

SM-jatkosarjan voitot menivät tänään selkein lukemin Lapinlahdelle, RNK:lle ja NoU:lle, joka onnistui ensimmäisenä joukkueena tällä kaudella kaatamaan tähän asti voittamattomana pysytelleen Kiekko-Espoon.

Kiekko-Espoo taipui Nokialla 7-3 tappioon ottelussa, jossa ei säästelty vauhdissa lainkaan. Kotijoukkue pääsi avaamaan pistetilinsä jo ensimmäisen erän ensimmäisellä kolmanneksella, kun Kiekko-Espoo kärsi kaksiminuuttistaan. Alle minuutin päästä myös vierasjoukkue sai maalihanat auki. Toiseen erään lähdettiin nokialaisten yhden maalin johtoasemassa ja joukkue lähti toisessa erässä kirimään karkumatkaa espoolaisiin. Pitkälle erätauolle lähdettiin NoU:n 4-2 johtoasemasta.

Puolen välin jälkeen vauhti tuntui lisääntyvän molemmilla joukkueilla ja pisteistä taisteltiin toden teolla. Nokialaiset onnistuivat tänään kuitenkin paremmin maalin teossa, kun Kiekko-Espoo tuskasteli maalipaikkojen kanssa enemmän. Viimeiseen erään lähdettiin kotijoukkueen 5-3 johtoasemassa, eikä espoolaiset kovasta yrityksestä huolimatta onnistuneet enää maalinteossa. Nokia hyödynsi viidellä kolmea vastaan ylivoimatilanteen ja iski renkaan häkkiin ja viimeisteli sen jälkeen seitsemännen maalin tyhjiin.

- Tänään Nokialla pelasimme viimeiseen minuuttiin asti täysillä, mutta valitettavasti pisteet jäivätkotijoukkueelle, Kiekko-Espoon Neea Virtanen kertaa päivän ottelua.

- On ollut mahtavaa päästä taas pelaamaan ja jokaisesta pelistä otetaan mukaan oppeja matkan jatkuessa kohti välieriä. Häviöstä emme todellakaan lannistu, vaan nostamme pään pystyyn ja käännämme katseet kohti seuraavaa viikonloppua, Virtanen lupaa.

Nokian joukkueen pisteet kirjattiin Jenni Linnamäelle (2+2), Heidi Mattilalle (2+0), Elina Raesolalle (1+3), Kati Koskelinille (1+2) ja Kaisa Hurskeelle (1+0). Kiekko-Espoon maaleista vastasi Maija Väyrynen kahdella osumallaan ja Riikka Sjögren yhdellä maalilla.

RNK:lle jälleen kahden pisteen viikonloppu

RNK Flyers voitti tuusulalaisen Blue Ringsin kotiottelussaan Raisiossa selkein luvuin 8-3.

Vierasjoukkue avasi ensimmäisessä erässä maalihanat räväkästi iskien renkaan verkkoon kahdesti noin minuutin sisään ottaen emäntiinsä kahden maalin johtoaseman. RNK sai kuitenkin pelin käyntiin pikaisesti kahden maalin jälkeen ja tasoitti pelin kahteen kahteen ensimmäisen erän viimeisen kolmanneksen aikana.

- Peli lähti meidän osalta vähän tahmeasti käyntiin ja terävyys puuttui joten vastustaja pääsi rokottamaan. Saatiin kuitenkin tärkeät pari maalia siihen perään ja peli-ilme parani heti. Pääasia, että pisteet jäivät Raisioon, RNK:n Enni Ojala kertaa ottelun tapahtumia.

Toinen erä ratkaisi ottelun raisiolaisille, kun Susanna Tapani sai maalihanat auki ja tehtaili hattutempun viisitoistaminuuttisen aikana. Kolmannessa ja neljännessä erässä maalien tekotahti hidastui toisesta erästä ja kolmannessa erässä nähtiin kaksi Tapanin maalia. Neljäs erä meni vieraille, kun erän ainoa maali syntyi alivoimalla Blue Ringsin pyörityksestä.

- Ensimmäiset jatkosarjan pelit on nyt pelattu ja kaikki pelit on tasoltaan kovia. Huolellisuus ja pelikovuus korostuu entistä enemmän, Ojala pohtii.

- Nyt nautitaan siitä, että saadaan treenata ja pelata! Mennään viikko ja peli kerrallaan, Ojala päättää.

