EI SUURIA YLLÄTYKSIÄ SM-ALKUSARJAN PÄÄTÖSKIERROKSELLA

21.11.2021 20:20

Kuvaaja: Timo Kupianen

Ringeten SM-alkusarja on saatu päätökseen. Suomen mestaruudesta taistelevat joukkueet olivat selvillä jo lauantain kierroksen jälkeen, joten sunnuntaina haettiin asemia tuleviin sarjoihin.

Nokian Urheilijat päihitti Blue Ringsin nousujohtoisessa ottelussa

Nokian sunnuntaissa kohtasivat SM-alkusarjan päätöskierroksen avauksessa kaksi lauantaina päihitettyä joukkuetta. Molempien otteista oli nähtävissä hermostuneisuudesta johtunutta huolimattomuutta, joka konkretisoitui useiden syötönkatkojen ja renkaan menetysten muodossa. Kotijoukkue onnistui kuitenkin toisella puoliskolla ratkaisemaan ottelun itselleen lukemin 9-4.

Ottelun avausmaali merkattiin vierailijajoukkue Blue Ringsille, kun Claudia Levander onnistui maalinteossa ottelun toisella peliminuutilla. Kotijoukkue tuli nopeasti tasoihin ja maaleja nähtiin molemmissa päissä. Nokialaisittain maaleista vastasi jälleen tuttu kasvo, kun Maija Väyrynen viimeisteli kypärätempun tällä kertaa jo ajassa 26:43 vieden kotijoukkueen 3-2 johdossa pitkälle tauolle.

Toisen puoliskon avausmaali merkattiin niin ikään vierailijoille, kun Pinja Alanko pääsi niittaamaan renkaan NoU:n verkkoon. Tämän jälkeen kotijoukkueen syötöt alkoivat napsumaan paremmin pelaajalta toiselle ja noutajalauma meni menojaan ratkaisten ottelun päätöskympillä lukemiin 9-4.

- Pelin alkupuolisko oli meiltä tahmeaa. Olimme huolimattomia syötöissä ja menetimme helppoja renkaita vastustajalle. Toisella puoliskolla kaukalossa nähtiin parempaa tekemistä joukkueelta ja saimme laajalla rintamalla onnistumisia hyökkäyspäässä, Nokian paidassa yhden maalin tänään viimeistellyt Jenni Linnamäki kommentoi.

Blue Ringsin riveissä otteluun oltiin tappiosta huolimatta tyytyväisiä.

- Puolustimme tänään hyvin, mutta syöttöjen kanssa olimme huolimattomia ja hyökkäysalueelle pääsy tuotti vaikeuksia. Kaiken kaikkiaan hyvä peli - tästä on hyvä kääntää katseet kohtia seuraavaa sarjaa, Blue Ringsin parhaaksi pelaajaksi valittu Levander sanoo.

RNK antoi Helsingille liikaa etumatkaa

Kerttulan jäähallissa nähtiin sunnuntaina kovaa ja tasaista vääntöä, kun kotijoukkue RNK Flyers sai vieraakseen Helsinki Ringeten. Raisiolaiset olivat ennen sunnuntain ottelua kolmen ottelun voitottomassa putkessa ja vierasjoukkue päätti lisätä saldoa vielä yhdellä vieden kamppailun lukemin 7-10.
Yhden maalin avauserän jälkeen joukkueet saivat maalihanansa kunnolla auki, kun toisessa erässä nähtiin peräti yhdeksän täysosumaa. Helsingin Camilla Ojapalo aloitti maalijuhlat vieden joukkueensa 0-2 johtoon, mutta kymmenen sekuntia myöhemmin kotijoukkueen Petra Ojaranta (3+2) päätti helsinkiläisjuhlan avatessaan kotijoukkueen maalitilin. Pitkälle erätauolle siirryttiin Helsingin 4-6 johtoasemassa.

Toisen puoliskon alkuun Emmi Juusela vei vierailijat 4-7 johtoon, mutta raisiolaisten onnistui tulla vielä maalin päähän neljännen erän alussa Susanna Tapanin osumalla. Helsinkiläiset ratkaisivat ottelun kahdella nopealla osumalla, kun ensiksi Vivica Andersson heilutti verkkoa ja muutamaa minuuttia myöhemmin Ojapalo täydensi maalisaldonsa kolmeen. RNK:n Tapani onnistui niin ikään kypärätempussaan ja loi loppukirin aineksia kotijoukkueelle, mutta loppulukemat 7-10 valotaululle kävi viimeistelemässä Helsingin Karola Kosunen.

- Peli oli alusta loppuun kovaa ja tasaista vääntöä. Vastustaja pisti kunnolla vastaan, mutta pysyttiin pelin hallitsijana koko pelin ajan ja kaksi pistettä Stadiin, kommentoi Helsingin Emilia Hirvonen.

