NoU teki tuhoisaa jälkeä viikonlopun ensimmäisellä kierroksella

02.10.2021 21:53

Kuva: Jani Virolainen

Viikonlopun ensimmäisellä kierroksella nähtiin erittäin tasaisia ja jännittäviä kamppailuita sekä Nokialaisten maalijuhlaa.

Ilveksen ja Nokian välinen paikalliskamppailu alkoi maalirikkaasti, kun ensimmäisessä erässä nähtiin yhteensä 10 maalia. Nokian Maija Väyrynen aloitti maalinteon ajassa 0:18, ja Ilveksen Luna Reunanen tasoitti tilanteen neljän minuutin pelaamisen jälkeen. Seuraavaksi maalinteossa onnistui taas Nokia, mutta Ilves tasoitti tilanteen taas hetken kuluttua. Tämän jälkeen ensimmäinen erä oli lähinnä Nokian maalijuhlaa, joka jatkui myös toisessa erässä. Pitkälle erätauolle siirryttiin Nokian vakuuttavassa 11-3 johdossa.

Toisella puolikkaalla pelin hallinta siirtyi entistä selvemmin Nokialle, joka onnistui maalinteossa vielä kuudesti Ilveksen yhtä maalia vastaan. Ottelu päättyi lopulta Nokian voittoon lukemin 17-4. Nokian tehokkaimpina olivat Roosa Salonen (6+5), Maija Väyrynen (4+7) ja Elina Raesola (1+9). Ilveksen maaleista vastasivat Luna Reunanen, Jenni Viinamäki, Inka Semi, ja Tuuli Uusitalo.

Jyskeen voiton avaimet tehokkaassa ylivoimapelaamisessa

Helsinki sai viikonlopun ensimmäisessä ottelussa vieraakseen Jyskeen. Ottelu alkoi hyvin tasaisena, ja ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali, kun Helsingin Minka Tiihonen taiteili renkaan verkkoon erän puolivälissä. Toinen erä jatkui tasaväkisenä, mutta vuorostaan maalinteossa onnistui Jyske. Lotta Ylitalo tasoitti ottelun ajassa 23:23.

Kolmannessa erässä Jyske pääsi pelaamaan kaksi kertaa viidellä kolmea vastaan ylivoimaa. Jyskeen hyökkäys oli tehokasta ja käytti paikat hyväkseen, kun ensin Fanni Elo siirsi joukkueen 2-1 johtoon ja Taru Kylä-Kaila kasvatti johtoa 3-1. Helsinki yritti neljännessä erässä vimmatusti tasoittaa peliä ja onnistuikin kaventamaan pelin 2-3 tilanteeseen Minka Tiihosen päivän toisella maalilla. Jyskeen puolustus kuitenkin kesti loppuun asti ja hyvän pelin pelannut maalivahti Maria Perkkola toimi joukkueen viimeisenä lukkona. Vähämaalinen ottelu päättyi lopulta Jyskeen 3-2 voittoon.

-Oli kova ja tasainen peli, joka sisälsi paljon kamppailupelaamista. Oli kiva pelata, voitto tuntuu hyvältä tiukan taistelun jälkeen! Huomiselle parannettavaa jäi varsinkin pelin rauhoittamisessa ja oman pään lähdöissä. Lähdetään samalla asenteella ja taistelulla RNK:ta vastaan! kommentoi Jyskeen parhaana pelaajana palkittu Lotta Ylitalo.

Kiekko-Espoo voittoon viimeisessä erässä

Myös Kiekko-Espoon ja Blue Ringsin välinen ottelu alkoi tasaisesti, ja maaleja nähtiin niukasti. Molemmat joukkueet onnistuivat ensimmäisessä erässä maalinteossa kertaalleen, kun ensin Kiekko-Espoon Minka Levander vei kotijoukkueen 1-0 johtoon ja myöhemmin Blue Ringsin Claudia Levander tasoitti tilanteen. Blue Rings karvasi ja painosti kotijoukkuetta ensimmäisellä puolikkaalla hyvin, mutta toisessa erässä nähtiin vain Kiekko-Espoon Jenna Hakkaraisen ylivoimamaali. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis tiukassa 2-1 tilanteessa.

Toisella puolikkaalla Kiekko-Espoo otti selkeästi rengashallinnan, mutta vierasjoukkueen Iina Kupiainen tasoitti tilanteen, kun kolmatta erää oli pelattu alle puoli minuuttia. Blue Ringsin maalivahti Sannamari Peltonen piti joukkuettaan pystyssä, ja erässä nähtiin molemmilta joukkueilta vielä yhdet maalit. Neljännessä erässä Kiekko-Espoo lisäsi kierroksia ja kova tahto ratkaista peli tuotti tulosta, kun joukkue iski kolme ratkaisevaa maalia alle kahdessa minuutissa.

-Oli kiva pelata ensimmäinen peli kotiyleisölle, jota oli hyvä määrä paikalla. Ei ollu meidän paras päivä ja maalinteossa täytyis olla tehokkaampi. Kuitenkin tehtiin tarvittavat maalit ja saatiin työvoitto ja 2 pistettä kotiin, Kiekko-Espoon kaksi maalia iskenyt Jenna Hakkarainen kommentoi.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta puolustaja Minka Halttunen ja vierasjoukkueelta maalivahti Sannamari Peltonen.

