Ilveksen Lili Reunanen haluaa pelata SM-sarjaa myös ensi kaudella

25.02.2022 09:00

Kuva: Timo Kupiainen

Tahmean alkukauden jälkeen SM-karsintasarjaan jäänyt Ilves on ottanut loppukaudelle tavoitteekseen SM-sarjapaikan. Karsintasarjassa Ilveksen pistepottia kerryttänyt keskushyökkääjä Lili Reunanen lähtee viikonlopun peleihin rennon itsevarmalla otteella.

Kipakka 18-vuotias forssalaiskasvatti Lili Reunanen on 13 pelivuoden aikana ollut mukana voittamassa Suomen mestaruudet C- ja B-junioreista. Ringetteperheen kirkasta hyllyn reunaa koristaa myös yksi pronssinen B-SM-mitali.

Tasaiseen tahtiin maalin per ottelu viimeistelleen Reunasen tavoitteena on tukea pelillään joukkuettaan ja kehittyä samalla pelaajana.

- Sen eteen tehdä töitä, hän sanoo.

Ilveksen viikonloppua värittävät kaksi kotipeliä. Lauantaina Tesomalla vierailee SM-karsintasarjan kärkijoukkue Blue Rings, ja sunnuntaina taulukon toisesta päästä LuKi-82.

- Helppoja pelejä ei ole edessä. Lähdemme hakemaan pisteitä itseluottamuksella ja rennolla pelillä.

Reunanen valmistautuu erityisesti kohtaamiseen Blue Ringsin kanssa. Parin viikon takaisesta kohtaamisesta Tuusulassa Reunanen muistaa tietysti kotiin kannetut sarjapisteet, mutta myös ottelun kovan vauhdin.

- Blue Ringsiltä kannattaa tarkastella erityisesti hyökkääjä Ida Adleria. Hän on nopea ja näppärä viimeistelijä, joka käyttää joukkuelleen pelatut maalipaikat, Reunanen sanoo.

SM-jatkosarjan kärkikaksikko kohtaa toisensa sunnuntaina

SM-jatkosarjassa katseet kääntyvät suoraan sunnuntaihin, kun viikonloppuna pelataan vain kaksi ottelua. Sarjakärki Nokia kohtaa lauantaina viimeistä sijaa pitelevät lahtelaiset. Viikonlopun kovatasoisin ottelu käydään sunnuntain Nokialla, kun SM-jatkosarjan voitossa tiukasti kiinni oleva NoU saa vieraakseen sarjakakkonen Kiekko-Espoon. Lajin tähtipelaajia vilisevä kotijoukkue tuskin hellittää kaasujalkaansa kauden kohokohdan lähetessä. Espoolaisten on turha odottaa ilmaista lounasta Nokialla.

NSR – Blue Rings, Klaukkalan jäähalli 15:00

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

Ykkössarjassa kilpailu kärkipaikasta kiihtyy – Blue Rings kaatoi Helsingin Salla Naakan johdolla

Viikon ensimmäinen Ykkössarjan ottelu pelattiin keskiviikkona Leppävaarassa, kun EKS kohtasi kotonaan Helsingin. EKS jatkaa matkaansa kohti Ykkössarjan voittoa varmoin ottein napattuaan sarjapisteet kotiin lukemin 7-5.

Alkuvihellyksestä alkaen espoolaiset hallitsivat ottelun ensimmäistä erää. Maalitili avattiin ottelun neljännellä minuutilla. Ensimmäisen erän elkeiden jälkeen espoolaiset alkoivat toisessa erässä sortua virheisiin, ja Helsinki piti ottelua hallussaan aina puoliajalle asti.

- Helsinkiläiset ottivat toisessa erässä selkeän otteen pelistä, ja kolmannestakin erästä lähes pyörittiin meidän päädyssä, EKS:n maalivahti Amanda Winqvist sanoo.

Espoolaisten ensimmäisen erän alkukiri piti EKS:n kuitenkin pisteissä kiinni, ja kolmannen erän puolessa välissä ryhtiä haettiin aikalisältä.

Blue Rings varasti pisteet Helsingin vieraana

Myös torstaina todistettiin yksi Ykkössarjan ottelu, kun Helsinki hyppäsi jälleen kaukaloon. Tällä kertaa vastaan asettui Blue Rings, joka kevään lähetessä on osoittanut terävöitymisen merkkejä otteissaan.

Ottelu eteni suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta kolmessa ensimmäisessä erässä vain vierailija Blue Rings onnistui maalinteossa. Päätöserään lähdettiinkin vierailijoiden turvallisen tuntuisessa 0-5 johtoasemassa. Sitten alkoi paukkua ja reiluun kolmeen minuuttiin nähtiin peräti viisi maalia, joista neljä oli kotijoukkue Helsingin käsialaa. Ottelun loppuun saatiin siis 4-6 lukemissa pientä jännitystä aikaan, mutta ottelussa viisi maalia viimeistellyt Salla Naakka kävi iskemässä loppulukemat 4-7 valotaululle minuutti ennen päätössummeria.

Erikoistilannepelaaminen näytteli suurta roolia läpi ottelun, ja ottelun 11 maalista vain kaksi tehtiin tasakentällisin. Erikoisuutena voidaan nostaa kotijoukkueen neljä maalia, jotka syntyivät kaikki alivoimalla.

Ykkössarja lähenee ratkaisuaan - viikonloppuna taistellaan jatkopaikoista

Viikonloppuna ringeten Ykkössarjassa pelataan vielä kolme ottelua. Lauantaina Forssan Palloseura kohtaa kotonaan Naantalin VG-62. KaPa-51 lähtee tuplaviikonloppuun kotipeleillä, kun lauantaina on edessä kestit tuusulalaisten ja sunnuntaina forssalaisten kanssa. Tärkeitä pisteitä on jaossa jokaisessa ottelussa, kun asetelmia kevään ratkaisupeleihin haetaan kiivaasti.