Jyske kavensi voitot, LL-89 jatkaa Ykkössarjassa, EKS:lle pronssia

26.03.2022 23:46

Kuva: Timo Kupiainen

NoU ei ehtinyt kiriä alkuminuuttien takamatkasnsa Jyskettä vastaan ja K-Espoolle toinen voitto ringeten SM-välierissä. Nousukarsinnoissa ja Ykkössarjan pudotuspeleissä oli ratkaisun paikkoja lauantain kierroksella.

Laitilan Jyske karkasi heti alkuminuuteilla 0-4 -johtoon vierasottelussaan Nokian Urheilijoita vastaan. Toisessa erässä Jyske teki vielä yhden maalin.

Pitkän erätauon jälkeen NoU onnistui kaventamaan kahdesti, mutta ei päässyt enää sen lähemmäksi. Näin Jyske voitti 2-5 ja kavensi SM-välieräsarjan voitot 2-1:n. Sarja on seuraavan kerran katkolla NoUlle huomenna sunnuntaina Laitilassa.

”Alun epäonnistumiset antoi liikaa Jyskeelle eteen. Paransimme pitkän erätauon jälkeen peliä huomattavasti, mutta se ei enää riittänyt", tiivisti NoUn Ulla Ovaska.

Jyskeen hahmoja olivat Fanni Elo (2+1), Taru Kylä-Kaila (1+2) sekä 41 kertaa torjunut maalivahti Maria Perkkola.

"Päätettiin ennen peliä että nyt taistellaan koko 60-minuuttinen. Saatiin loistava startti peliin ja laukaukset meni tarkasti sinne minne kuuluu, eli verkon perukoille. Jokanen teki kovaa duunia, karvasi kovaa ja puolustettiin tiukkaan. Yksi pieni nukahdus kolmannen erän aikana kävi, mut saatiin nopeesti pakka kasaan. Tärkee voitto kovaan paikkaan!", iloitsi Maria Perkkola.

K-Espoo vei sarjan katkolle

Kiekko-Espoo voitti Helsinki Ringeten 7-4. Näin SM-välieräsarja on Espoolle katkolla sunnuntaina Helsingissä.

Kolmannessa erässä K-Espoo karkasi 3-3:sta 6-3:een. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa muutama kahden maalin tekijä: Espoolla Minka Levander (2+1), Neea Virtanen (2+1) ja Luana Perez (2+0), Helsingillä puolestaan Vivica Andersson (2+0) ja Veera Hakonen (2+0).

”Tänään pystyimme pelaamaan omilla vahvuuksillamme, sekä taistelutahto kasvoi koko pelin ajan. Huomenna keskitytään siihen, että pelataan peli läpi samalla vahvalla asenteella”, kommentoi Kiekko-Espoon psyykkinen valmentaja Sanja Hovilainen.

Blue Rings varmisti kolmannella voitollaan paikkansa SM-sarjasta ensi kaudella. Kuva: Sanna Räihä

Blue Rings selvitti SM-nousukarsinnat puhtaalla sarjalla

Tuusulan Blue Rings voitti vieraskentällä Lapinlahden Luistin -89:n maalein 8-9 SM-nousukarsintojen kolmannessa ottelussa. Näin Blue Rings nousee ensi kaudeksi SM-sarjaan otteluvoitoin 3-0. LL-89 aloitti kautensa Ykkössarjassa ja tekee näin myös ensi kaudella.

"Pelissä oli hetkensä, hyvät ja huonot. Tämä ottelusarja oli kokonaisuudessaan tasainen ja pystyttiin haastamaan SM-sarjan joukkue täysin. Tästä on hyvä jatkaa!", kiteytti Ll-89:n puolustaja Maiju Ruotsalainen.

Pitkällä erätauolla LL-89 johti jo 5-3, mutta Blue Rings onnistui kääntämään ottelun. Tätä avitti kolmannen erän neljä maalia. Totutusti ottelun paras pisteidentekijä oli Lapinlahden konkari Anne Pohjola, tällä kertaa tehoin 5+2.

