Ykkössarjan alkusarja pakettiin, EKS ja FoPS kohtasivat uusintaottelussa

27.11.2022 22:31

Kuva: Timo Kupiainen

Viikon Ykkössarjakierros tarjosi jännitystä viikon loppuun saakka. Sunnuntain uusintaottelussa pääsystä SM-karsintasarjaan taistelivat toisilleen tutut EKS Espoosta ja FoPS Forssasta. Viime vuonna toisensa Ykkössarjan finaalikarsinnoissa kohdanneet joukkueet tarjosivat jälleen katsomoille jännitystä täydeltä kellolta. SM-karsintaan nousevat Ykkössarjan alkusarjasta voittamaton LuKi-82, Ilves, Blue Rings ja EKS. Lisäksi SM-sarjapaikkaansa tulevat puolustamaan NSR Nurmijärveltä ja Järvenpään Haukkojen SM-sarjajoukkue.

Tiistai-ilta Tuusulassa oli forssalaisten tykitystä

Blue Ringsin ja FoPSin kohtaaminen Tuusulassa alkoi tasaisesti, mutta sellaiseen touhuiluun ei forssalaisten valmennus suostunut tyytymään. FoPS lähti parin vaihdon jälkeen määrätietoisesti karvaamaan tiukemmin yhdellä yhtä vastaan, ja paine palkittiin, kun ajassa 3:45 Linda Mikkola teki ottelun avausosuman.

Toisessa erässä Blue Rings ei enää pystynyt vastaamaan forssalaisten  vauhtiin, ja FoPS laittoikin vastustajan maalivahti Jasmin Hickmanin hikoilemaan lopulta 46 torjunnan edestä.

- Vastustaja oli paremmalla jalalla ja tuli kovaa kamppailutilanteisiin. Tasaisesta alusta huolimatta ei oltu valmiita peliin ja se näkyi. Toinen erä oli meillä synkkä ja ratkaisi käytännössä koko pelin, Blue Ringsin Taru Heikkilä kommentoi.

Ottelu päättyi FoPSin voittoon 3-8. Ensimmäistä peliään FoPSin paidassa pelannut Aino Palosaari palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

- Peli oli jäähyrikas, mutta emme antaneet sen haitata ja maalissa Sini Mäkelä otti tärkeitä koppeja. Nämä hetket käänsimme vahvuudeksemme ja fiilis joukkueen kesken nousi, FoPSin  Emmi Isaksson summaa onnistumisen avaintekijöitä.

VG-62 ja UJK tasoihin viime minuuteilla

Länsirannikon paikalliskamppailu päättyi tiistaina tasaisen väännön jälkeen tasalukemiin. Ottelun alkupuoliskolla kotijoukkue Naantalin VG-62 hyödynsi maalipaikkansa, ja ensimmäinen erä päättyessä naantalilaiset olivat päässeet jo 2-0 -karkumatkalle. Erätauolla Uudenkaupungin Jääkotkat herätteli uutta vaihdetta silmään, ja pitkälle erätauolle siirryttiinkin väännön jälkeen 2-2 –lukemissa.

Ottelu jatkui loppuun asti tasaisena taistona ja maalihanat pysyivät tiukasti tukossa. UJK:n pelastukseksi ottelussa osoittautui puolustuspään peli yhdessä maalivahti Monika Rivaston torjunnoin, sillä hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen VG-62:n tasaisen varmaan maalivahtiin Jasmin Haavistoon.

VG-62 sai pidettyä ottelun tasoissa vielä 5-3 alivoimansakin ajan, mutta parin minuutin täyskentällisten jälkeen Teresa Tapani vei vierasjoukkueen johtoon ottelun kolmannella osumallaan. Ottelun tasoitusmaali nähtiin viimeisillä minuuteilla ajassa 58:18, kun Susanna Myllymäki pääsi nousemaan ja rankaisi keskialueelle jumiutuneita Jääkotkia tylyllä osumallaan. Lopputulokseksi taululle jäi lukemat 4-4.

- Hiukan sählättiin tilanteita, mutta hyvää ja tasaista taistelua loppuun saakka, VG-62:n puolustaja Elina Lahtonen summasi ottelua.

Ottelun parhaana pelaajana UJK:lta palkittiin Fanni Elo, ja VG-62:lta yhteensä 54 kertaa ottelussa torjunut Jasmin Haavisto.

Espoossa siistiä peliä - Helsinki Ringette jäi lopulta jalkoihin

Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu EKS:n ja Helsinki Ringeten välillä pelattiin keksiviikkoiltana Espoon kotikentällä. Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja altavastaajan asemasta peliin lähtenyt Helsinki sai luotua maalipaikkoja tasaiseen tahtiin avaten koko ottelun maalisarakkeet ajassa 1:57, kun Emilia Sarmala onnistui maalinteossa. Sarmalan maali jäi kuitenkin helsinkiläisille laihaksi lohduksi, kun EKS:n Sini Pelkosen, Anna-Kaisa Raesolan ja Pipsa Laineen osumat johdattelivat joukkueet erätauolle EKS:n johtaessa 4-1.

