SM-sarjassa tiukkaa taistoa sarjan ykköspaikasta

07.11.2021 21:26

Kuva: Timo Kupiainen

Helsinki antoi kovan vastuksen sarjakärki NoUlle

NoU matkusti Pirkkolaan Helsingin vieraaksi. Noun Roosa Salonen aloitti ottelun maalinteon. Periksiantamaton kotijoukkue tuli tasoihin ajassa 8:03 Veera Hakosen maalilla.  NoUn Kaisa Hurske vie vieraat ajassa 8:31 2–1 johtoon ja tästä ei mene kauaa, kun vieraiden Maija Väyrynen iski maalin. Helsinki ei antanut periksi ja taisteli renkaan itselleen, ja Helmi Laivuoren syötöstä Minka Tiihonen teki joukkueensa toisen maalin. Helsinki sai vielä erän loppuun ajassa 13:57 maalin Vivica Anderssonin taidonnäytteestä.

Toisessa erässä maalinteon aloitti taas Nokialaiset ja maali merkitään jo toistamiseen Roosa Saloselle. Elina Raesola vei vieraat 3–5 johtoon. Helsinki kavensi ajassa 23:06, kun Helmi Laivuori pisti renkaan NoU maalivahti Kaisa Katajiston selän taakse. NoU teki vielä erän loppuminuuteilla maalin ja pian tämän jälkeen Helsingin Laivuori iski jo toistamiseen ajassa 29:00. Pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 5–6.

Kolmatta erää oli pelattu alle minuutti, kun Helsinki tuli tasoihin Veera Hakosen maalilla.  Tämän jälkeen NoU otti aikalisän ja vieraat vaihtoivat pian aikalisän jälkeen maalivahtia. Maaliin luisteli Oona Keskinen. Helsinki pyöritti rengasta NoUn päässä ja loi loistavia paikkoja kohti Keskisen vartioimaa maalia. Helsinki sai hyvin karvattua rengasta, jonka johdosta saivat kovan pyörityksen päälle. Oona Keskiseltä nähtiin huippu torjuntoja tiukoissa paikoissa. NoU otti vielä tähän jäähyn ja Helsingin pyöritys jatkui. Tämä tuotti tulosta kotijoukkueelle, kun ajassa 39:51 Helmi Laivuori teki hattutempun ja vei kotijoukkueen 7-6 johtoon. NoU menetti pahasti pian aloituksen jälkeen renkaan ja ajassa 40:09 Kia Kosunen siirsi Helsingin kahden maalin johtoon.

Ottelun viimeiseen erään lähdettiin tilanteessa 8-6. NoU sai heti erän alkuun luotua paikan, mutta Helsingin maalivahti Mona Rytkönen nappasi hienon torjunnan. Viimeisessä erässä nähtiinkin tiukkaa vääntöä ja myös vieraat saivat luotua tilanteita Helsingin hyökkäyspäähän. Seuraavaa maalia saatiin hetken odottaa, mutta ajassa 54:35 Maija Väyrysen hienosta esityöstä Elina Raesola toi NoUn maalin päähän. Vain hetki edellisestä, ajassa 55:58 Roosa Salonen iski ottelun tasoihin 8–8. Helsinki otti aikalisän tässä kohtaa, mutta tämä ei tuottanut tulosta. Lopulta jännittävä ottelu päättyi tilanteeseen 8-8.

Peli oli ihan tasaista ensimmäisessä erässä. Kolmas erä ei ollut meille hyvä ja otimme kolme jäähyä ja päästimme kolme maalia. Emme kuitenkaan luovuttaneet ja saatiin painettua ottelu tasoihin ja lopussa oli vielä monta hyvää paikkaa. Tasaista vääntöä oli ja molemmat joukkueet rokotti toisen virheistä. Aika kovaa sai pelata, mutta pysyi ihan siistinä silti" Kommentoi NoUn puolustaja Kaisa Viren

Peli oli tosi tasainen ja hyvin vauhdikas. Huolellisuus olisi kuitenkin täytynyt saada täysin kuntoon.” Helsingin Karla Kosunen summasi ottelua.

