NoU:lle toinen voitto LL-89:stä - finaalien ratkaisu venyy maanantaille

03.04.2021 18:56

Kuva: Jani Virolainen

NoU kiri finaalisarjan kahteen kahteen ottaen LL-89:stä toisen kotivoiton. Tämän päivän ottelussa päästiin todistamaan molempien joukkueiden maalijuhlaa, sillä maalirikas ottelu päättyi tänään lukemiin 10-8. Lapinlahdella oli tänään mahdollisuus sinetöidä Suomen mestaruus, mutta nokialaisten voiton ansiosta joukkueet kohtaavat vielä kertaalleen maanantaina viidennessä, ratkaisevassa finaaliottelussa.

- Päätettiin eilen, että pelataan koko rahan edestä ja että ei päätetä kautta vielä tänään. Tiedettiin et pystytään voittamaan, Roosa Salonen ja Kaisa Hurske kertovat yksissä suin ottelun jälkeen.

Tänään ottelun puoleen väliin saakka nähtiin varsin tasaista peliä ja maalejakin syntyi tasaisesti ja melko vähän. Nokia iski tänäänkin ottelun avausmaalin, kun Jenni Linnamäki viimeisteli renkaan sivuttaissyötöstä maaliin. Vain hetkeä myöhemmin myös LL-89 sai maalihanat auki ja iski ottelun tasoihin. Erän viimeisellä minuutilla vierasjoukkue siirtyi alivoimalla johtoon.

Toinen erä eteni yhtä lailla tasaisena: NoU tuli erän puolessa välissä tasoihin ylivoimalla ja meni minuutin ja kymmenen sekunnin kuluttua vieraistaan johtoon alivoimalla. Lapinlahti pääsi myös hyödyntämään ylivoimaa ja tulikin vielä ennen ottelun puoliväliä tasoihin ja ohi. NoU:n onnistui vielä tasoittaa ottelu jälleen ylivoimalla erän toiseksi viimeisellä minuutilla ja pitkälle erätauolle lähdettiin 4-4 tasalukemissa.

- Kaksi erää tasaista tiukkaa vääntöä, sit kolmannen erän alkuun meille muutama jäähy, joista vastustaja pääsi rokottomaan hyvällä prosentilla ja karkumatkalle, Lapinlahden joukkueenjohtaja Ismo Hyvönen kertoo ottelun jälkeen.

LL-89 iski 4-5 johtoon, kun kolmatta erää oltiin pelattu alle 20 sekuntia. Johto ei kuitenkaan pideätellyt nokialaisia, jotka loivat kolmannessa erässä erinomaisia maalipaikkoja ja viimeistelivät renkaan maaliin peräti neljästi erän aikana. NoU pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan ja hyödynsi oppikirjan mukaan ylivoimat, iskien molemmista ylivoimista renkaan maaliin. Kolmas Nokian erässä loihtima maali syntyi alivoimalla ja 8-5 johtoon joukkue kiritti tasakentällisin.

Nokia jatkoi tehokasta pelaamista myös neljännen erän alkuun, kun Kati Koskelin iski renkaan maaliin neljän minuutin paikkeilla ja Emmi Merelä pääsi erän puolen välin jälkeen iskemään renkaan verkkoon läpiajosta. Erän viimeiselle kolmannekselle lähdettäessä vierasjoukkue oli viiden maalin tappioasemassa. Ringettekenttien konkari Marjukka Virta herätteli joukkueen uuteen lentoon ja takoi kahden minuutin aikana renkaan maaliin kolmesti. Vaikuttava kiri jäi tänään kuitenkin hieman lyhyeksi ajan ollessa nokialaisten puolella.

- Maiju Virta näytti esimerkkiä ja taistelutahtoa loppuun saakka, kolme maalia kahteen minuttiin pelin lopussa, mutta se ei  ihan nyt riittänyt. Tänään ajellaan kotiin ja maanantaina jatketaan Lapinlahdella, Hyvönen kiteyttää tunnelmat kotimatkalta.

Virta otti tänään joukkueen valmentajana tärkeän roolin ottelussa ja olikin itse vastuussa kuudesta lapinlahtelaisten maaleista. Virran maalien taustalla toimi tänään usein Anne Pohjola, jonka tehot tämän päivän ottelusta olivat 1+5. Yhden maalin teki Minka Levander

Nokialla eilenkin useissa maalintekopaikoissa ollut Elina Raesola sai tänään mukavasti tehoa maalintekoon ja viimeisteli ottelussa hattutempun (3+5). Hattutempun viimeisteli tänään myös Jenni Linnamäki (3+1). Lopuista Nokian maaleista oli vastuussa tänään Kati Koskelin tehoin 2+1, Kaisa Hurske tehoin 1+2 ja Emmi Merelä tehoin 1+0.

Huomenna pelataan Ykkössarjan viimeinen finaaliottelu, jossa selviää meneekö sarjan voitto NSR:lle Klaukkalaan vai LuKi-82:lle Luvialle. Ottelu pelataan Klaukkalassa totutusti tyhjille katsomoille ja peliä voi seurata Ringette Livestä. Maanantaina NoU ja LL-89 kohtaavat viidennen ja viimeisen kerran Lapinlahdella ja tätäkin ottelua voi seurata Ringette Livestä.