SM-sarjan avauksessa nähtiin runsaslukuisia kamppailuita

17.09.2022 20:19

Kuva: Jani Virolainen

Viime kauden finalistit NoU Ringette ja Kiekko-Espoo tarjosivat kunnon herkkupalan heti SM-sarjan avauspäivänä. Tällä kertaa pidemmän korren vei NoU voittamalla vieraat numeroin 9-5.

Ensimmäinen erä lähti Kiekko-Espoolta vauhdikkaasti käyntiin, NoU:n vielä hieman tunnustellen. Ajassa 3.55 Kiekko-Espoon kapteeni Tanja Ahonen laukoi terävästi suoraan aloituksesta ja iski itse riparin sisään ja vei vieraat johtoon. Tästä ehti kulua vain kaksi minuuttia, kun Jenna Hakkarainen latasi tilanteeksi 0-2 Riikka Sjögrenin ja Emmi Helmisen syötöistä. Erän loppupuolella Nokian Elina Raesola kavensi tilanteeksi 1–2, mutta Kiekko-Espoo sai vielä yhden maalin tehtyä ja ensimmäinen erä päättyi lukemin 1-3.

Toisessa erässä tiukka kamppailu jatkui ja pitkälle erätauolle lähdettiinkin tilanteessa 2-4. Kolmannessa erässä maaleja nähtiin kolme kappaletta, kun kotijoukkueelta maalinteossa kahteen kertaan onnistui Raesola ja Kiekko-Espoolta kerran Sjögren.

Neljännessä erässä Nokian dieselkoneisto lähti vauhdilla käyntiin, Kiekko-Espoon jääden hieman jalkoihin. Ensin Roosa Salonen toi kotijoukkueen 5-5 tasalukemiin hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Kolme seuraavaa osumaa taiteilee Maija Väyrynen ja vielä viimeisillä sekunneilla Mette Nurminen sivaltaa taululle loppulukemiksi 9-5.

Ottelun parhaina palkittiin NoU:lta 2+3 tehot takonut Salonen sekä Kiekko-Espoolta hyökkäyspäässä kunnostautunut Luana Perez. Torjuntoja kotijoukkueen Kaisa Katajistolle kertyi 26 kappaletta ja vierasjoukkueen Meini Kärnälle 43 kappaletta.

- Alkuun pelattiin hyvin ja saatiin hyödynnettyä maalipaikkamme hyvällä prosentilla. Toisesta erästä eteenpäin pelin hallinta alkoi siirtyä Nokialle. Huomiseen peliin otetaan mukaan ensimmäisen erän itsevarmuus ja pelataan täydet 60 minuuttia, kommentoi Kiekko-Espoon Perez.

Alussa ei oltu ihan vaalmiita pelaamaan, mutta pienillä muutoksilla saatiin parempi ote koko hommasta ja kentän tapahtumat omiin käsiin, kertasi Nokian Salonen ottelun jälkeen.

Helsingille voitto Järvenpään Haukoista

Helsinki sai pistetilinsä auki, kun se voitti Järvenpään haukat kotiluolassaan lukemin 9–4. Koko ottelu oli kotijoukkueen hienoista hallintaa, mutta sarjaan täksi kaudeksi noussut Järvenpään Haukat taisteli armottomasti ottelun loppuun saakka ja hyödynsi Helsingin heikot hetket.

Ensimmäisessä erässä maaleja nähtiin kaksi. Tekijöinä Helsingin Minka Tiihonen sekä Veera Hakonen. Kolmannessa erässä liilapaidat jatkoivat maalijuhliaan, kun Hakonen osui toistamiseen. Erän loppuminuuteilla myös Haukat saivat maalitilinsä auki, kun Nanette Valtanen kaventaa tilanteeksi 3–1. Heti minuutin sisään Tiihonen kuitenkin pääsee kasvattamaan kotijoukkueen johtoa ja iskee tilanteeksi 4-1. Näissä lukemissa lähdettiinkin pitkälle erätauolle.

Kolmannen erän alku oli selvästi Haukkojen, kun Vilma Tuominiemi tinttaa kahdesti renkaan Helsingin maaliverkkoihin ja kaventaa tilanteeksi 4-3. Tästä Helsinki ei kuitenkaan pelästynyt vaan kasvattaa johtoasemaansa kahdella maalilla. Tekijöinä toimi Meeri Lonka sekä Tiihonen. Vielä kerran Haukat pääsee kaventamaan, mutta Helsingin kaasujalka ei hiivu ja ottelu päättyy lukemiin 9-4.

Helsingiltä sankareiksi nousi tänään hyökkäyksessä tehoja kerännyt Tiihonen sekä tiukoissa paikoissakin kotijoukkueen pystyssä pitänyt Mona Rytkönen. Haukoilta kentällä loisti puolustaja Iida Tuominiemi sekä ensimmäisen SM-sarja maalinsa ottelussa tehnyt Ella Parkkinen

- Ensimmäiseksi peliksi oli hyvää tekemistä ja tästä, kun päästään jatkamaan niin hyvä tulee, lupaa ensimmäisen SM-ottelun tänään pelannut Emilia Tuominiemi.

Ottelu oli vaikea, mutta hoidettiin vaikeuksista huolimatta kaksi pistettä meille ja se on tärkeintä tässä kohtaa kautta, kommentoi Tiihonen, joka otti joukkueensa reppuselkään ja tinttasi neljä maalia Haukkojen verkkoon.

