SM-runkosarjan viimeiset pelit pelattu – Lahti päätti sarjan voittoon Haukoista

26.11.2022 21:59

Kuva: Timo Kupiainen

SM-runkosarjan viimeiset ottelut on nyt saatu pelattua. Paikkansa SM-jatkosarjaan lunastivat RNK Flyers, NoU, Helsinki, Blue Rings, Kiekko-Espoo sekä Lahti. Sarjataulukon sijoitukset vaikuttavat SM-jatkosarjan lähtöpisteisiin. NSR ja Haukat jatkavat kauttaan SM-karsintasarjassa.

Järvenpään perjantai-illassa Haukat saivat vieraaksensa Lahden. Ottelun ensimmäiset kaksi erää olivat tasaisia ja maaleja tehtiin kumpaankin päätyyn tasaiseen tahtiin. Maalikarkelot aloitti Lahti ajassa 6:42, kun Pihla Alapuranen onnistui maalinteossa. Haukat kuitenkin pääsivät ensin tasoittamaan ja sen jälkeen vielä johtoon Emilia Tuominiemen ja Maria Kohosen osumilla. Erän viimeisellä minuutilla Lahden Niina Piiroinen tasoitti lukemat vielä 2-2: teen. Toisessa erässä Lahti oli vahvempi onnistuessaan kolmesti, Haukkojen onnistuessa vain kerran. Näin ollen pitkälle erätauolle lähdettiin 3-5 lukemissa.

Kolmas erä oli toisinto edellisestä, kun lahti onnistui jälleen kolmesti. Kaikkien kolmen maalin tekijänä Alapuranen. Neljännessä erässä Haukat pääsivät vielä vastustajan kintereille, mutta tällä kertaa vieraat olivat vahvempia vieden ottelun 7-11. Pelin parhaana palkittiin Haukoilta Maria Kohonen ja Lahdelta seitsemän maalia laukonut Pihla Alapuranen.

NoU murskavoittoon NSR:stä

Lauantain ensimmäisessä pelissä hallitseva Suomen mestari NoU otti selvän voiton NSR:stä lukemin 21-1. Nokian maalijuhlat alkoivat jo vajaan kahden minuutin kohdalla, kun Maria Wetterstrand iski renkaan verkkoihin. Tästä eteenpäin nokialaiset takoivat maaleja tasaiseen tahtiin ja pitkälle erätauolle lähdettiin 12-0 lukemissa.

Kolmanteen erään vierasjoukkue palasi sisuuntuneena ja siitä saatiin nauttia myös maalin muodossa, kun Laura Kauremaa pääsi huudattamaan vieraiden vaihtoaitiota. Nokialaiset rokottivat kuitenkin vastustajien virheistä eivätkä hiljentäneet tahtia. Loppulukemiksi taululle jäivät 21-1 kotijoukkueen hyväksi.

Pelin parhaina palkittiin huikeat tehot (8+6) tehnyt Maija Väyrynen ja NSR:ltä Hanna-Riikka Teiniranta. Myös NSR:än maalivahti Emma Asoranta pelasi maininnan arvoisen pelin ottaen 46 koppia.

Tavoitteena oli lähteä hakemaan hyvää pelisuoritusta alkusarjan viimeisestä ottelusta. Läpi pelin nähtiin hienoja yksilösuorituksia kentän joka osa-alueella, kommentoi Nokian Jenni Linnamäki.

Tiesimme pelin alussa vastustajan olevan taitava sekä kova vastus. Lähdimme kuitenkin pienestä rosterista huolimatta nauttimaan tämän kauden viimeisestä SM-runkosarjan pelistä. Oma peli ei tänään yltänyt parhaisiin mittoihinsa, mutta koko joukkue on kiitollinen SM-sarjan tuomasta kokemuksesta ja kovista peleistä tänä syksynä, kertoo NSR:än puolustaja Kaisla Salovuori.

RNK Flyers puhtaalla pelillä runkosarjan voittoon

Pirkkolan jäähallissa nähtiin Helsingin ja RNK Flyersin välinen taisto, josta vierasjoukkue RNK otti voiton numeroin 2-7. Ottelu lähti varsin tasaisissa merkeissä käyntiin, josta kertoi myös ensimmäisen erän jälkeen taululla olleet lukemat 0-0. Vasta toisessa erässä päästiin nauttimaan maaleista, kun jo erän ensimmäisellä minuutilla vieraiden Susanna Tapani iski päivän ensimmäisen osumansa. Hetken kuluttua tästä kotijoukkue Helsinki pääsi kuitenkin tasoittamaan tilanteen Kia Kosusen ylivoimamaalilla. Myös seuraava osuma oli kotijoukkueen käsialaa, kun Emmi Juusela laittoi joukkueensa yhden maalin johtoon. Tästä ei vierasjoukkue kuitenkaan lannistunut. Ensin Petra Ojaranta pääsi tasoittamaan ylivoimalla ja sen jälkeen Tapani viimeistelee kaksi osumaa minuutin sisään. Pitkälle erätauolle lähdettiin 2-4 lukemissa.

Kolmannessa ja neljännessä erässä RNK Flyersin sekä Tapanin näytös sai jatkoa, kun Tapani tinttasi vielä kolme osumaa Helsingin maalin perukoille. Näin ollen loppulukemat 2-7 vieraille. Ottelun parhaana Helsingiltä palkittiin hienosti maalilla torjunut Veera Reilin ja RNK:lta kuusi maalia viimeistellyt Susanna Tapani.

Kaksi ensimmäistä erää meni aika dieselillä, mutta onneksi saatiin bussijalat karistettua pelin edetessä ja tarvittavat maalit tehtyä, kommentoi vierasjoukkueen hyökkääjä Siiri Säynäväjärvi