Raisiolaisten parhaana palkittu Joanna Myllymäki korosti ottelun kestävän 60 minuuttia ja myöntää, ettei kotijoukkue pystynyt tänään pelaamaan täysillä tuota aikaa.
- Peli lähti käyntiin hyvällä jalalla, mutta vierasjoukkue pääsi kuittaamaan liian usein meidän omista virheistä. Virheet maksoivat tänään kalliisti ja tämän vuoksi pisteet matkasivat Helsinkiin, Myllymäki kiteyttää.

Jyske aseeton kovaa puolustaneen Kiekko-Espoon kyydissä

Eilen maukkaan vierasvoiton Nokialta hakenut Laitilan Jyske sai sunnuntain päätöskierroksella vastaansa lauantaina niin ikään voittoa juhlineen Kiekko-Espoon. Tasaisen avauspuoliskon jälkeen sisukkaasti puolustanut Espoo löysi maalivireensä ja vei pisteet mukanaan lukemin 1-5.

Ottelun tasaisuutta kuvaa hyvin se, että avausmaalia saatiin odotella aina toisen erän puolelle, kun vierailijoiden Riikka Sjögren vei Kiekko-Espoon ylivoimalla johtoon. Viisi minuuttia tästä, kotijoukkueen Taru Kylä-Kaila väläytteli henkilökohtaista taitoaan pujotellen koko espoolaispuolustuksen läpi ja toi Jyskeen tasoihin. Pitkälle tauolle siirryttiin näissä 1-1 lukemissa.

Toinen puolisko alkoi vierailijoiden osalta rikkoinaisesti ja espoolaiset joutuivat kuluttamaan jatkuvasti Jääkukko-areenan jäähypenkkiä. Jyske ei kyennyt uhrautuvasti puolustaneen Espoon estelyistä johtuen hyödyntämään erikoistilanteitaan. Kiekko-Espoo päätti lähteä karkumatkalle rangaistukset kärsittyään ensiksi Katariina Kurikon ja heti perään Iiris Pitkon onnistuessa. Nopeasti tilanne oli jo 1-4, kun Luana Perez lisäsi vierailijoiden johtoa. Päätöserä ei tuonut mukanaan mitään yllätyksiä ja espoolaisten onnistui puolustaa johtoaan. Perez viimeisteli ottelun toisellaan päätöslukemat 1-5.

Vierasjoukkueen leirissä oli hyvät tunnelmat kovan kamppailun päätyttyä.
- Hallitsimme peliä suurimman osan ajasta ja viimeistelyssä olimme vastustajaa parempia. Otimme paljon jäähyjä, mutta puolustus piti paketin kasassa. Ansaitut pisteet meille! espoolaisten 1-3 osuman viimeistellyt Pitko kertoo.

Kotijoukkueen Siiri Säynäjärvi tunnusti vierailijoiden paremmuuden ja kommentoi peliä seuraavasti:
- Peli alkoi tasaisesti ollen hyvää vääntöä. Me emme onnistuneet viimeistelyssä - Espoo onnistui.

Saaliin makuun päässyt Ilves jaksoi karjua vain puolet ottelusta - Eloranta jälleen Lahden pistekärki

SM-alkusarjan päätöskierroksella Lahden SOL-areenalle saapui lauantaina pistetilinsä auki saanut tamperelaislauma. Ensimmäiset kaksi erää olikin Ilveksen näytöstä, mutta toiselle puoliskolle Lahti löysi peli-ilmeensä ja sai pidettyä kaksi pistettä kotihallissaan lukemin 6-3.

Jenni Viinamäki käytti hyväkseen uneliasta lahtelaisjoukkuetta ja kävi kuin varkain viimeistelemässä ottelun avausmaalin, kun peliä oli ehtinyt vanheta vain vaivaiset kahdeksan sekuntia. Tämä ei toiminut herätyksenä Päijät-Hämeen ylpeydelle ja Ilveksen Luna Reunanen lisäsi petolauman johtoa muutamaa minuuttia myöhemmin.  Avauspuoliskolla molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen ja pitkälle erätauolle siirryttiin nälkäiset Ilveksen 1-3 johdossa.

Erätauolla kotijoukkueen pukusuojassa lienee tapahtunut jonkin sortin rituaalisia taikoja, koska kaukaloon palasi erinäköinen lahtelaisjoukkue. Työnteon kautta peli-ilmettään hakeneet lahtelaiset saivat palkinnon työstään päätöserässä, kun Tanja Eloranta viimeisteli hattutemppunsa Krista Lanterin säestäessä kahdella osumallaan.

- Viimeisessä erässä myös hyökkäyksessä alkoi löytyä pelikavereita ja saimme tehtyä 5 hienoa maalia, mitkä riittivät pelin voittoon, vaikka peli ei ollutkaan yhtään omaa tasoamme, varsinkaan kolmessa ensimmäisessä erässä, kotijoukkueen maalivahti Roosa-Mari Heikkinen kommentoi.