YKKÖSSARJASSA NÄHTIIN KOLME TASAISTA OTTELUA - VAPS JA KAPA-51 SAALISTIVAT TÄYDET PISTEET

18.12.2022 19:59

VaPS voitti UJK:n arkiottelussa. Kuva: Timo Kupiainen.

VAPS VEI PISTEET VIIKON ENSIMMÄISESSÄ OTTELUSSA

Viikon ensimmäinen Ykkössarjan ottelu pelattiin tiistaina Uudenkaupungin jäähallissa UJK:n ja VaPS:n välillä. VaPS aloitti ottelun vahvasti viimeistelemällä kolme osumaa noin viiteen minuuttiin Roosa Rantaniityn ja Vilma Virtasen toimesta. Kotijoukkueen Teresa Tapani teki kavennusmaalin ajassa 10:38, joten ensimmäinen erä päättyi vieraille. Toisessa erässä nähtiin yksi maali, jonka teki UJK:n Maria Luoto. Erätauolle poistuttiin siis vieraiden hienoisessa 2-3 johdossa.

Tauon jälkeen VaPS:n suorittaminen koki pienen notkahduksen, kun syöttöpeli takkusi. Ottelu oli kuitenkin edelleen tasaista vääntöä, ja maaleja tuli molempiin päihin – kolmannessa erässä UJK onnistui kolmesti ja VaPS kahdesti.  Neljänteen erään lähdettiin siis tasalukemissa 5-5.

Tasainen maalitehtailu jatkui myös viimeisessä erässä, ja lopullinen ratkaisu nähtiin vain reilut kymmenen sekuntia ennen loppuvihellystä, kun VaPS:n Anni Lähteenmäki toimitti renkaan Monika Rivaston selän taakse.

Ottelun parhaina palkittiin VaPS:lta kolme maalia viimeistellyt hyökkääjä Roosa Rantaniitty ja kotijoukkueelta Ellisofia Laine. Kotijoukkueen maalivahti Rivasto torjui ottelussa 38 kertaa VaPS:n Ella Hautamäen vastaavien lukemien ollessa 55.

-Voisi sanoa, että meille voiton kannalta ratkaiseva hetki oli puolustaja Henna Remsun loukkaantuminen neljännessä erässä, josta saimme ihan uutta puhtia ja voitontahtoa. Hyvä että Remsu otti pidemmän aikalisän, niin aloimme voittamaa kaksinkamppailuja, totesi valmentaja Jouni Nurkkala pilke silmäkulmassa pelin jälkeen.

-Arkipeli yli kahden viikon tauon jälkeen ei ollut helppo. Emme olleet hereillä pelin alussa emmekä pystyneet pelaamaan ehjää 60 minuuttista. Vähitellen kuitenkin paransimme omaa peliämme. Peli oli fyysistä ja tasaista, maaleja tuli vuorotellen molempiin päihin mutta vastustaja oli parempi tällä kertaa, summasi UJK:n Laine.

HAUKKOJEN HUIMA TAKAA-AJO PALKITTIIN YHDELLÄ PISTEELLÄ

Torstain ottelu pelattiin Oulunkylän jäähallissa, jossa Helsinki sai vastaansa Haukat. Haukkojen peliin valmistautuminen ei sujunut helpoimman kautta, kun aloittavaksi maalivahdiksi merkityn Melina Valkaman yllättävien varusteongelmien takia juuri sairastuvalta palannut Mayella Nymark sai pikakomennuksen tolppien väliin.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä molempien joukkueiden onnistuttua maalinteossa kertaalleen. Toisessa erässä Helsinki sai maalihanat auki Kristiina Peuran onnistuttua kolme kertaa noin kahdeksan minuutin sisällä. Toisessa erässä maalien makuun pääsivät myös Meri Ruuska ja Pinja Bergström. Haukat tekivät toisessa erässä kolme maalia Helmi Illin, Elina Piispan ja Ada-Sofia Merikannon toimesta. Pitkälle erätauolle siirryttiin Helsingin johtaessa 6-4.

Helsinki tuli vahvasti kolmanteen erään tehden muutamassa minuutissa kaksi maalia, eikä enempää nähty kolmannessa erässä. Helsinki aloitti maalinteon myös neljännessä erässä, ja Haukkojen tilanne alkoi näyttää heikolta. Peli ei koskaan ole kuitenkaan ohi ennen loppusummeria. Haukat aloittivat hirmuisen kirin erän puolen välin tuntumassa ja muutamassa minuutissa lukemat olivat 9-8-Helsingin sortuessa rikkeisiin. Haukkojen huima taistelu palkittiin Sanni Hietasen iskiessä tasoitusmaalin ajassa 59:52 Saara Kuikan hienosta syötöstä.

Vierasjoukkueen Nymark venyt renkaan eteen 25 kertaa, ja kaksi viimeistä erää pelannut Valkama torjui 18 kertaa. Kotijoukkueen Emma Tuomaselle kirjattiin 33 torjuntaa. Ottelu parhaina palkittiin Haukoilta hienon maalin keskialueelta tehnyt Illi, ja Helsingiltä tehot 3+1 taiteillut Kristiina Peura.

KAPA-51 KOTIVOITTOON HELSINGISTÄ

Lauantaina pelattiin Kangasniemellä, kun KaPa-51 sai vieraakseen Helsingin. Ottelun avausmaali merkittiin vieraille, kun erittäin pienellä kokoonpanolla reissussa ollut Helsinki onnistui toimittamaan renkaan Veera Hokkasen selän taakse ajassa 0:26 Meri Ruuskan toimesta. Kotijoukkueen kuitti nähtiin nopeasti Ella Tarssasen viimeistelystä. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty.
Helsinki pysyi hyvin pelissä mukana, ja kaksi ensimmäistä erää olivat hyvin tasaisia. Pitkään erätaukoon mennessä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kertaalleen jälleen Tarssasen ja Ruuskan toimesta.

Kolmannessa erässä Helsinki oli vahva ja onnistui iskemään kolme maalia KaPan verkkoihin, ja neljänteen erään siirryttiin vieraiden komennossa. Viimeisessä erässä helsinkiläisten luistin alkoi painaa, ja kotijoukkue sai otteen pelistä viimeistellen yhteensä neljä maalia Jenna Vekkelin ja Neea Virtasen laukauksista. Ottelu päättyi siis KaPan niukkaan 6-5 voittoon.

Helsingin parhaana palkittiin maalivahti Saga Halmeenmäki, joka torjui 58 kertaa. KaPan Veera Hokkaselle kirjattiin 24 torjuntaa. Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin kaksi maalia viimeistellyt Neea Virtanen.

-Tässä pelissä asenne ja fiilis vei meitä hyvin eteenpäin, vaikka vastustaja ei päästänytkään meitä helpolla. Peli oli tasaista ja tsemppi oli hyvää läpi pelin, kommentoi Helsingin Kristiina Peura.

-Tavoitteena oli pelata ehjä 60min omaa peliä. Todellisuudessa pääsimme omalle tasollemme vasta viimeisessä erässä. Vastustaja oli todella pienellä kokoonpanolla liikkeellä, ja alussa lähdimme mukaan heidän pelirytmiinsä. Syöttöpeli oli tänään meille myös hyvin hankalaa, eivätkä helpotkaan syötöt tarttuneet mailaan. Onneksi saimme viimeisessä erässä pelistä kiinni ja tehtyä tarvittavat maalit, summasivat KaPan Veera Mäntynen ja Olga Elo.