SM-sarjan avauskierroksen voitot menivät Nokialle, Raisioon, Laitilaan ja Helsinkiin

26.09.2021 13:02

Kuva: Timo Kupiainen

NoU selvään voittoon Kiekko-Espoosta

Lauantain ensimmäisessä ottelussa kohtasivat viime kauden välieräpari Nokia ja Kiekko-Espoo. Peli alkoi tasaisesti, ja kauden ensimmäisen pelin intoa oli nähtävissä molemmissa joukkueissa. Erässä nähtiin kuitenkin vain yksi maali, kun Roosa Salonen iski renkaan verkkoon ajassa 9:58.

Toisessa erässä Nokia lisäsi vauhtia ja kasvatti johtoasemaansa, kun Roosa Salonen, Maija Väyrynen ja Jenni Linnamäki viimeistelivät kolme maalia vajaassa kahdessa minuutissa. Nokian tehokas karvauspeli söi Kiekko-Espoon hyökkäysaikaa, ja kotijoukkueen maalivahtipelikin toimi mallikkaasti. Kaisa Katajisto teki tärkeitä torjuntoja, ja kotijoukkue jättikin vieraat tylysti nollille ensimmäisellä puolikkaalla. Myös Kiekko-Espoon maalivahti Hanna Minkkinen teki varmaa työtä maalilla pitäen ajoittain joukkuetta pystyssä. Pitkälle erätauolle lähdettiin kuitenkin Nokian 5-0 johdossa.

Toinen puolikas olivat ensimmäisen erän tapaan tasaisempaa vääntöä, ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kolmesti. Kiekko-Espoo avasi maalihanansa ajassa 33:47 Jenna Hakkaraisen toimesta. Myös Nokia onnistui kolmannessa erässä maalinteossa kertaalleen Elina Raesolan tehdessä ottelun toisen maalinsa. Neljännessä erässä nähtiin vielä kaksi maalia molemmilta joukkueilta, joten ottelu päättyi lopulta Nokian selvään 8-3 voittoon.

-Pelimme ei ollut kaikista huolellisinta, mutta kivaa oli päästä pelaamaan kova peli heti alkuun! Mahtavaa, kun yleisöä pääsi seuraamaan ottelua! Nokian joukkue tiivistää.

-Oli kiva päästä pelaamaan kauden eka peli. Parannettavaa jäi, mutta positiivista oli se, että peli oli nousujohteinen ja viimeisessä erässä saatiin pelin hallinta joukkueellemme. Tästä on hyvä lähteä ensi viikonlopun pistejahtiin, pohtii Kiekko-Espoon paidassa debytoiva puolustaja Kia Erkkilä.

Tuusulasta pisteet matkasi Raisioon

Blue Rings sai sarja-avauksessaan vieraakseen Raision. Ottelun alku oli vauhdikas, molemmat hyökkäsivät. Blue Rings kuitenkin hallitsi rengasta ja onnistui maalinteossa ajassa 13:33, kun Iina Kupiainen saattoi renkaan verkkoon pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Myös toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Susanna Tapanin tarkka alakulmaveto yllätti Blue Ringsin maalivahdin ajassa 19:36.

-Alkuun oli vähän vaikeuksia löytää kaveria ja saada paikoista sisään. Pelin edetessä omat pelaajat alkoi löytyä ja pitkän erätauon jälkeen peli parani selvästi, Raision Enni Ojala kertoo.

Ottelun kolmas erä oli maalirikas, kun molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa. Heti kolmannen erän alussa nähtiin Raision osuma, kun Marianna Kuiko vei Raision 2-1 johtoon iskettyään riparin sisään. Blue Ringsin Minna Seppälä tasoitti tilanteen kuitenkin jo reilun minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen renkaan hallinta siirtyi selkeämmin Raisiolle, joka sai näin aikaan pitkiäkin pyörityksiä hyökkäyspäässä ja viimeisteli vielä kolme maalia. Neljännessä erässä ei nähty enää maaleja, ja Raisio voitti ottelun numeroin 5-2.

-Neljännessä erässä kun Kiana Heska teki debyyttinsä SM-sarjassa saatiin siitä vielä lisä buustia peliin! Pelin jälkeen tuumattiin kaikki yhdessä, että kehityttiin pelin aikana paljon! Tärkeät ekat pisteet! Enni Ojala jatkaa

-Tätä päivää oli odotettu! Peli alkoi vauhdikkaasti ja innokkuus näkyi kentällä. Saimme onnistumisia jokaisella kentän osa-alueella ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun pelejä, Blue Ringsin kapteenisto summaa.