Ottelun parhaana palkittiin NoUn Roosa Salonen ja Helsingiltä Minka Tiihonen

Kiekko- Espoolle täydet pisteet mukaan Tampereelta

Kiekko-Espoo kohtasi viikonlopun toisessa ottelussaan Ilveksen heidän kotiareenallaan Tesomalla.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ensimmäisen maalin syntyessä ajassa 4:53, Fanni Impilän laukoessa renkaan verkon perukoille maalin kulmalle rakennetusta tilanteesta. Seuraavaa maalia saatiinkin odotella lähes erän loppuun saakka, vaikka peli pyörikin pitkälti Kiekko-Espoon hyökkäyspäädyssä.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo jatkoi pyöritystään ja onnistuikin maalinteossa kolmesti, Riikka Sjögrenin ja Jenna Hakkaraisen toimesta. Ilves pääsi avaamaan maalihanansa Emilia Salosen toimesta ajassa 26:57. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis Kiekko-Espoon johtaessa 1-5.
Kolmas erä lähti käyntiin vauhdikkaasti, kun Fanny Impilä iski renkaan verkkoon, kun erää oli pelattu vain 16 sekuntia. Vaikka peli oli läpi ottelun Kiekko-Espoon hallussa, oli se myös ajoittain sekavaa ja Ilves pääsi rokottamaan Kiekko-Espoon nukahduksista vielä kahdesti ottelun aikana.

Viimeisessä erässä Kiekko-Espoo sai maalihanat kunnolla auki, ja iskikin renkaan verkkoon peräti viidesti, jälleen Fanny Impilän, Jenna Hakkaraisen, sekä Riikka Sjögrenin toimesta. Ottelu päättyi Kiekko-Espoon voittoon 3-12

Alun sähläyksen jälkeen yksinkertaisestimme peliämme, jolloin pystyimme luomaan parempia maalipaikkoja ja laittamaan niistä sisään.” Ottelun tehonainen Fanny Impilä kommentoi pelin kulkua.

Ottelun parhaina palkittiin Kiekko-Espoolta kuusi pistettä itselleen metsästänyt Jenna Hakkarainen ja Ilvekseltä hyvän pelin pelannut Sara Heimola.

RNK Flyersille täyden pisteen sunnuntai

Jyske matkusti Raisioon viikonlopun toiseen otteluunsa. Joukkueet ovat sarjassa peräkkäin samoilla pisteillä. Ottelu alkoi tasaisella väännöllä ja ensimmäinen maali nähtiin ajassa 2:33, kun Fanni Elo tekee maalin. Rengas liikkuu hyvin molemmissa päissä. Ajassa 5:51 Fanni Elo syötti maalinkulmalle ja Lotta Ylitalo ei erehdy. Erän lopussa RNK rakensi hienon nopean tilanteen. Susanna Tapanin syötöstä Eerika Viro saa vetopaikan ja laukaus upposi Maria Perkkolan selän taakse.

Toista erää ei ehtinyt kulua, kuin 21 sekuntia, kun Susanna Tapanin upea veto tasoitti ottelun 2-2.  Jyske kuljetti hallitusti rengasta ja ajassa 20:50 Fanni Elo teki maalin. Seuraavat kaksi maalia nähtiin Susanna Tapanin mailasta. RNK siirtyi pelissä johtoon 4-3. Kovia vetoja tuli myös RNK päähän.

Kolmas erä oli tiukkaa vääntöä ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Erä oli maaliton.

Neljännessä erässä nähtiin kaksi maalia ja molemmat tulivat Jyskeen päähän, joten ottelu päättyi RNK Flyersin voittoon 6-3.

Alkuun lähdettiin hyvällä jalalla ja saatiin onistumisia, mutta loppua kohden peli siirtyi RNK:n hallintaan. Hyvä tsemppi koko joukkueelta, mutta RNK oli tänään parempi."  Peliä kommentoi Jyskeen Jasmin Kiiski

" Peli oli tasaista ja heti alusta näki, että molemmilla joukkueilla on kova tahto voittaa. Onnistuimme parantamaan peliä koko pelin läpi ja jokakainen pelaaja hoiti oman tonttinsa hienosti." Peliä kommentoi RNK Flyersin Marianna Kuiko

Ottelun parhaimpina palkittiin Jyskeeltä Lotta Ylitalo

Taistelua viimeisestä SM-jatkosarjapaikasta Lahdessa

Blue Rings matkasi Lahden vieraaksi SOL Areenalle. Tässä pelissä ennakkoasetelmat olivat jännittävät, nimittäin vastakkain asettuivat viimeisestä SM-jatkosarjapaikasta taistelevat joukkueet.