Helsingin maalivahti Rytköselle torjuntoja ottelussa kertyi 38 ja Haukkojen Heidi Kokkoselle koppeja kertyi 35.

Blue Ringsin alku myrkkyä Lahdelle

Blue Rings vei voiton kotonaan Lahdesta numeroin 8-1. Pelin alku oli varsin vauhdikas, kun pelin ensimmäiseen viiteen minuuttiin kotijoukkue oli jo tintannut taululle lukemat 4-0. Maalintekijöinä loisti Taru Hämäläinen, Essi Sarmala, Ida Adler sekä Milla Juusela. Pelin hallinta jatkui kotijoukkueella myös toisessa erässä, kun Adler iski päivän toisen osumansa ja vei kotijoukkueen 5-0 johtoon.

Pitkän erätauon jälkeen Lahti palasi uudella taisteluilmeellä kaukaloon ja sai avattua maalihanansa, kun Iida Kavoniuksen laukaus ohitti Blue Ringsin maalivahti Siiri Uusitalon

Neljännessä erässä Blue Rings kasvatti vielä kuitenkin johtoaan, kun ensin Iina Kupiainen vei joukkueensa 6-1 lukemiin ja sitten päivän tehonainen Adler osuu vielä kahdesti. Näin ollen loppulukemiksi taululle jää 8-1.

- Ei ihan se toivovamme aloitus tälle kaudelle, mutta ei näitä auta jäädä murehtimaan. Pelin sisällä pystyttiin parantamaan tekemistä ja saatiin hallintaa meillekin. Harmillisesti viimeistelyssä oli vielä liikaa puutteita, harmittelee Lahden Hennariikka Voutilainen

Joukkueella oli hyvä fiilis lähteä pelaamaan ensimmäistä sarjapeliä ja se näkyi alun onnistumisina. Onnistumisista uskallettiin myös iloita. Jäähyllä istuttiin turhan paljon ja se vaikutti omalta osaltaan pelin jatkuvuuteen. Pidettiin kuitenkin pää pelissä ja loppua kohden tatsi saatin takaisin, kommentoi peliä Blue Ringsin Juusela.

Pelin parhaana palkittiin Blue Ringsiltä neljä maalia viimeistellyt Adler ja Lahdelta kovasti töitä sekä puolustus- että hyökkäyspäässä tehnyt Krista Lanteri. Blue Ringsin Uusitalolle torjuntoja kertyi tänään 35 kappaletta ja Lahden maalivahti Roosa-Mari Heikkiselle 36 kappaletta.

RNK Flyersin maali-ilottelua kotihallissa

Päivän viimeinen ottelu pelattiin Raisiossa Kerttulan jäähallissa, jossa RNK Flyers sai vastaansa NSR:än. Ottelu polkaistiin käyntiin juhlallisin menoin, kun RNK Flyersin Anne Pohjola palkittiin 600. SM-ottelun johdosta.

Tuttuun tapaan itse ottelu alkoi varsin vauhdikkaasti, kun ensimmäistä maalia juhlittiin raisiolaisten vaihtoaitiossa jo ajassa 2.58. Maalintekijänä joukkueen kapteeni Susanna Tapani. Ei kauaakaan, kun Pohjola tälläsi kotijoukkueen toisen osuman. NSR pääsi kaventamaan, kun Laura Kauremaa iski ensimmäisen SM-sarja maalinsa Hanna Kauppisen ja Nea Asumaan esitöistä. Ensimmäinen erä jatkui kuitenkin RNK Flyersin maali-ilottelulla, kun kotijoukkue pääsi karkaamaan jo 6-1 johtoasemaan. Toisessa erässä RNK pääsi kasvattamaan johtoaan kahdella maalilla ja pitkälle erätauolle lähdettiin 9-1 lukemissa.

Viimeisessä erässä RNK:n hyökkäys jatkoi tuhojaan. NSR pääsi vielä kaventamaan Kauremaan toisella osumalla, mutta se ei enää riittänyt ja loppulukemat jäivät 16-2: teen. Ottelussa nähtiin ensimmäisiä SM-sarja maaleja Kauremaan lisäksi myös Raision Emmi Metsä-Tokilalta. Ottelun parhaina palkittiin tänään RNK Flyersin Miranda Välisaari ja NSR:än maalivahti Kaisa Juntunen.

- Lopputulokseen voidaan olla tyytyväisiä, mutta ei peli mitenkään moitteetonta ollut. Pelattiin ajoittain vähän kuritonta peliä ja syötöt eivät napsuneet aina ihan kohdilleen. Oli kuitenkin mahtavaa päästä vihdoin pelaamaan ensimmäinen peli tällä porukalla ja hienoa, että jokainen kentällinen sai onnistumisia, kommentoi RNK Flyersin puolustaja Enni Ojala.

Pystyttiin hyvin haastamaan Raision toinen ja kolmas kentällinen ja saimme onnistumisia hyökkäyspäässä. Vauhti oli kovaa, pelistä opittiin paljon. Huomiseen peliin viedään paljon positiivista, kertoo NSR:än puolustaja Julia Jokela pelin jälkeen.

RNK Flyersin maalilla pelanneelle Iida Lehdelle kerty tänään 18 torjuntaa ja NSR:än maalivahdille ja tänään parhaanakin palkitulle Juntuselle huikeat 74 torjuntaa.