Ykkössarjan sunnuntain otteluista voitot Lapinlahdelle ja Espooseen

26.09.2021 20:40

Kuva: Hannu Kauremaa

Lapinlahdelle neljän pisteen viikonloppu

LL-89 kohtasi viikonlopun toisessa ottelussaan FoPSin. Eilisen pelin tapaan kotijoukkueen Anne Pohjola pääsi maalaamaan ennen kuin vierasjoukkue ehti kissaa sanoa. Ensimmäinen pöytäkirjamerkintä siis ajassa 1:01 ja maali kotijoukkueelle. FoPSin herätys ja vierasjoukkueen Viivi Hakanen tasoitti pelin vieläkin nopeammin, kun edellisestä pöytäkirjamerkinnästä oli kulunut vain 18 sekuntia. Seuraava osuma FoPSille Linda Mikkolan mailasta ajassa 1:52. Erää jatkui tasaisen maalittelun merkeissä, kun LL-89 tasoitti ajassa 11:12 ja liki heti perään jälleen FoPSin johtomaali ajassa 11:44.

Toista erää oli ehditty pelata vajaa 3 minuuttia kun vierasjoukkueen Tara Repo heilutteli verkkoa LL-89 maalivahdin takana. Tästä LL-89 sisuuntui ja lähti selkeään maalijahtiin. Kotijoukkue onnistui toisessa erässä maalinteossa kolmesti, joten pitkälle erätauolle lähdettiin lukemissa 5-4.

Kolmanteen erään lähtiessä FoPSilaisten jalat jäivät koppiin ja LL-89 pääsi karkumatkalle. Kolmannessa erässä kotijoukkue onnistui maalinteossa kahdesti ja maalikarkelot jatkui viimeiseen erään, kun kotijoukkue viimeisteli vielä 3 maalia. Ottelun lopputulos 10-4.

-Meistä huomasi selvästi, että kaksi ensimmäistä erää olimme aktiivisempia. Erätauon jälkeen vastustaja pääsi pelillisesti ylivoimalle ja voitti ottelun, FoPSin puolustaja Vilja Mäkelä kertoi tunnelmia pelin jälkeen.

Päivän toisesta ottelusta pisteet Espooseen

EKS:n ja KaPa-51:n välinen ensikohtaaminen alkoi Espoolaisten tiukassa otteessa. Ensimmäisen erän päättyessä EKS oli ehtinyt viimeistelemään kolmesti ja KaPa puolestaan jäi maalitta. Toiseen erään KaPa lisäsi vauhtia ja pisti kampoihin EKS:lle. Ronja Kohvakka teki KaPan avausosuman ajassa 18:19 ja se jäikin erän ainoaksi maaliksi.

-Tänään peli EKS:sää vastaan alkoi tahmeasti. Syötöt ei napsuneet kiinni eikä kovasta yrittämisestä huolimatta rengas meinannut löytää tietä vastustajan maaliin, avausmaalin tehnyt Kohvakka kertoo.

Pitkältä erätauolta joukkueet palasivat kaukaloon jatkaen taistelua pisteistä. Neljästä kahden minuutin rangaistuksesta huolimatta EKS onnistui kasvattamaan johtoaan kolmannessa erässä ja erän päätyttyä tulostaululla komeili lukemat 5-1. Viimeinen erä oli tasaista taistelua ja erässä molemmat joukkueet tekivät kaksi maalia. Ottelun päätyttyä tulostaulu näytti siis lukemia 7-3.

-Peli oli lopputuloksesta huolimatta melko tasaista vääntöä. Toisessa ja neljännessä erässä saimme paremmin pelistä kiinni, minkä seurauksena aloimme saamaan onnistumisia pelikentällä. Päästiin hyville maalipaikoille ja pelattiin kaikki täysillä loppuun asti. Ensi lauantaina lähdetään parantamaan seuraavaan peliin Luvialle, Kohvakka jatkaa.

-Ottelun alussa me olimme enemmän valmiita kuin torstain pelissä. Toisessa erässä KaPa laittoi lisää vauhtia peliinsä ja meillä vuorostaan peli takkuili enemmän. Sorruimme kolmannessa erässä jäähyilyyn, joka sekoitti pahasti peliämme. Jäähyilystä huolimatta saimme nostettua pelin omalle tasollemme ja saimme pidettyä pisteet Espoossa, EKS kapteeni Kaisa Heinonen kertasi.