Lahti taipui Raisiolle loppukiristä huolimatta

Lahti aloitti ottelunsa Raisiota vastaan sähäkästi, kun se onnistui maalinteossa jo ajassa 0:18. Maalin taituroi Tanja Eloranta. Molemmilla joukkueilla oli haasteita syöttöjen kanssa, mutta vierasjoukkue onnistui lisäämään johtoaan vielä maalilla. Raision Susanna Tapanin kuitenkin kavensi tilannetta maalilla erän puolivälissä. Toinen erä meni Raision nimiin. Ensin Torrie Shennan teki ensimmäisen maalinsa SM-sarjassa ja toi näin joukkueensa tasoihin. Hetkeä myöhemmin Reetta Nikkola teki johtomaalin. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis Raision 3-2 johdossa.

Sekä kolmannessa että neljännessä molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja, ja molemmat erät päättyivät tasalukemin 2-2. Joukkueet sortuivat myös jäähyilyyn, joka osaltaan sekoitti peliä.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Raisiolta Netta Koskelainen ja Lahdelta Mia Huvinen.

-Oli tahmea peli ja ei pelattu omalla tasolla. Jokaisen erän alku oli vaikea, mutta saimme parannettua peliämme jokaisen erän loppuun. Pelin lopussa tuli paljon jäähyjä, jolloin vastustaja pääsi lukemissa lähelle. Mutta saimme kuitenkin taisteltua pisteet kotiin, Raision Eerika Viro kuvailee.

-Viimeisen erän hurjasta taistelusta huolimatta pisteet jäivät Raisioon, tiivistää Lahden Roosa-Mari Heikkinen.

Arki-illan paikalliskamppailun pisteet Järvenpäälle

Naisten Ykkössarjan perjantain paikalliskamppailussa kotijoukkue Haukat saivat jo ensimmäisessä erässä etumatkaa vastustajaan tehokkaan maalinteon ansiosta erän päättyessä 5-1 emännille.

Toisessa erässä vierasjoukkue Blue Rings petrasi ja tasainen erä päättyi lukemiin 1-1. Kolmannen erän alku oli jälleen kotijoukkueen, ja Haukat onnistuivat kääntämään ottelun itselleen. Haukkojen hyökkääjät viimeistelivät vierasjoukkuetta paremmin, kun Blue Ringsillä ei ollut onneakaan matkassa usean tolppalaukauksen kanssa. Ottelu päättyi lukemiin 12-3.

-Oli kiva päästä pitkän tauon jälkeen pelaamaan! Sain henkilökohtaisesti pelissä paljon pieniä onnistumisia, joilla pystyin auttamaan joukkuetta. Koko jengillä oli hyvä mähinä ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kommentoi Haukkojen Tea Turunen.

Ottelun parhaana Haukoista palkittiin hattutempun viimeistellyt Nanette Valtanen ja vierasjoukkueelta esimerkillisesti pelannut Annamari Ruusu.

Luvialle kotiavauksesta kaksi pistettä

Lauantaina naisten toisessa Ykkössarjan ottelussa Luvia pelasi kauden ensimmäisen kotipelinsä, johon joukkue lähti innostuneena, kun vastaan luisteli uusi tuttavuus naisten Ykkössarjassa, KaPa-51.

Ottelun alku oli luvialaisilta tahmeaa, mutta peli parani nousujohteisesti, kun maalihanat aukesivat ajassa 16.46, kun kotijoukkueen Järvelin vei joukkueensa 1-0 johtoon. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä laukausten mennessä kuitenkin jonkun verran ohi maalista.

Ottelun kolmen ensimmäistä erää mentiin tasamerkein, mutta viimeisessä erässä nähtiin yhteensä neljä maalia, joista Luvia viimeisteli kolme Kangasniemen tehdessä yhden. Ottelu päättyi emäntien voittoon 7-3.

-Pelissä oli paljon parannettavaa ja näihin keskitytään ensi viikon treeneissä, jotta ollaan taas parempia ensi viikon pelissä EKS:iä vastaan, kommentoi Luvian Taru Salonen.

Naantalille pisteet mukaan Helsingistä

Lauantain toisessa naisten Ykkössarjan ottelussa Helsinki sai vieraita Malmille, kun vastaan luistelu VG-62 Naantalista.

Ottelun alku oli vierasjoukkueen hallintaa, joukkueen siirtyessä 1-0 johtoon ajassa 3:55 Emilia Riikosen toimesta. Vierasjoukkueella rengas liikkui hyökkäyspäässä ja onnistumisia maalinteossa nähtiin laajalta rintamalta. Helsinki pääsi otteluun paremmin mukaan ottelun puolessa välissä hyödyntäen vierasjoukkueen virheet ja viimeistellen maalipaikoista. Ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon lukemin 5-10.

Parhaana pelaajana vierasjoukkueelta palkittiin Nea Palletvuori, joka naputteli ottelussa makeat tehot 4+2.

-Peli meni hyvin. Pari ensimmäistä erää kesti vähä lämmetä, mutta sitten alettiin tekemään maaleja ja saatiin lisää vauhtia, kommentoi Naantalin Amanda Kosonen.