Ykkössarjan mestaruus NSR:lle!

04.04.2021 19:48

NSR on Ykkössarjan Mestari 2021 (kuva: Rainer Lönnbäck)

Ykkössarjan mestaruus 2021 meni Klaukkalaan NSR:lle, joka voitti LuKi-82:n finaalisarjassa otteluvoitoin 2-1. Tämän päivän ottelu päättyi NSR:n hyväksi numeroin 7-3.

- Peli lähti tahmeasti käyntiin meidän osaltamme, emmekä saaneet annettua parastamme tänään kentälle. Vastustaja oli tänään meitä parempi ja vei näin ratkaisevan voiton itselleen, Luvian joukkueen kapteeni Sanni Koivunen sanoo ottelun jälkeen.

NSR:n Anniina Kemppainen iski ottelun avausmaalin heti ensimmäisen erän alussa ajassa 3:52. Tässä vaiheessa LuKi oli tiukasti kotijoukkueen kannoilla ja tasoitti ottelun yhteen yhteen heti seuraavassa vaihdossa, alle minuutin kuluttua ensimmäisestä maalista. NSR pääsi kuitenkin ottamaan vieraisiinsa etumatkaa jo ensimmäisessä erässä, kun klaukkalalaiset pääsivät erän toisella puoliskolla hyödyntämään peräti kaksi ylivoimaa. Kemppainen iski hattutempun täyteen jo ensimmäisessä erässä, kun hän kynäili kummankin ylivoimamaaleista.

LuKi pääsi toisen erän alussa kaventamaan ylivoimalla kolmeen kahteen, mutta toinenkin erä meni lopulta kotijoukkueelle. NSR pääsi erän puolessa välissä pelaamaan jälleen ylivoimalla ja hyödynsi paikan. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue siirtyi 5-2 johtoon tasakentällisin. Erän viimeinen peliminuutti oli vauhdikas: LuKi pääsi jälleen kaventamaan, kun peliaikaa oli 38 sekuntia jäljellä, ja vain 26 sekuntia myöhemmin NSR siirtyi jälleen kolmen maalin johtoon.

Selkeästi suurin osa ottelun maaleista nähtiinkin kahdessa ensimmäisessä erässä ja pitkän erätauon jälkeen maaleja syntyi enää yksi. LuKi ei pystynyt enää kaventamaan ja NSR:kin iski renkaan maaliin enää kertaalleen ottelun aikana. Ottelun viimeinen maali syntyi kolmannen erän lopussa ja neljäs erä jäikin täysin maalittomaksi. Vierasjoukkue taisteli loppuun asti ja haki viimeisessä erässä kavennusta ottamalla maalivahdin pois ja pelaamalla kuudella kenttäpelaajalla ja neljällä hyökkääjällä, mutta kavennus jäi tänään saamatta.

- Peli oli alusta asti tiukkaa ja molemmat joukkueet taistelivat jokaisen tilanteen täysillä!  Pelasimme kuitenkin alusta asti omaa hyvää peliä ja tänään se riitti meille mestaruuteen, NSR:n maalivahti Melina Valkama iloitsee.

NSR:n kapteeni Anniina Kemppainen jatkoi maalivirettään myös tänään ja viimeisteli ottelussa pisteet 4+2. Nea Asumaa viimeisteli tehot 2+2 ja Laura Kauremaa tehot 1+0. Luvian maalien takana oli Krista Järvelin (2+0) ja joukkueen kapteeni Sanni Koivunen (1+1).

NSR:n valmennusryhmä palkittiin Ykkössarjan vuoden valmentaja palkinnolla. MVP-palkinnoilla palkittiin NSR:n maalivahti Kaisa Juntunen ja hyökkääjä Anniina Kemppainen. (kuva: Rainer Lönnbäck)

Lisäksi ratkaisevassa finaalissa palkittiin Ykkössarjan pelipaikkakohtaiset kauden arvokkaimmat pelaajat sekä Vuoden valmentaja:

Ykkössarjan vuoden valmentaja: NSR:n valmennusryhmä Timo Vanninen, Kai Heikkilä, Jani Roivainen ja Ari Leppänen

MVP:t

Maalivahti: Kaisa Juntunen, Nurmijärvi Seven Ringettes

Hyökkääjä: Anniina Kemppainen, Nurmijärvi Seven Ringettes

Ykkössarjan MVP-puolustajaksi joukkueet äänestivät Forssan Palloseuran Annika Räikkösen, joka palkittiin viikko sitten Ykkössarjan pronssiottelun yhteydessä.

Ringettekausi on lähes lopussa ja huomenna pelataan kauden viimeinen ottelu, kun LL-89 kohtaa NoU:n viidennessä, ratkaisevassa finaaliottelussa. Ottelu pelataan Lapinlahdella ja se alkaa kello 15. Ottelua voi seurata Ringette Livestä.