Jyskeelle selkeä voitto ensimmäisestä pelistä

Sarjanousija Laitilan Jyske emännöi ensimmäisessä ottelussaan Ilvestä. Ottelu alkoi tasaisella väännöllä, ja ensimmäinen maali nähtiin ajassa 10:31 Jyskeeseen palanneen Taru Kylä-Kailan iskiessä renkaan maalin perukoille. Toinenkin erä meni kotijoukkueen nimiin, kun Jasmin Kiiski ja Taru Kylä-Kaila kasvattivat joukkueensa johtoasemaa kahdella maalilla.

Ilves ei ensimmäisellä puolikkaalla onnistunut maalinteossa hyvistä maalipaikoista huolimatta. Joukkue kuitenkin palasi pitkältä erätauolta kaukaloon sisuuntuneena ja onnistui maalinteossa, kun kolmatta erää oli ehtinyt kulua vasta 28 sekuntia. Maalin teki Tuuli Uusitalo. Jyske onnistui kolmannessa erässä maalinteossa vielä kahdesti, kun Maria Elo ja Lotta Ylitalo taituroivat renkaan Ilveksen maalivahdin selän taakse.

Myös neljännen erän alku oli vauhdikas, kun Ilveksen Jenni Viinamäki onnistui maalinteossa pian vihellyksen jälkeen. Jyske viimeisteli neljännessä erässä vielä kolme maalia ja vei näin voiton nimiinsä luvuin 8-2.

Jyskeen puolustajan Elli-Sofia Laineen kommentit pelistä:

-Oli kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaan, pelistä jäi hyvä fiilis ja tärkein eli voitto. Alussa saatiin hyvä pyöritys Ilveksen päätyyn, mutta pitkän erätauon jälkeen päästettiin Ilves paremmin mukaan peliin ja alettiin itse vähän sähläämään. Tehtiin kuitenkin tarvittavat maalit ja saatiin ekat pisteet kotiin! Tästä on hyvä lähteä ens viikkoon ja kohti tuplapeliviikonloppua, suunta on ylöspäin!

-Kauden avausottelussa kohdattiin viime keväältä tuttu Laitilan Jyske. Odotuksissa oli kova ja vauhdikas peli, ja sellaisen myös saimme. Vaikka pelaaminen oli nousujohteista, jäi parannettavaa ensi viikonlopulle. Nyt on alun jännitykset jännitetty, sarja potkaistu käyntiin ja suunta ylöspäin! Ilveksen joukkue kuvailee.

Helsinki vei pisteet kotiin Lahdesta

Helsinki matkusti Lahden vieraaksi. Ottelu alkoi muista viikonlopun peleistä poiketen tehokkaasti, kun Helsingin Minka Tiihonen saatteli renkaan verkkoon jo ajassa 3:05. Myös Lahden Niina Piiroinen ja Helsingin Meeri Lonka onnistuivat maalin teossa.

Toisessa erässä molemmat joukkueet viimeistelivät kertaalleen, ja pitkälle erätauolle lähdettiin Helsingin tiukassa 3-2 johdossa.

Kolmas erä meni selvästi Helsingin nimiin, kun joukkue onnistui maalinteossa kolmesti jättäen Lahden erässä nollille. Viimeisessä erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen, joten vierasjoukkue voitti ottelun 7-3 ja vei pisteet mukanaan Helsinkiin.

-Pelin kaksi ensimmäistä erää oli hyvää ja tasaista vääntöä. Kolmannessa erässä nukahdettiin ja tuli paljon huolimattomuus virheitä, joista vastustaja rokotti. Pelin viimeisellä viidellä minuutilla herättiin taas pelaamaan, mutta oli jo liian myöhäistä. Parannettavaa on seuraavaan viikonloppuun, mutta pelin viimeiset minuutit antoi hyvää näyttöä siitä, että pystymme parempaan, toteaa Lahden Krista Lanteri.

Kuva: TImo Kupiainen

Ykkössarjassa pelattiin kolme ottelua, LL-89 nappasi pisteet Blue Ringsiltä

Naisten ykkössarjan ottelussa LL-89 – Blue Rings nähtiin kaksi innostunutta ja hieman jännittynyttä joukkuetta valmiina tositoimiin. Ensimmäinen erä lähti liikkeelle heti kotijoukkueen Anne Pohjolan tehdessä maalin ajassa 00:26. Erän alku jatkui tasaisena ja Blue Rings pääsi tasoittamaan ajassa 8:21, kun Pihla Alapuranen teki ensimmäisen naistensarjan maalinsa. Toinen erä puolestaan meni selkeästi LL-89 maalikarkeloiden merkeissä, Anne Pohjola viimeisteli erässä viisi maalia. Blue Rings onnistui puolestaan kerran seuran B-nuorilta saadun vahvistuksen Jenni Mikkolan toimesta.