Ajassa 2:05 Krista Lanteri teki ottelun avausmaalin Tanja Elorannan syötöstä. Tästä ei kauaa ehtinyt kulua,  kun Mia Huvinen vei Lahden 2-0 johtoon. Tolppia kolisteltiin molemmissa päissä ja vauhtia riitti.  Ajassa 6:13 Blue Ringsin Ida Adler teki alivoimalla maalin. Lahti onnistui maalin teossa ensimmäisessä erässä vielä kahdesti ja Blue Rings kahdesti.

Toinen erä alkoi kotijoukkueelta vahvasti ja erän alussa ajassa 15:21 Essi Sarmala teki maalin. Tiukan toisen erän jälkeen pitkälle tauolle lähdettiin tilanteessa 5-3.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet loivat hyviä tilanteita hyökkäyspäihin, taisteli renkaasta ja karvasi. Ajassa 33:39 Tanja Elorannnan maalilla tilanne oli jo 6-3 kotijoukkueelle. Lahti teki vielä yhden maalin kolmanteen erään.
Viimeisessä erässä Lahti pyöritti rengasta Blue Ringsin maalilla ja ajassa 40:43 Mia Huvinen vei kotijoukkueen 7-3 johtoon. Blue Rings taisteli ja pyöritti rengasta Lahden hyökkäyspäädyssä. Tämä tuotti  tulosta ja ajassa 46:34 Ida Adler osui toistamiseen.  Lahti hyödynsi paikat ja teki vielä kaksi maalia. Blue Rings sai ajassa 50:30 Jenni Mikkolan taituroimana maalin. Pelin lopussa Pinja Alanko osui vielä alivoimalla, mutta se ei riittänyt ja pisteet jäi tällä kertaa Lahteen. Lahti voittaa ottelun 9–6.

" Peliin lähdettiin hyvällä tatsilla. Eilisen pelin hyvä tempo näkyi tän päivän pelissä heti pelin alusta lähtien. Saatiin hyviä maalipaikkoja, joista pistettiin sisään. Peli oli meidän hallinnassa, ja näin kaivoimme pelistä meille tärkeät kaksi pistettä. " Kommentoi Lahden Veera Koski

Kuva: Hannu Kauremaa

NSR voittoon Kapa-51 Kangasniemellä

NSR lähti pelaamaan Kangasniemelle Kapa-51 vieraaksi. NSR otti heti renkaan haltuun ja sai hyviä tilanteita luotua hyökkäykseen. Ajassa 2:38 nähtiin ottelun ensimmäinen maali. Tekijänä Mira Heinonen ja näin vieraat siirtyi 0-1 johtoon. NSR hallitsee erää ja tekee vielä kaksi maalia.

Toisessa erässä kotijoukkue tulee tasoihin ajassa 16:27 Aino Vehmalan maalilla. Molemmat saavat hyviä tilanteita ja ajassa 23:30 Mira Heinosen toisella maalilla NSR menee 1-4 johtoon. Ajassa 25:51 Adele Vuorisen hienolla vedolla NSR siirtyy jo 1-5 johtoon. Erässä NSR tekee vielä kaksi maalia ja pitkälle tauolle lähdetään tilaneessa 1-7

Kolmas erä alkaa vauhdikkaasti ja ajassa 34:53 Julia Kangaskoski tekee maalin Adele Vuorisen syötöstä. Ei mene kauan aikaa, kun sama kaksikko on taas maalinteossa ja tilanne on 1-9. Kapa-51 saa hyvin karvattua rengasta ja kolmannessa erässä ei enempää maaleja nähdä. Molemmat maalivahdit tekevät hyvää työtä.

