SM-karsintasarjassa nähtii kaksi ottelua ennen joulutaukoa

21.12.2022 22:15

Kuva: Timo Kupiainen

Tiistaina SM-ringetessä nähtiin kaksi ottelua, kun SM-karsintasarjassa kohtasivat NSR ja Järvenpään Haukat, sekä Blue Rings ja EKS.

Klaukkalassa todistettiin Keski-Uudenmaan paikallistaisto, kun NSR ja Haukat ottivat mittaa toisistaan. Molemmilla joukkueista oli ennen tätä iltaa pistetili karsintasarjassa vielä avaamatta, joten tahtotila voittoon vuoden viimeisessä ottelussa oli varmasti kummassakin leirissä tapissaan. Ja tämä todistettiin myös kentällä.

Ottelu itsessään ratkesi jo avauserässä, kun vierasjoukkue Haukat rynni vakuuttavasti 0-6 johtoon Venla Röpelisen maalilla ajassa 13:00. Aivan täysin yhtä päätä ei koko ottelu kuitenkaan ollut, vaan kotijoukkue NSR hivuttautui pikkuhiljaa otteluun mukaan. Alussa annettu etumatka oli kuitenkin NSR:lle liikaa, ja Nea Asumaan 4-8 kavennus ottelun lopussa oli vain laiha lohtu kotijoukkueelle ja sen kannattajille. Kyseinen osuma jäi myös ottelun viimeiseksi, joten 4-8 voiton myötä Haukat pääsi ansaitulle joululomalle maukkaat sarjapisteet vyöllään.

-Meillä oli hyvä fiilis joukkueena lähteä viimeiseen peliin ennen joulutaukoa. Taistelimme ja tsemppasimme toisiamme vaihtoaitiossa ja kentällä. Joulutauon aikana pääsemme treenaamaan lisää tulevaisuuden pelejä varten, kommentoi NSR:n hyökkääjä Julia Nisula.

- Joukkueella oli hyvä fiilis ja luotto omaan sekä joukkueen tekemiseen. Onnistumisia tuli pelin jokaisella osa-alueella laajalla rintamalla. Voittaminen on ihan kivaa, ilakoi Haukkojen puolelta Iina Kulmala.

Tuusulassa nähtiin varsinainen maali-iloittelu Blue Ringsin ja EKS:n toimesta

Ykkössarjan puolelta SM-karsintasarjaan nousseet Blue Rings ja EKS ottivat toisistaan mittaa tiistaina Tuusulassa. Ottelusta ei vauhtia puuttunut, ja mikä parasta yleisön kannalta, maaleja nähtiin yhteensä peräti 25 kappaletta. Espoolaisten harmiksi kotijoukkue Blue Rings onnistui kertaalleen useammin venyttämään maaliverkkoja, ja loppulukemat 13-12 merkattiin näin kotijoukkueen nimiin.

Kokonaisuudessaan ottelusta kehkeytyi kahden kaksikon välinen taisto, kun Blue Ringsin Taru Heikkilä ja Salla Kyhälä haastoivat maalinteossa EKS:n Anna-Kaisa Raesolan ja Mirell Malkin. Tässäkin kotijoukkueen soturit veivät pidemmän korren, kun Heikkilä-Kyhälä kaksikko onnistui yhdeksän kertaa maalinteossa Malkin ja Raesolan jäädessä kahdeksaan.

Ottelun ratkaisu oli ringetteviihdettä parhaimmillaan. Blue Rings oli kerennyt ottelun päätöserässä karata jo ratkaisevan tuntuisesti 12-8 johtoasemaan, mutta EKS ei tästä lannistunut. Vierasjoukkue mätti reiluun kolmeen minuuttiin neljä maalia, ja pääsi kaventamaan tilanteen lukemiin 13-12. Tiukasti taistellut EKS onnistui vielä viimeisillä sekunneilla taikomaan itsensä maalipaikoille muutamaan otteeseen, mutta niin vain kotijoukkue Blue Rings kesti.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Blue Ringsin Kyhälä (5+4) ja EKS:n Raesola (4+4).

- Peli oli tiukkaa taistelua kolmen erän ajan ja molempien joukkueiden maaliverkot heiluivat kovaa tahtia. Viimeisen erän alussa otteemme lipesi ja vastustaja pääsi rokottamaan virheistämme. Saimme kuitenkin pelistä taas kiinni erän lopussa, mutta herääminen tapahtui liian myöhään ja siksi pisteet jäivät Tuusulaan tällä kertaa, EKS:n aitiosta kommentoi varakapteeni Kira Koski.