Ykkössarjassa kolmen ottelun viikko - Blue Rings ratkaisi erikoisella tavalla

30.10.2022 18:00

Kuva: Timo Kupiainen

Ringeten SM-sarjan viettäessä MM-kisojen vuoksi sarjataukoa, on urheilun ystäville ollut tälläkin viikolla tarjolla vauhdikasta kilparingetteä.

Ringeten Ykkössarjan viikon ensimmäinen ottelu pelattiin keskiviikkona Tuusulassa, kun Blue Rings sai vieraakseen EKS:n. Molemmat joukkueista kilpailevat tiukasti paikastaan neljän parhaan joukossa, ja ottelu oli luonteeltaan panoksensa näköinen. Ykkössarjan alkusarjan neljä parasta etenee tulevaan SM-karsintasarjaan.

Tasainen ja tiukka ottelu näki ensimmäisen maalinsa vasta avauserän lopussa, kun EKS:n Anna-Kaisa Raesola vei vierailijat 0-1 johtoon. Toisessa erässä sen sijaan maalihanat aukesivat toden teolla, ja molemmat joukkueet onnistuivat kahdesti heiluttamaan vastustajan maaliverkkoa. Blue Ringsiltä maalinteossa onnistuivat kokeneet Minna Laakso ja Salla Kyhälä, kun EKS:n puolelta verkkoja venyttivät Nicole Thesleff ja Raesola toistamiseen. Pitkälle erätauolle siirryttiin tiukoissa 2-3 lukemissa.

Toisella puoliskolla ottelu jatkui samaa kaavaa noudattaen, eli tiukkaa taistelua nähtiin kaukalon molemmissa päissä. Ottelun ratkaisu ei sen sijaan noudattanut ihan perinteisintä kaavaa. Blue Rings sai 6-6 tilanteessa hankittua rangaistuslaukauksen. Rangaistuslaukaus suoritettiin ajassa 60:00 ja sitä lähti ampumaan Blue Ringsin Kyhälä. Kylmänviileästi rengas ohi EKS:n maalilla torjuneen Amanda Winqvistin, kädet kattoon ja loppulukemiksi jäivät voimaan 7-6 Blue Ringsin hyväksi.

- Jassulta (toim. lisäys: Jasmin Hickman) upeita torjuntoja ja meidän puolustus myös hoiti hommansa hyvin. Molemmat joukkueet taistelivat voitosta loppuun asti, mutta rankkari tällä kertaa ratkaisi pelin meille, kommentoi Blue Ringsin puolustaja Emmi Rantakari.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Blue Ringsin Jenna Oikarinen ja EKS:n Essi Jääskivi.

Hyvinkää antoi tiukan vastuksen Helsingille

Torstaina Helsingin Pirkkolaan matkusti kotijoukkueen vieraaksi Hyvinkää Ringette. Ottelun ajankohta, myöhäinen arki-ilta, näkyi ottelun alkupuolella joukkueiden otteissa huolimattomuutena. Kotijoukkue Helsinki sai kuitenkin hyödynnettyä osan maalipaikoistaan, ja pääsi pitkälle erätauolle 4-0 johtoasemasta. Helsingin maaleista vastasi kaksikko Meri Ruuska-Hanna Laitila, jotka kumpikin onnistuivat kahdesti.

Toiselle puoliskolle Helsinki saapui vieno hyvänolon tunne harteillaan. Vierailija Hyvinkää käytti tilaisuuden kuin varkain hyväkseen. Nea Tastin, Aino Ronimuksen ja Ella Martolan maaleilla ottelu oli nopeasti lukemissa 5-3. Hyvinkään isku jäi kuitenkin lopputuloksen kannalta heikoksi, ja otteluun uudelleen herännyt Helsinki vei pisteet ottelusta loppulukemin 10-4. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen tehopelaaja, 3+2 tehot kerännyt Laitila ja vierailijoilta kovasti töitä paiskinut, vikkelä Mimosa Kyttälä.

-Se, että oli arkipeli ja osalla pelaajistamme on ollut lyhyeen aikaan todella paljon pelejä, näkyi tänään kyllä tekemisessämme ja jalat ei oikein liikkunut. Saimme kuitenkin tehtyä paikoista maaleja ja näin ollen 2 pistettä jäi meille, ottelua kommentoi Helsingin varakapteeni Kristiina Peura.

LuKi-82 jatkaa tappioitta sarjakärjessä – Blue Rings kaatui 6-3

Ykkössarjan viikko päätettiin sunnuntaina Luvialla, missä sarjakärki LuKi-82 sai vieraakseen keskiviikkona EKS:n kaataneen Blue Ringsin. LuKi-82 sai otteluun nappialun, kun se onnistui heti kolmen minuutin pelin jälkeen avaamaan Sanni Koivusen toimesta maalihanansa. Tästä eteenpäin sarjapisteistä taisteltiin tasaisesti aina loppusummeriin saakka. Alkupuoliskon nostona Blue Ringsin avausmaali, kun tekijäksi merkattiin ensimmäistä kertaa Ykkössarjaurallaan Elmi Piipponen.

Ottelun ratkaisun voidaan katsoa tapahtuneen kolmannessa erässä, kun kotijoukkue LuKi-82 nakutti peräti neljä maalia vajaaseen kolmeen minuuttiin. Tätä kaulaa ei vierailija Blue Rings enää kyennyt kovasta taistelusta huolimatta kirimään, vaan Taru Heikkilän päivän toinen osuma jäi ottelun viimeiseksi.

- Lähdimme peliin hyvällä asenteella, joka säilyi loppuun saakka. Tästä on hyvä jatkaa maajoukkuetauolle, kotijoukkue LuKi-82:n Henni Isaksson kommentoi.

- Tiukka ottelu alusta loppuun asti, josta kotijoukkue taisteli voiton itselleen. Kolmannessa erässä notkahdettiin hetkeksi, ja peli ratkesi tänään siihen. Pystyttiin kuitenkin säilyttämään hyvä taisteluilme pelin läpi, ja saatiin myös onnistumisia. Kisatauon jälkeen palataan pelien ääreen entistä nälkäisempinä!, Blue Ringsin kapteeni Maria Mäki-Kuhna analysoi.

Joukkueiden parhaina palkittiin LuKi-82:lta kaksi maali iskenyt Siiri Lahtinen, ja Blue Ringsiltä niin ikään kahdesti osunut Heikkilä.

Ykkössarjan viikon ottelut

26.10. Tuusulan jäähalli Blue Rings - EKS 7-6

27.10. Pirkkolan jäähalli Helsinki - Hyvinkää 10-4

30.10. Luvian jäähalli LuKi-82 - Blue Rings 6-3

Olethan tutustunut myös MM-kotikisojen nettisivuihin? Liput kaikkiin MM-kotikisojen otteluihin myy Ticketmaster