Neljännessä erässä molemmat joukkueet saavat luotua paikkoja. NSR pääsee taas maalin makuun ja ajassa 49:30 Nea Asumaa tekee maalin. Kapa-51 saa hyviä tilanteita hyökkäyksessä, mutta viimeistely puuttuu. Aivan erän lopussa ajassa 58:49 NSRn Hanna-Riikka Teiniranta tekee vielä maalin ja ottelu päättyy 1-11

Tänään pelasimme parhaamme mukaan ja tiesimme että vastustaja on todella kova. Tälläkin kertaa huomasi että maalinteko jäi meiltä uupumaan. Vastustaja tuli paremmalla taidolla ja vei pisteet itselleen ansaitusti. ” Kommentoi Kapa-51 Aino Vehmala

Ottelun parhaimpina palkittiin Kapa-51 Aino Vehmala ja NSRn Minna Ojapalo

Luki-82 voittoon Forssassa

Luki-82 ottaa salama-alun peliin ja ajassa 0:26 Katariina Niemi tekee maalin. Kotijoukkueen toinen maali tulee ylivoimalla ajassa 11:33. Molemmat joukkeet pääsevät hyökkämään ja ajassa 13:00 Vilja Mäkelä tuo kotijoukkueen maalin päähän.

Toisessa erässä maalinteon aloittaa FoPS Alexandra Hakalan maalilla. Helmi Mäntysaari tekee ajassa 26:13 maalin ja tilanne on 3-2. Luki-82 saa renkaan itselleen ja ajassa 26:36 Roosa Rantaniitty tekee maalin. Erässä nähdään vielä yksi maali.

Pitkältä tauolta palataan tasaisessa tilanteessa 3-4. Kauan ei tarvinnut maalia odotella, kun Roosa Rantaniitty tekee jo ottelun toisen maalinsa.  Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja maaleja ei enempää nähty.

Neljännessä erässä oli hyviä tilanteita molemmissa hyökkäyspäissä, mutta maaleja ei nähty. Peli oli hyvin tasaista ja peli päättyi 3-5.

Tärkeä voitto ja pisteet kotiin. Joukkueen ensimmäinen tavoite saavutettu, SM-karsintapaikka varmistettu! Nyt muutama viikko kovaa treeniä, jotta ollaan valmiina uuteen sarjaan.” Luki-82 pelaaja Sanni Koivunen kommentoi peliä

Peli oli muuten mallikasta, mutta ensimmäisen ja kolmannen erän alut oli meille vaikeita. Luvia oli kovempi renkaan hallinnassa ja kovuudessa. Meidän joukkueella oli kuitenkin hyvä fiilis ja meininki, vaikka peli ei meidän voitoksi kääntynyt.” FoPSin hyökkääjä Pinja Tervomaa kommentoi peliä

Pelin parhaana palkittiin Luki-82 Roosa Rantaniitty

LL-89 nappasi pisteet Helsingiltä

Lapinlahti sai vieraaksi Helsingin. Joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Vieras joukkue Helsinki aloitti maalinteon ajassa 1:52 Enna Rokan maalilla. Seuraavat kolme maalia teki LL-89 Anne Pohjola. Kun ensimmäinen erä päättyi tilanne oli 6-3.

Toisen erän maalinteon aloitti LL-89 ja tekijä jälleen Anne Pohjola jo viidennellä maalillaan. Helsinki sai muutaman hyvän tilanteen luotua, mutta LL-89 on armoton ja ajassa 21:03 Anne Pohjola vei kotijoukkueen jo 8-3 johtoon. Pienen lohdun toi Helsingin Vilma Reilinin maali ja pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 10-4.

Kolmatta erää ei oltu kauaa ehditty pelata, kun LL-89 Eveliina Pohjolan maalilla kotijoukkue siirtyi jo 11-4 johtoon. Helsinki taisteli ja sai hyviä hyökkäyksiä joka palkittiin, kun ajassa 33:16 Eve Sundell teki maalin. Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi maalia.

Neljännessä erässä tilanne oli 13-5. Helsinki sai tehtyä kaksi maalia, mutta tämä ei riittänyt. Vielä erän aivan lopussa Anne Pohjola teki kahdeksannen maalin ja LL-89 voittaa 14-7

Hienoja onnistumisia kaikilta pelaajilta koko kentän osa-alueilla. Paljon on vielä töitä tehtävänä, jotta saadaan pelattua ehjä 60 minuuttia. Viimeisen erän jäähyilyt sotki eilisen tapaan peliämme ja peli meni vähän hurlumheiksi. Kehitys on kuitenkin silminnähtävää joka pelissä ja saadaan olla ylpeitä meidän nuorista pelaajista.” Pelin jälkeen kommentoi LL-89 valmentaja Marjukka Virta