Susanna Tapani oli huippuvedossa tänään ja viimeisteli ottelussa tehot 5+2. Petra Ojaranta ja Janita Järvinen iskivät kumpikin tehot 1+1 tauluun ja Marianna Kuikolle kirjattiin yksi maali. Blue Ringsin osumien takana oli Elina Tahvanainen, Salla Naakka ja Iina Kupiainen kukin tehoin 1+1.

Lapinlahti kaatoi Lahden

Lapinlahdella nähtiin tänään varsinaiset maalikarkelot, kun kotijoukkue LL-89 kaatoi Lahden joukkueen selkein lukemin 15-4. Ottelun ensimmäisen viisitoistaminuuttisen aikana ei vielä nähty hurjaa maalijuhlaa, kun Lahti avasi ottelun maalihanat, minkä jälkeen kotijoukkue nousi kahdella maalilla johtoasemaan. Toisessa erässä sen sijaan nähtiin kuusi maalia kotijoukkueen mailoista, kun Lahti pystyi vastaamaan vain yhdellä maalilla ennen ottelun puolta väliä.

Kolmas erä jatkui pitkälti samalla kaavalla, kun kotijoukkue iski renkaan jälleen kuudesti lahtelaisten verkkoon. Anne Pohjola viimeisteli hattutempun kolmannen erän alussa, minkä jälkeen vauhti ei suinkaan hidastunut vaan hän iski renkaan vielä neljästi maaliin erän aikana. Tahti hidastui kuitenkin neljänteen erään, jolloin nähtiin yhteensä vain kaksi maalia, toinen Lapinlahden ja toinen Lahden mailasta.

- Pelin alku oli meille vaikea, ei oltu ihan hereillä, mutta siitäpä hienosti saatiin oma peli pyörimään, pistehirmu Anne Pohjola kertoo.

- Puolustus- ja karvauspelaaminen oli tänään jo paremmalla tasolla, kuin viime viikonloppuna. Viimeistelyssä on vielä parannettavaa, mutta täytyy olla tyytyväinen viiteentoista tehtyyn maaliin. Joukkueella oli hyvä tekemisen meininki! Pohjola kiteyttää.

Pohjolalle kirjattiin ottelussa lauantain huipputehot 7+2. Laura Kyllönen iski renkaan maaliin neljästi ja Marjukka Virta kunnostautui etenkin pelin rakentamisessa tehoin 2+9. Niina Piiroiselle kirjattiin tehot 2+3. Lahden neljästä maalista vastasi Iida Kavonius, Veera Koski, Kiia Ollila ja ottelussa ensimmäisen SM-sarjamaalinsa viimeistellyt Ida Suokas.

- Lähdimme peliin hyvällä fiiliksellä ja se näkyikin ensimmäisessä erässä. Saimme hyvin pyöritettyä ja peli kulki, Suokas kertoo ottelun jälkeen.

- Hämmennyimme ehkä itsekin hyvästä pelistämme ja toisessa ja kolmannessa erässä vastustajan vahva pelaaminen ja omat virheemme kostautui. Viimeisessä erässä saimme taas hieman pelistä kiinni ja pääsimme peliin mukaan, Suokas kertoo ja lisää, että omassa pelissä totta kai mieltä lämmittää ensimmäinen SM-sarjamaali.

Lapinlahdella ottelun yhteydessä palkittiin vuoden ringettemedia palkinnon pokannut Suvi Huttunen.

SM-karsintasarjassa tiukkoja otteluita

Karsintasarjassa nähtiin tänään kaksi erittäin tiukkaa ottelua, kun VG-62 kohtasi Ilveksen ja Helsinki emännöi Jyskettä. Ilves voitti naantalilaiset täpärästi yhdellä maalilla, kun helsinkiläiset ja laitilalaiset pelasivat tasan.

Ilves voitti VG:n numeroin 5-6. VG-62 siirtyi pikaisesti yhden maalin johtoasemaan kotonaan Aurinkoareenalla, mutta Ilves pysytteli lähellä kirien pian rinnalle ja ohi. Ilves onnistui kasvattamaan johtoaan ottelun puolessa välissä neljään kahteen, mutta VG kiri ottelun kolmannen erän aikana tasoihin. Viimeisen erän alussa Ilves siirtyi jälleen johtoon ja sinetöi voittonsa viimeisillä peliminuuteilla kuudennella maalilla. VG kavensi vielä kertaalleen ennen summerin soittoa, mutta se ei tänään riittänyt.