Toisessa erässä Helsingin Jenni Lehmuskoski sai vielä kavennettua tilannetta, mutta Espoo kasvatti johtoasemaansa maali maalin jälkeen. Vain kolmen rangaistuksen ottelu päättyi lopulta EKS:n hyväksi lukemin 12-2.

- Emme oikein saaneet syöttöpeliä kulkemaan eikä jalatkaan liikkuneet riittävästi. Joitain hyviä maalipaikkoja meillä oli, mutta emme saaneet niitä hyödynnettyä, Helsingin varakapteeni Kristiina Peura kommentoi joukkueensa otteita.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin EKS:lta maalivahti Amanda Winqvist ja Helsingiltä Emilia Sarmala.

Luvialaisten voittoputki jatkuu

LuKi-82 sai torstaina vieraakseen VaPSin. Ottelun avausmaalin iski Luvian Sanni Koivunen alivoimalla ajassa 4:16. Luvia sai tasaisesta väännöstä huolimatta vankistettua johtoasemaansa.

- Luvian maalivahti oli hyvässä vireessä, emmekä saaneet toimitettua rengasta verkon perukoille riittävän usein, VaPSin ykköskenttä kommentoi.

Piktän erätauon jälkeen LuKi-82 otti pelin hallintaansa, ja karkasi menojaan. Ottelu päättyi LuKi-82:n voittoon 10-3, ja voitto oli luvialaisille tuttua kauraa alkusarjan aiemmista otteluista.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin puolustajat Reetta Urponen LuKi-82:lta ja Henna Remsu VaPSilta.

- Peli oli kovaa vääntöä alusta asti, mutta joukkueen yhteisten onnistumisien myötä napattiin kaksi pistettä ja tästä on hyvä jatkaa lauantain kotipeliin, Luvian Essi Nurmisto kommentoi ottelua.

Hyvinkää nappasi kauden toisen voittonsa Kangasniemeltä

Vajain joukkuein toisensa kohdanneet KaPa-51 ja Hyvinkää pelasivat tasaisen ottelun. Hidastempoisen ottelun voiton vei lopulta Hyvinkää lukemin 2-3. Ottelun voittomaalin teki Hyvinkään Aino Ronimus ajassa 58:18.

- Koko pelin hyvän kestäneen fiiliksen ansiosta ja positiivisen ilmeen johdosta jaksettiin kaikki tehdä töitä loppuun asti, Ronimus summaa.

- Lopussa ei enää päästy rinnalle saati ohi, joten pisteet lähtivät Hyvinkään matkaan, KaPa-51:n huoltaja Jenni Laitinen ja hyökkääjä Anni Boman kommentoivat.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin KaPa-51:ltä Venla Tarkiainen ja Hyvinkäältä Emma Saarinen.

Ilves kaatoi LL-89:n ja etenee SM-karsintasarjaan

Tampereen Ilves haki viimeistä sinettiään SM-karsintasarjapaikalleen lauantaina Lapinlahdelta, kun se haastoi paikallisen LL-89:n. Läpi ottelun renkaallista peliä hallinneet tamperelaiset veivät ottelun lopulta selvin 1-7 -lukemin, ja Ilves nähdään jälleen taistelemassa paikasta ensi kauden SM-runkosarjassa.

Tiukasti puolustaneen LL-89:n ongelmaksi ottelussa koitui huolimattomuus renkaallisessa pelissä. Kotijoukkueen ainoan täysosuman viimeisteli joukkueensa parhaaksi pelaajaksi valittu Neela Mönkkönen ottelun toisessa erässä. Ilvekseltä maalinteossa onnistui viisi pelaajaa, joista kahdesti osuivat Ilveksen parhaaksi valittu Tuuli Laine ja Jenni Viinamäki.

- Tänään napattiin tärkeät pisteet mukaan Lapinlahdelta ja samalla varmistettiin SM-karsintasarjapaikka! Peli oli meidän hallinnassa ja kentällä nähtiin hienoja onnistumisia. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin SM-karsintasarjaan, kommentoi Ilveksen Emmi Saukkonen

Blue Rings varmisti SM-karsintasarjapaikan UJK:n vieraana

Ykkössarjan alkusarjan päätöskierroksen ottelusta UJK – Blue Rings ei panosta puuttunut, kun molemmat joukkueista taistelivat SM-karsintasarjaan oikeuttavista paikoista sarjataulukossa. Blue Rings veti joukkueista pidemmän korren, ja 6-7 -voiton myötä varmisti paikkansa joulukuussa alkaviin SM-karsintoihin.

Ottelu oli äärettömän tasainen koko 60 minuuttisen ajan, ja kaukalossa oli normaalia sähäkämpää peliä panosten ollessa huipussaan. Johtopaikka vaihteli puolin ja toisin, eikä ottelun ratkaisu olisi voinut paljoa maukkaampaan paikkaan tulla. Ottelussa peräti neljästi maalinteossa onnistunut Salla Kyhälä siirsi vierasjoukkue Blue Ringsin 6-7 johtoon ajassa 53:44. UJK haki vielä vimmatusti tasoitusmaalia, mutta lukuisista paikoista huolimatta kotijoukkue ei onnistunut tulemaan rinnalle.