"Pelin alku oli meille vaikea ja Lapinlahti rokotti meitä huonosta vireestä. Paransimme peliä kolmannessa erässä ja pääsimme maalinteon makuun. Oma peli riitti tänään tärkeään ja viimeiseen voittoon!", iloitsi Blue Ringsin kapteenisto.

Blue Ringsin Milja Veilo nimettiin SM-karsintasarjan parhaaksi puolustajaksi.

Blue Ringsin kapteeni Milja Veilo palkittiin SM-karsintasarjan arvokkaimpana puolustajana. Kuva: Jani Virolainen

Ilves toistamiseen Haukkoja parempi

Tampereen Ilves otti ottelusarjan ensimmäisen kotivoiton SM-nousukarsinnoissa, kun joukkue voitti Järvenpään Haukat 3-2. Viime viikonloppuna kumpikin joukkue voitti vierasottelunsa. Ilves johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2-1 ja SM-sarjassa säilyminen on sille katkolla sunnuntaina Järvenpäässä.

Ottelu oli tasan sekä pitkällä erätauolla että kolmannen erän jälkeen. Viimeisessä erässä Ilves onnistui kertaalleen maalinteossaja piti samalla Haukat nollilla.

"Tiukka peli ja lopputulos olisi voinut kääntyä miten päin vaan. Huomenna Järvenpäässä laitetaan kaikki peliin", sanoi Haukkojen Ella Nieminen.

EKS nousi pronssille takamatkalta

Espoon Kiekkoseura voitti Ykkössarjan pronssimitalit. EKS voitti pronssiottelussa Leppävaarassa Tuusulan Blue Ringsin maalein 10-9. EKS nousi viimeisessä erässä 7-8 -tappioasemasta ohitse. Pitkällä erätauolla Blue Rings oli johtanut jo 3-6.

"Taistelimme loppuun asti ja saimme laajalla rintamalla onnistumisia kentällä. Joukkuepelaaminen korostui ja annoimme kovan vastuksen. Harmiksemme EKS:n onnistui pitää johtonsa viime minuuteilla, ja näin pronssi Espooseen. Tyytyväisenä voimme päättää tämän kauden ja siirtää katsemme kohti tulevaa", päätti Blue Ringsin kapteeni Maria Mäki-Kuhna.

Voittomaalin viimeisteli EKS:n Nicole Thesleff minuutin ja 42 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Kaisa Heinosen ja Sanni Koskisen syötöistä. Blue Rings oli mennyt jo 7-9-johtoon kahdeksan minuuttia ennen loppua, mutta EKS nousi voittoon.

"Kolmanteen erään löysimme oman pelimme ja taistelutahtomme ja aloimme kirimään vastustajan johtoa. Toinen puolisko oli tiukkaa ja jännittävää taistelua", kuvaili EKS:n Maiju Narikka.

"Erityismaininta B-junioreillemme, jotka tänäänkin olivat tärkeässä osassa. Ja vastustajalle kiitos tiukasta pronssikamppailusta", Narikka jatkoi.

FoPS käänsi viimeisessä erässä avausfinaalin

VG-62 johti pitkään Ykkössarjan ensimmäistä loppuottelua lauantaina Naantalissa. Viimeisen erän maaleillaan Forssan Palloseura kuitenkin nousi voittoon lukemin 1-2.

"Meille annettiin kolmannen erän lopussa paljon jäähyjä ja parhaillaan neljä pelaajaa istui jäähyaitiossa. FoPS pääsi tasoittamaan neljännen erän alussa kahden pelaajan ylivoimalla ja lopussa menemään vielä ohi", kommentoi VG-62:n Jasmin Ahokas.

Mestaruus on katkolla FoPSille sunnuntaina Forssassa. FoPSin maalintekijät olivat Terhi Kaattari ja Miranda Välisaari.

"Jaksettiin pelata täysi 60 minuuttia joukkueelle. Huomenna avaamme maalihanat jo aiemmassa vaiheessa ottelua!, iloitsi FoPSin keskushyökkääjä Helmi Mäntysaari.

Sunnuntaina 27.3. pelattavan Ykkössarjan toisen finaaliottelun näet suorana Ringetteliiton YouTube-kanavalta. Ottelu alkaa klo 17:00.