SM-karsintasarjassa Iina Kupiaisen ja Anne Pohjolan pistepäivä

06.12.2021 01:49

Kuva: Timo Kupiainen

Tuusulassa ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäisen erän jälkeen peli oli Blue Ringsin maalijuhlaa

Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 2:58 Ida Adlerin rohkean haaston päätteeksi. Toista maalia saatiin odotella liki 10 minuuttia ennen kuin Iina Kupiainen iskee Blue Ringsin toisen maalin Taru Heikkilän ja Jenni Mikkolan syötöistä pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Tästä aikaa ehtii kulua vajaa kaksi minuuttia ja Sanni Koivunen avaa myös Luvialaisten maalisaldon Katariina Niemen upeasta poikittaissyötöstä. Puoli minuuttia tästä eteenpäin ja Kupiainen iskee toistamiseen, ja viisitoista sekuntia tästä niin Niemi iskee LuKille toisen maalin. Ensimmäisen erän maalit jäivät tähän ja toiseen erään lukemissa 3-2.

Toisesta erästä lähtien ottelu olikin sitten Blue Ringsin hallinnassa. Toisessa erässä Blue Ringsin maaleista vastasi Kupiainen, Adler ja Heikkilä, kun taas LuKi onnistui maalin teossa vain kerran Jenna Rakkolaisen toimesta. Pitkän erätauon jälkeen Luvialaiset eivät enää päässeet peliin kiinni ja Blue Rings päästessä menemään omia menojaan. Kupiainen takoi ottelussa pisteitä huikeat 5+5 ja mainittakoon vielä Blue Ringsin B-nuorten vahvistusten Iida Levälammen ja Pihla Alapurasen ensimmäiset pisteet SM-tasolla. Ottelu päättyi Blue Ringsin voittoon 14-3.

-Vastustaja oli tänään selvästi parempi, mutta hyviä hetkiä ja taistelua nähtiin myös meidän joukkueeltamme. Paljon on vielä petrattavaa, mutta tästä suunta ei ole kuin ylöspäin, ottelua kommentoi LuKi-82:n Suvi Uschanow.

Lapinlahdella Anne Pohjola oli selkeästi pelin päällä

LL-89 – NSR ottelu Lapinlahdella alkoi tasaisissa tunnelmissa. Jännitystä oli ilmassa ja molemmat joukkueet lähtivät hakemaan SM-karsintasarjan ensimmäisestä pelistä voittoa. Ensimmäistä maalia päästiin tuulettamaan ajassa 5:21, kun Anne Pohjola iski maalin Anni Savolaisen ja Tiina Hyvösen syötöistä. NSR:n ensimmäisestä osumasta vastasi Elisa Kaikkonen Linda Suolahden syötöstä. Ensimmäisessä erässä NSR onnistui maalin teossa vielä kahdesti Hanna Kauppisen ja Julia Kangaskosken maaleilla, kun taas LL-89 onnistui vain kerran Pohjolan maalilla.

Toinen erä alkoi lukemissa 2-3, mutta LL-89 pääsi pian tasoihin kun erää oli pelattu 3:56. Maalin tekijänä jälleen Pohjola. Vajaan kahden minuutin päästä Pohjola vie kotijoukkueen 4-3 johtoon. NSR:n pelaajavalmentaja Minna Ojapalo näyttää mallia ja tasoittaa ottelun lukemiin 4-4, kun tulostaululla aika näyttää 21:17. NSR onnistuu erässä vielä toistamiseen Laura Kauremaan ylivoimamaalilla ja pitkälle erätauolle lähdetään vieraiden johtaessa ottelua lukemin 4-5.

Pitkän erätauon jälkeen NSR kasvatti johtoaan kahteen maaliin, kun Ojapalo taituroi ottelun toisen maalinsa. Tämän jälkeen alkoi Lapinlahden kiri, joka lopulta päättyi heidän voittoonsa lukemin 10-8. Pohjola taituroi ottelussa huimat 8 maalia.

-Alussa oli taas jälleen kerran käynnistymisvaikeuksia, katsottiin vierestä, kun kaveri pelasi. Meidän onneksemme Anne Pohjola oli pelin päällä ja piti joukkuettamme pystyssä. Pitkän erätauon jälkeen aloimme pelaamaan enemmän joukkueena ja muistettiin myös iloita onnistumisista, kommentoi LL-89 varakapteeni Mari Pohjola.

-Kolme ensimmäistä erää oli tasaista peliä, maaleja syntyi lähes vuorotellen. Moni pelaaja pääsi pisteille ja onnistumisia nähtiin monella kentän osa-alueella. Viimeisestä erästä jäi puuttumaan tärkeät maalit, jotka Lapinlahti puolestaan sai iskettyä meidän maaliverkkoomme, NSR:n Julia Nisula kertoi pelin jälkeen.

Järvenpäässä tasaisesta ottelusta pisteet menivät kotijoukkueelle

Haukkojen ja Ilveksen kohtaaminen Järvenpäässä oli jo ennakkoon odotettu tasaväkiseksi. Maaleja syntyi vuorotellen molempiin päihin, eikä isoja johtolukemia nähty ottelun aikana kertaakaan. Järvenpääläiset pääsivät hyvän karvauksen ansiosta nopeisiin vastahyökkäyksiin ja onnistuivat maalinteossa. Pitkän erätauon jälkeen ottelu jatkui lukemista 3-3, loput maaleista syntyivätkin tasaisesti kumpaankin päätyyn, lopulta vieden Haukat voittoon lukemin 6-5. Pelin pistenikkariksi mainittakoon Haukkojen Vilma Tuominiemi, joka onnistui tekemään vaikuttavat pisteet 3+1. Ilveksen puolella pisteitä kerrytti etenkin Lili Raunanen kahdella maalilla ja yhdellä syötöllä.

-Kaikilta nähtiin hyvää tekemistä tänään. Tämä oli hyvä ensimmäinen peli SM-Karsintasarjassa. Ennakkoon oli tiedossa vastustajan kovuus ja tähän pystyttiin vastaamaan hyvin. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia pelejä, iloitsee Haukkojen Ella Parkkinen.