Pitkän erätauon jälkeen nähtiin voimiaan kerännyt LL-89 ja hieman nukahtanut Blue Rings. Kolmannessa erässä myös LL-89:n Anni Savolainen ja Neela Mönkkönen pääsivät tekemään kauden ensimmäiset maalinsa. Kolmas erä päättyi LL-89:lle 4-2 ja viimeisen erän puolestaan Blue Ringsille 1-0. Näin ollen ottelun lopputulokseksi kirjattiin 10-5.

- Vaikka omissa soi muutamia kertoja lyhyen ajan sisällä, niin meidän tsemppi ja kova tahto pysyi yllä ensimmäisestä minuutista loppusummerin soittoon saakka. Vastustaja karvasi hyvin ja teki viivojen ylityksestä vaikeaa, mutta kyllä mekin maalinteon makuun päästiin. Tappiosta huolimatta saatiin paljon onnistumisia ja voidaan lähteä hyvällä fiiliksellä kotimatkalle ja kääntää katse seuraavaan matsiin, Blue Ringsin Minna Laakso ja Jenna Oikarinen kommentoivat peliä

Naantalissa pisteet jäivät kotijoukkueelle

Naantalissa sarjanavaus VG-62 ja KaPa-51 välillä lähti käyntiin hieman jännityksestä tahmeissa tunnelmissa. Ottelun avauserä päättyi kotijoukkueelle 2-1 ja toiseen erään kotijoukkue VG-62 lähtikin liikkeelle uudella tempolla. Rengas ohitti vierasjoukkueen maalivahdin kolmesti ja ensimmäinen puolikas päättyi kotijoukkueelle 5-1.

Kolmas erä jatkui hyvin samaan tapaan toisen erän kanssa ja VG-62 onnistui maalinteossa kolmesti. Viimeisessä erässä KaPa-51 sai puolustettua tiukasti, eikä kotijoukkue päässyt maalintekoon enää. KaPa-51 puolestaan onnistui kerran, kun Aino Vehmala sai taiteiltua renkaan VG-62:n maalivahdin selän taakse.

-Pelin alussa oli pientä jännitystä, mutta sitten peli alkoi sujumaan ja tuli onnistumisia. Pelin loppu meni pelailuksi, mutta tästä työnteko jatkuu kohti seuraavaa ottelua, VG-62 valmentaja Jonne Uschanow kommentoi ottelua.

-Ensimmäisessä ja toisessa erässä taisi olla ekan pelin tahmeutta. Ei päästy täysin omaan peliin kiinni, ja toinen erä oli meille paha musta hetki. Keskialueen pitäminen oli vaikeaa ja omat pelaajat karkasivat. Parannettiin pitkän erätauon jälkeen. Viimeisen erän maalit taisi olla jopa meille, vaikka se nyt ei hirveesti lopputulosta keventänyt. Hyvillä mielin kuitenkin jatketaan ja VG oli hyvä vastus! Huomenna tavoite jatkaa tämän pelin viimeisen erän tatsilla ja rennolla meiningillä! KaPa-51:n Henna Kohvakka kertasi ottelun tapahtumia.

Järvenpäässä nähtiin tasainen kamppailu

Haukat sai ensimmäisessä ottelussaan vastaansa LuKi-82:n ja tasaisen ottelun lopputulokseksi kirjattiin 6-6. Ottelussa nähtiin useiden maalien lisäksi paljon jäähyjä, jotka sekoittivat molempien joukkueiden pelaamista. Molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan erikoistilanteita ja ylivoimamaaleja ottelussa nähtiin peräti kuusi, kaksi Haukoille ja neljä LuKi-82:lle.

-Alku oli vaikeata ja katseltiin mitä kentällä tapahtuu. Kolmannessa erässä laitettiin uuden voimabiisin voimalla työhaalarit niskaan ja parannettiin peliä. Tärkeä yksi piste meille, Haukkojen parhaana pelaajana palkittu Vilma Tuominiemi kommentoi ottelua.

-Lähdettiin peliin kovalla taistelutahdolla ja innokkaina uuteen kauteen. Ekat kaksi erää onnistuttiin ja teimme tilanteista maalit. Pitkän erätauon jälkeen tapahtui jotakin ja peli kääntyi aivan täysin. Huolimatta siitä, että jäähyt sekoittivat peliämme, saimme taisteltua pisteen mukaan kotiin, LuKi-82:n hattutempun iskenyt Roosa Rantaniitty kertasi pelin tunnelmia.