- Ottelu oli joukkueeltamme nousujohteinen. Pelissä onnistuimme erityisesti pelin nostamisessa sekä maalinedustan pelaamisessa. Muutaman tappiopelin jälkeen onnistuimme kaivamaan taisteluasennetta peliin, mikä siivitti meidät joukkueena voittoon, Blue Ringsin Enna Rokka analysoi.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin UJK:lta Tanja Nyberg, ja Blue Ringsiltä Noora Hynynen.

Luvia oli alkusarjassa voittamaton

LuKi-82:n ja Järvenpään Haukkojen kohtaaminen alkoi luvialaisilta vahvasti Sanni Koivusen iskiessä ottelun avausmaalin ajassa 0:34. Luvia hallitsi ensimmäistä puoliskoa ja pitkälle erätauolle siirryttiin luvialaisten 9-1 –johtoasemassa. Toiselle puoliskolle vierasjoukkue Haukat sai sulateltua jalkojaan ja pääsi mukaan peliin. Ottelu päättyi LuKi-82:n voittoon 14-5, ja luvialaiset jatkavat kohti SM-karsintasarjaa ilman ainoatakaan tappiota alkusarjassa.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Luvialta viisi maalia takonut Sanni Koivunen ja Haukoilta kahdesti maalinteossa onnistunut Ella Karhu.

- Vaikka tunteet välillä vähän kuumenivatkin, taistelimme loppuun asti, Haukkojen Milka Mikkola totesi ottelun jälkeen.

- Ottelun alku oli meiltä hyvä, vaikka pelin edetessä tilanne tasoittui. Ottelu oli melko rikkonaista useiden jäähyjen takia, mutta tavoitteeseen päästiin ja taisteltiin voitto viimeisestäkin pelistä alkusarjassa, Luvian Reetta Urponen kommentoi.

EKS ilmoittautui lauantaina mukaan SM-karsintasarjapaikan tavoitteluun

Leppävaaran jäähallissa nähtiin Ykkössarjan alkusarjan viimeinen varsinainen ottelu, kun EKS kohtasi VaPS:n. Voitolla itsensä uusintaotteluun taistelleet espoolaiset ratkaisivat ottelun käytännössä ja avauspuolikkaalla, kun pitkälle erätauolle siirryttiin EKS:n 7-1 johdossa. Loppulukemat 13-2 kertovat kaiken olennaisen lauantain ottelusta.

Kotijoukkue EKS:n tehokkaimpana ja parhaana pelaajana hääri Anna-Kaisa Raesola, joka nettosi peräti 6+1 tehot. VaPS:n puolelta parhaaksi valittiin Rebekka Laine, ja VaPS:n molemmista maaleista vastasi Suvi Uschanow.

- Pelattiin alusta lähtien varmaa ja vahvaa ringetteä. Erityisesti puolustus ja maalivahtipeli esitti varmoja otteita. Lisäksi hyökkäyspäädyn hienot maalit takasivat, että olimme selvästi parempi joukkue tänään, EKS:n joukkueenjohtaja Mårten Winqvist kommentoi ottelua.

EKS jatkaa SM-karsintaan

Uusintaottelu paikasta SM-karsintasarjassa pelattiin sunnuntai-iltana Espoossa EKS:n ja FoPSin välillä.

FoPS aloitti pelin vahvasti, kun jo ajassa 0:45 Aada Sipponen iski ottelun avausmaalin. EKS tuli nopeasti tasoihin ja ohi Anna-Kaisa Raesolan ja Sanni Koskisen osumilla. Ensimmäisen erän loppupuolella FoPS pääsi tasoittamaan Lili Reunasen harhautellessa renkaan ohi EKS:n maalivahti Amanda Winqvistin.

Pitkälle erätuolle siirryttiin tasalukemissa 5-5, mutta kolmannen erän aikana EKS alkoi jättää forssalaisia jalkoihinsa ja kiri itsensä 8-6 –johtoon. Neljännessä erässä FoPS pääsi uudelleen maalinteon makuun ja pääsi takaisin tasoihin EKS:n kanssa. EKS:n Raesola pääsi kuitenkin alivoimalla iskemään tarvittavan osuman forssalaisten verkkoon ajassa 58:34 johdatellen espoolaiset kohti SM-karsintasarjaa.

- Teimme parhaamme, mutta se ei riittänyt tänään voittoon. Espoo oli juuri tuon maalin verran parempi, forssalaisten kopita kommentoitiin.

- Tänään meidän jokainen pelaaja pisti itsensä likoon jokaisessa tilanteessa. Voitontahto näkyi koko pelin ajan ja tänää se palkittiin voitolla ja paikalla SM-karsintasarjaan, EKS:n kapteeni Kaisa Heinonen hehkuttaa joukkuettaan.

27.11. EKS - FoPS 10-9

Kaikki SM-jatkosarjan ja SM-karsintasarjan ottelut näet suorana maksuttomana Ruudusta