SM-jatkosarjassa RNK Flyers ja Kiekko-Espoo pisteiden kera joulutauolle – SM-karsintasarjassa EKS voittamaton

17.12.2022 20:25

Kuva: Timo Kupiainen

Lauantaina SM-jatkosarjassa pelattiin kaksi peliä, joista pisteet veivät RNK Flyers sekä Kiekko-Espoo. SM-karsintasarjassa ottelut alkoivat jo keskiviikkona kun EKS nappasi voiton Haukoista. Lauantaina EKS:än voittoputki sai jatkoa, kun se kukisti Ilveksen.

Lauantain ensimmäinen ottelu SM-jatkosarjassa pelattiin Tuusulassa, kun Blue Rings kohtasi sarjakärjen paikkaa pitävän RNK Flyersin. Vierasjoukkue RNK aloitti maalikarkelot heti ensimmäisellä minuutilla, kun joukkueen kapteeni Susanna Tapani iski renkaan maaliin Anne Pohjolan syötöstä. Ottelun yhdeksännellä minuutilla Marianna Kuiko pääsi heiluttamaan maaliverkkoja vieden vieraat kahden maalin johtoon. Myös Blue Rings pääsi tuulettamaan maalia, kun Milla Juusela kavensi tilanteen 1-2:teen.  Erän viimeisillä hetkillä Tapani iski päivän toisen osumansa ja ensimmäinen erä päättyi vierasjoukkueen johtaessa 1-3. Toinen erä oli toisinto ensimmäisestä, kun RNK pääsi nauttimaan kolmesta maalista ja Blue Rings yhdestä. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis vieraiden johtaessa 2-6.

Kolmanteen erään ei vieraiden vauhti hiipunut, kun Siiri Säynäväjärvi vei joukkueensa jo 2-7 johtoasemaan. Myös seuraava osuma kirjattiin keltapaidoille, kun Kuiko pääsi viimeistelemään hattutemppunsa. Viimeiseen erään kotijoukkue sai hyvä alun, kun Jenni Mikkola kavensi lukemat 4-8: saan. Blue Rings pääsi vielä toistamiseen kaventamaan, mutta kotijoukkueen kiri ei tänään riittänyt ja ottelu päättyi lukemiin 5-10.

Parhaina pelaajina ottelusta palkittiin yhden maalin tehnyt Blue Ringsin Katariina Nuttunen sekä RNK:lta Emmi Metsä-Tokila.

- Tänään meiltä puuttui tekemisestä huolellisuus läpi pelin. Vastustaja pelasi tänään kurinalaisemmin, jonka vuoksi ansaitsivat tänään pisteet, kommentoi Blue Ringsin varakapteeni Riina Sallinen.

Hallitsimme peliä oikeastaan täydet 60 minuuttia. Blue Rings pääsi rokottamaan meidän nukahduksistamme vähän liiankin suurella prosentilla, mutta tästä otetaan ne hyvät asiat ja jatketaan vahvempina joulutauon jälkeen, kertoi vierasjoukkueen maalivahti Maria Perkkola.

Kiekko-Espoolle pisteet Lahdesta

SOL-areenalla lauantain toisessa SM-jatkosarjan ottelussa toisensa kohtasivat Lahti sekä Kiekko-Espoo. Ottelun ensimmäisessä erässä Espoo pääsi tekemään pitkiä hyökkäyksiä Lahden päädyssä, mutta Lahden tolppien välissä ollut Tiina Tenhunen piti hienoilla torjunnoillaan kotijoukkueen mukana pelissä. Ensimmäinen erä jäikin täysin maalittomaksi. Toisessa erässä vieraiden tykitys alkoi, kun erän ensimmäisillä sekunneilla Fanny Impilä maalasi vieraat johtoon. Kiekko-Espoo hyödynsi Lahden synkän hetken ja tinttasi vielä neljä maalia erän aikana. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis 0-5 tilanteesta.

Kolmannessa erässä Kiekko-Espoo aloitti jälleen maalinteon, kun Minka Levander teki illan toisen maalinsa. Lahti pääsi kuitenkin avaamaan maalihanansa erän loppupuolella. Maalintekijänä Krista Lanteri. Neljännessä erässä ei enää yllätyksiä nähty. Kiekko-Espoo iski vielä kaksi maalia ja pisteet lähtivät 1–8  lukemin vieraiden matkaan.