Ilveksen Petra Hyökyvaara iski renkaan maaliin tänään kahdesti, kun yksi maali kirjattiin Sonja Hyökyvaaralle, Jenna Ylä-Kotolalle, Maria Wetterstrandille ja Emilia Saloselle. VG-62:n Viivi Väätäinen viimeisteli ottelussa Petra Hyökyvaaran tavoin kaksi maalia ja yhteen maaliin naantalilaisista ylsi tänään Nea Nieminen, Iida Tuomi ja Sonja Pere.

Helsingissä nähdyssä ottelussa maaleja nähtiin vieläkin vähemmän, kun tasapeli päättyi lukemiin 2-2. Tässä ottelussa maalit sijoittuivat kaikki saman viisitoistaminuuttisen sisään, kun molemmat joukkueet iskivät renkaan maaliin kahdesti kolmannessa erässä.

- Peli oli tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Huolimattomuutemme näkyi pelissä ja viimeistely uupui. Koronatauko näkyy rengasvarmuudessa vielä kentällä, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Helsinki ringeten Taru Hämäläinen pohtii ottelun jälkeen.

Hämäläinen iski renkaan maaliin kertaalleen ja Helsingin toinen maali kirjattiin Meeri Lonkalle. Jyskeen maaleista vastasi tänään Lotta Ylitalo ja Teresa Tapani.

Ykkössarjassa selkeitä lukemia – voitot Nurmijärvelle ja Luvialle

NSR kaatoi tänään kotiottelussa vastaan luisteleen FoPSin numeroin 7-2. Ottelun alku kului melko tasaisena, eikä maaleja onnistuttu vielä tekemään valtavasti. NSR avasi maalitilinsä jo ensimmäisessä erässä, mutta seuraavaa maalia odotettiinkin aina toiseen erään saakka, kunnes forssalaiset tasoittivat ottelun yhteen yhteen. Toisen erän aikana nähtiin tämän jälkeen vielä kaksi maalia, yksi kummankin joukkueen mailoista.

Kolmannen erän jäädessä maalittomaksi, neljäs erä kääntyi täysin kotijoukkueen eduksi. NSR viimeisteli viimeisessä erässä yhteensä viisi osumaa forssalaisten verkkoon pitäen kaksi pistettä Nurmijärvellä.

Anniina Kemppainen tehtaili NSR:lle neljä maalia, kun yhteen maaliin ylsi Minna Ojapalo, Veera Vanninen ja Noona Roivainen. Katja Laakso teki molemmat FoPSin maalit.

Luvialla nähtiin hyvinkin maalirikas ottelu, kun kotijoukkue LuKi-82 kaatoi vastustajansa Lukon numeroin 14-5. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa ja toiseen erään lähdettiin tasaisessa luvialaisten 2-1 johtoasemassa. Tämän ottelun ratkaisevat minuutit pelattiinkin toisessa erässä, kun LuKi iski renkaan verkkoon kuudesti viiteentoista minuuttiin, kun Lukko onnistui vain kahdesti. Kolmas erä meni myös kotijoukkueelle kolmella osumalla. Neljänteen erään maalimäärä tasoittui jälleen, kun LuKi iski renkaan maaliin kolmesti ja Lukko kahdesti, mutta kiristä huolimatta ottelu päättyi reilusti luvialaisten hyväksi.

- Hyvällä fiiliksellä lähdimme pelaamaan päivän peliä, tarkoituksena onnistua saamaan peli kuntoon heti alusta alkaen. Alku oli tasaista vääntöä, mutta saimme luotua hyviä maalintekopaikkoja, joista myös onnistuimme, LuKi-82:n Roosa Rantaniitty kertoo.

- Pelaamisesta nautittiin ja mailan turha puristaminen unohtui ja usean pelaajan onnistuminen näkyi tulostaululla, Rantaniitty kiteyttää.

Rantaniitty tehtaili ottelussa huipputehot 5+2. Muista kotijoukkueen maaleista vastasi Krista Järvelin (3+4), Sanni Koivunen (2+1), Katariina Niemi (1+3), Martta Ukkonen (1+2), Milla Rantanen (1+2) ja Enni Salmi (1+1). Lukon maaleista vastasi Roosa Sarasmäki (2+0), Jenna Rakkolainen (1+3), Alisa Neuvonen (1+0) ja Veera Mäntynen (1+0).