Tänään vastustaja oli parempi kaksinkamppailuissa ja vaarallisten maalipaikkojen luomisessa, tiivisti Lahden kapteeni Miia Manner.

Paransimme peliämme huomattavasti viime kerrasta Lahtea vastaan ja viikolla harjoittelemamme asiat siirtyivät treeneistä peliin mukaan. Puolustus toimi loistavasti ja parhaana palkittu maalivahtimme Hanna Minkkinen otti varmoja koppeja, kommentoi kaksi maalia ottelussa iskenyt Jenna Hakkarainen.

SM-karsintasarjassa EKS otti vierasvoiton Haukoista

SM-karsintasarjan pelit aloitettiin jo keskiviikkona, kun EKS matkusti Järvenpäähän Haukkojen vieraaksi. Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti iskemällä ensimmäiseen erään neljä maalia, vieraiden tehdessä vain yhden. Maalientekijöinä Haukoilta Vilma Tuominiemi, Iina Kulmala sekä Venla Röpelinen kahteen kertaan. EKS:ltä onnistujana toimi Roosa Vuosalmi. Toiseen erään vieraat pistivät uuden vaihteen silmään. EKS hyödynsi kotijoukkueen virheet ja kiri maali maalilta tasoihin. Näin ollen pitkälle erätauolle lähdettäessä lukemat taululla olivat 4-4.

Kolmanteen erään EKS nostatti vaihdettaan entisestään, kun Vuosalmi iski illan toisensa ja vei joukkueensa johtoon. Tämän jälkeen vielä Mirell Malk iskee taulun lukemat 4-6:teen. Neljännessä erässä Haukat pääsevät vielä kaventamaan Ella Parkkisen maalilla, mutta vieraiden Emmi Multala sinetöi maalillaan vierasjoukkueen 5-7 voiton.

Ottelun parhaana Haukoilta palkittiin Vilma Tuominiemi ja EKS:ltä tittelin vei Mirell Malk.

Täytyy nostaa meidän pelimme omalle hyvälle tasolle. Pystymme paljon parempaan ja lähdetään nälkäisinä metsästämään pisteitä seuraavassa ottelussa kotiluolassa, kommentoi Haukkojen puolustaja Petra Räsänen.

Olimme ensimmäisessä erässä nukuksissa, jonka Haukat hyödynsi tehokkaasti. Kuitenkin päätimme joukkueena nostaa tasoa ja kova työ tuotti tulosta. Maalilla Hillevi Holmström pelasi varmasti ja otti tärkeitä koppeja. Kaikki tekivät nöyrästi töitä joukkueen eteen, joka toi meille voiton tänään. Lauantaina kohtaamme kotona Ilveksen ja meidän täytyy olla hereillä heti ensimmäisestä minuutista asti, tiivisti vieraiden viimeisen maalin iskenyt Multala.

EKS:lle pisteet myös Ilveksestä

Jo arkena voiton napannut EKS jatkoi vahvoja otteitaan, kaatamalla kotonaan lauantain ainoassa SM-karsintasarjan ottelussa Ilveksen. Ottelu oli varsin tasainen ja siitä kertoivat myös ensimmäisen erän jälkeen taululla olleet 2-2 lukemat. Maalientekijöinä toimivat Ilvekseltä Jenni Viinamäki ja Tuuli Laine sekä EKS:ltä Maiju Narikka ja Mirell Malk. Toisessa erässä tasainen meno jatkui ja lukemat pysyivät tasoissa pitkälle erätauolle asti.

Vasta kolmannessa erässä EKS lähti kasvattamaan johtoaan, kun Sini Pelkonen iski kaksi osumaa vastustajan maaliin. Neljännen erän alussa Malk iski illan toisen osumansa ja vei joukkueensa jo kolmen maalin johtoasemaan. Ilveksen Sara Heimola pääsi vielä ylivoimalla kaventamaan tilanteeksi 5-3, mutta vieraiden Malk onnistui jälleen ja iski loppulukemiksi 6-3.

- Emme päässeet tänään omalle tasollemme. Viimeistely oli tahmeaa kun taas vastustaja hyödynsi paikkansa. Hallitsimme rengasta ja rakensimme hyviä maalipaikkoja, mutta olimme tänään tehottomia, kommentoi Ilveksen Emilia Salonen ottelun jälkeen.